reklama

Staraczki 2013

Witajcie dziewczyny w poniedziałek.
Dzisiaj nadal mam wolne. Muszę wybrać urlop z tego roku w tym roku, a że od 21 grudnia mam wolne do końca roku, to musiałam jeszcze teraz
wziąć kilka dni. Do pracy dopiero w środę idę. Także zdążyłam już jedną książkę wciągnąć, teraz zaczęłam drugą. Niestety okazuje się, że najpierw przeczytałam nowszą, a ta którą wczoraj zaczęłam dzieje się jakieś 7-15 lat wcześniej niż ta, którą skończyłam.

Temperaturka skoczyła mi dzisiaj nieznacznie, no ale kierunek góra, to chyba najważniejsze. Wczoraj późnym wieczorem bolał mnie brzuch, trochę tak jak na @, ale jednak ciut inaczej - pewnie to był ból owulacyjny.

U mnie w pracy jest karencja 9 m-cy. Becikowe to wszystkim przysługuje czy zależy od zarobków?

Nie, niestety nie przysługuje wszystkim :wściekła/y:, chyba że coś zmienią w 2014. Ale póki co dali próg 1922zł na osobę :wściekła/y:

Julia - jaka karencja jest w Allianz ? Kiedyś pracowałam w tej firmie i wydawało mi się, że jest karencja 9 miesięcy...

reklama
Uf w końcu można odpocząć po pracowitym weekendzie polegającym na rozładowywaniu energii mojego szalonego dwulatka. Ale nie wiem czy nie zbiera mu się na infekcje i mam obawy czy znowu się nie rozchoruje. Od kiedy jest w żłobku ciągle coś się przyplątuje….jemu a potem nam

Malusiolka ty to jesteś kobieta wulkan, jak czytam ile rzeczy robisz poza opięką nad dziećmi to aż się ciśnie żeby zapytać czy ty jakoś dobe umiesz sobie wydłużyć z tych 24h ? Mów jak! Już :-)! Hmmm zaczynam mieć siebie za fajtłapę:-), albo może za dużo czasu po pracy poświecam dziecku i powinnam go już częściej uczyć zajmowania samym sobą. Jak zobaczę II kreski to się wezmę za lepszą organizację czasu . Trzymam kciuki za egzamin.

Kinia ja i mąż też już ręce zacieramy na najnowszą serię supernatural, ale jeszcze czekamy,aż więcej odcinków wyjdzie. Może od przyszłego tyg.zaczniemy . no a szybcy i wściekli to klasyka:-)! Nie ukrywam że w pierwszej cz. Vin Disel …..ah…ale się rozmarzyłam:-)

Mąż mnie zbeształ że się martwię tym że 2 cykle z głowy i nic. Kazał mi się wyluzować i nie robić badań , a już broń boże nie wysyłać go jutro na badanie plemników bo może się założyć że już o tym myślałam :). I ma rację bo pracę pisałam o niepłodności męskiej i to ile się naczytałam i ile mam w głowie.....zresztą nie tylko o czynniku męskim, ale żeńskim też . Nie dobrze jak człowiek za dużo wie :-)

Może ma racje.

Aschlee no zobaczymy co powie dentystka wybiore sie na czasie do niej niech tam zobaczy co sie tam tworzy;/

Wanda no wlasnie wydawalo mi sie ze jakis prog zrobili...kiedy niebylo jak ja corke urodzilam..no ale teraz sie tez zalapiemy:) bo maz niema wykazywane ile zarabia...
No to trzymam kciuki za ten cykl:)
WIesz co chyba wszedzie jest ze karencja 9 miesiecy jest na wszystko...no ja juz w Allianz jestm 5 lat:) grupowe z firmy, a meza teraz wlasnie od pazdziernika obejmuje wieksza kwota bo podwyzszalismy:) wiec tez sie zalapiemy:) na styk:)

No ja niestety gdyby nic się nie zmieniło, to się nie łapię...
Julia - sprawdź, czy czasem przy zmianie na wyższą składkę też nie obejmuje karencja ? Żeby nie było, że będziecie płacić więcej, a wypłacą Wam z tego niższego progu. Wiem, że firmy ubezpieczeniowe tak się zabezpieczają :dry:

Nikkita - dobrze mówi Twój mąż, dajcie sobie jeszcze czas na luzie ;-) I zdrówka dla malucha, żeby go nie rozłożyło..

