młoda1994
Fanka BB :)
Rozumiem. A w jakim celu bierzesz duphaston? ( jeśli pisałaś o tym to przepraszam ale nie pamiętam lub mogłam przeoczyć twój post)Od 15 do 25, wczoraj zobaczyłam sluz i z "głupoty" zrobiłam test owu
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Rozumiem. A w jakim celu bierzesz duphaston? ( jeśli pisałaś o tym to przepraszam ale nie pamiętam lub mogłam przeoczyć twój post)Od 15 do 25, wczoraj zobaczyłam sluz i z "głupoty" zrobiłam test owu
Rozumiem. A w jakim celu bierzesz duphaston? ( jeśli pisałaś o tym to przepraszam ale nie pamiętam lub mogłam przeoczyć twój post)
Ja tak samo biorę na regulację cyklu. Jeśli masz wysoki wynik prolaktyny to może nie być owulacji wogule, a że testy owu wychodzą pozytywne nie oznacza że pęcherzyk pęknie. Testy pokazują tylko pik LH.W paru postach wspominałambiorę na regulację cyklu na ostatniej wizycie mi przepisała i kazała zrobić prolaktyne i wynik okazał się za wysoki (w adnotacji miałam, zeby powtórzyć wynik o innej porze mam to zamiar zrobić w nadchodzący wtorek)
gratulacje i buziaki, super że się udało...Tknęło mnie i zrobiłam test ciążowy... Dwie kreseczki [emoji7][emoji176]Zobacz załącznik 1034153
Jeszcze na tamtej wizycie miałam ustalić jajeczkowanie ale były 2 małe w lewym jajniku ginka stwierdziła, ze nic z tego.Ja tak samo biorę na regulację cyklu. Jeśli masz wysoki wynik prolaktyny to może nie być owulacji wogule, a że testy owu wychodzą pozytywne nie oznacza że pęcherzyk pęknie. Testy pokazują tylko pik LH.
Jeszcze co do duphastonu to on wspomaga owulacje wytworzenie się ciałka żółtego podnosi progesteron w drugiej fazie cyklu pomaga w zagniezdzeniu i utrzymuje ciąże. Również ma za zadanie jeśli nie jesteś w ciąży a miesiączki nie ma to wywołuje miesiączkę po kilku dniach stosowania duphastonu.
A na prolaktyne pewnie dostaniesz leki lub możesz zażywać castagnusa. On reguluje gospodarkę hormonalna obniża prolaktyne jeśli jest za wysoka. Castagnus są to tabletki ziołowe ale u nie których dziewczyn szybko obniżył prolaktyne. Ja osobiście zażywalam bromergon 2 tygodnie po pół tabletki wieczorem a po 2 tygodniach przez 3 miesiące po 1 tabletce na dobę rowniez wieczorem. I teraz mam prolaktyne w normie.
Gratuluje KochanaLepszego zdjecia mój aparat nie zrobi [emoji35][emoji22] na żywo jest widoczna różowa kreseczkaZobacz załącznik 1034201
SKOK LH jak nic. Owu?No pozytyw bez sprzecznie.
Kasiu a Ty jak się czujesz? Pewnie jeszcze przed usg?Po cichutku gratuluję!!!Rób betę i zapraszam na czerwcowe mamy co?
![]()
Na to by wychodziło... Ale teraz powatpiewam, ze dojdzie do tego pęknięcia...SKOK LH jak nic. Owu?
W sumie, nigdy nie wiadomo, czy pęknie ale próbować wartoNa to by wychodziło... Ale teraz powatpiewam, ze dojdzie do tego pęknięcia...