Wanda no wlasnie wiedzielisy o tym! ubezpieczenie obejmuje od 1 pazdziernika (karencja 9 miesiecy) a ciaza liczy sie od 06.10 z data ostatniej miesiaczki...wiec chyba sie zalapujemy?
Watpie ze cos zmienia z tym becikowym;/

Julia, nie chce Ciebie straszyć, ale strasznie boli ;/ Ja myślałam, że umrę z bólu. U mnie cztery 8-ki na raz się wyżynały i to przy pierwszej ciąży. Co 2/3 dzień byłam na pogotowiu i tak przez ponad 2 miesiące. Aż w końcu wyszły i jest teraz ok.

Julia, ja i mąż w PZU na dziecko dostaliśmy po 1200zł, a jakby w pracy męża wariantu nie zmieniali, to dostalibyśmy po 1700zł, ale najważniejsze że kasa jakaś była + 1000zł becikowego. Jakbym teraz była w ciąży, to chyba jest 1500zł, ale nie jestem pewna + becikowe 1000zł. Zawsze to coś :)

Trzymajcie &&&&& aby dzisiaj/jutro nie zawitała do mnie @, bo jutro egzamin, a boje się, że może mnie zalać.

iwo, jeżeli pójdziesz do ginekologa do 10 tygodnia ciąży i kwota zarobków na osobę nie przekroczy 1922zł, to becikowe w kwocie 1000zł przysługuje :) Drugie becikowe z MOPSu, to chyba 500/600zł na osobę. Nie pamiętam tego. Kiedyś u nas było jeszcze 200zł od prezydenta, ale wycofali.

Nikitka, mam po prostu poukładane co w danym dniu trzeba zrobić :) Obiad przygotowuje zanim najmłodsza idzie spać, a jak zaśnie, to kończę. Sprzątam, piorę, bawię się z dziewczynkami, a nawet siadam na forum :) Forum uzależnia :P Kochana, musisz postarać się nauczyć małego aby sam się sobą trochę zajął. Jeżeli tego nie zrobisz, a będzie drugie dziecko, to będzie Tobie ciężko. Najstarsza u mnie córka ogląda, rysuje, bawi się sama, a najmłodsza często pcha mi się na ręce. Biorę ją na chwilkę, ale staram się aby też sama się bawiła, albo z Oliwką. Jakbym miała trzymać ją non stop na rękach, to nic nie zrobiłabym. A tak nie mogę.

wandzia, przy 3-ce dzieci + 2 dorosłych, to jakbym ja urodziła, to ten 1000zł dostałabym :P Nie zarabiamy 10 000zł :P

Starających się:28IV '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13
Lipiec 2014: dzikuska,emkacafe,karola1986,mamaTomeczka,julia0903,Kinia1,Andzia15,wiikki,mychunia,mikaaa,susel,maja 35
Czekamy na potwierdz.:
Piaska - @ 21.10 2
6
joaro - @ 28.10
doska1 - @ 6.11

ookatkaoo1993 - @ 10.11

kasiula222 - @ 13.11
watpliwosci3 - @ 14.11 5
waiting4beans - @ 15.11
kalisia - @ 16.11
Ludzik - @ 17.11
13
Listopad

natkusia - @ 20.11 2
basik - @ 20.11
Gochson - @ 20.11
agamemnon - @ 22.11

Agaawa - @ 22.11
aureolcia - @ 22.11
kobietka22 - @ 23.11 2
agniecha83 - @ 24.11 4
fox - @ 25.11 8
Amaliee - @ 25.11
Ritta - @ 28.11 2
leemonca - @ 28.11 6
Anka10222 - @ 29.11
wanda_23 - @29.11
Aschlee25 - @29.11
2
Grudzien
iwo - @ 2.12 2
GosiaDr - @ 8.12 5
malena100 - @ 10.12
Conti - @ 11.12
24
Nikitka25 - @ 12.12
kontra - @ 16.12
Poczekalnia madziulka291, Dorcia, madziakowalik, Nuuuśka, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka,missiiss1301 hania$,

Malusiolka - my też nie, nie wiem skąd u nas taka kwota wychodzi, ja nie wiem gdzie ta kasa jest... Pewnie dlatego że mąż dostaje często jakąś dodatkową kasę i ona tak nakręca kwotę. Ale nie mieścimy się nawet jak się podzieli na 5. A tak w ogóle to czy to jest kwota brutto czy netto?

Ale nam się lista skróciła, super, tzn że dużo II było :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wandziu, oni liczą z kwoty brutto. Jakby nie wiedzieli, że po odjęciu podatku g*wno nam zostaje ;/

Wandziu, też się ciesze, że dużo II kreseczek jest. Ale przez to wszystko ciągle się nakręcam :szok: A z M przecież nie staramy się.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry