reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Grubson miłego wypoczynku u rodziny:tak:

jussastar a wczoraj mama mi podaje gazetę " życie na gorąco" a tam na 2 strony artykuł na ten temat. Jest podana stronka z labo, gdzie wykonuje się badanie, do 20 tc bezpłatnie, później 49 zł. Ja zrobię, jak pojadę do pracy z L4;-) bo akurat mam blisko od mojej pracy do labo.

shawty a jak dzisiaj humor? lepiej? Filip też ładnie. :tak: u nas w rodzinie juz jest.

butterfly ja rzadko piekę ciasta... bo mi nie wychodzą niestety...chyba nie mam w tym zdolności;-) nawet kopca kreta z torebki ostatnio schrzaniłam hehe;-) także dzisiaj mam serniczek z brzoskwiniami pieczony przez moją babcię:tak:

Na groby ja i mała się nie wybieramy. Ona po chorobie a mnie coś wczoraj brało przeziębienie ale kupiłam Prenalan syrop i jakoś dzisiaj lepiej. Popsikałam gardło i ok. Oby przeszło. Mąż pójdzie tylko na grób mamy, a do dziadka jutro jedzie siostra także podajemy jej znicze.
Także dzisiaj leniu****ę :-D:-D

reklama
Lisica współczuję! a Ty jak się czujesz? mojej córce przeszło, dałam jej ibuprofen, herbatkę z sokiem z malin i miodem.:tak: Do ssania rutinacea najlepsza jest, nie wiem czy próbowałaś? ja mojej teraz profilaktycznie daję tran i rutinacea 1 tabletkę, a jak ją zaczyna coś brać to daję 2 dziennie.

A ja się tak najadłam, ze nie mam na nic siły;-)

Domi przybij piątkę :-/ mojego też czyści, nie wiem czy przez antybiotyk, spływający katar czy jakiś wirus? :-/
Ja ledwo dycham, ale chyba jest trochę lepiej.

Kasia rutinacea do ssania? Nie słyszałam o takiej. Kupię na próbę. Pewnie to kwaśne?

Lisica to Rutinacea Junior do ssania dla dzieci, moja córka je uwielbia:tak:mają owocowy smak. Można je kupić w Rossmanie;-)
Moja pediatra nam to poleciła.

Współczuję chorób dzieciaków, życzę dużo zdrówka:tak::tak:

A ja dzisiaj 14 tc zaczęłam, kiedy to zleciało;-)

Hej Laseczki:*
u mnie intensywny weekend, najpierw u teściów, a wczoraj u moich rodziców, no i na grobach też...Na szczęście pogoda była sprzyjająca, więc miło się spacerowało po cmentarzu:)
Lisica, Kasia, Dominika zdrówka dla Was i Waszych dzieciaczków:*
Kasia, no 14 tc... faktycznie szybko zleciało:) w ogóle te wszystkie nasze suwaczki tak szybko pędzą:) A dopiero robiłyśmy testy:)
Grubson jak tam po weekendzie?:)
Jussastar co u Ciebie???:)

A ja w środę mam USG i wreszcie zobaczę mojego malucha:) Ale też już trochę stres jest...

Hej, ja dopiero mam chwilę, żeby napisać, bo na Wszystkich Świętych wyjeżdżaliśmy.
Butterfly – kurcze , to przykro mi, że tak wyszło z tym punktem badań, nie wiem może jakaś pomyłka na stronie? Fajnie, że już połówkowe tuż tuż! Ja zamierzam się zapisać na 4d do profesora, którego polecają mi i szwagra żona i koleżanka z pracy – czyli dwa niezależne źródła… Tylko podobno z nagraniem na płytę 250 zł… gdzie normalnie 150 zł … No ale jak ma być faktycznie dobry w tym co robi to chyba się zapiszę…Mąż powiedział, że w sumie zaoszczędziłam na wizytach, więc już te 100 zł więcej nie zrobi dużej różnicy, a pewność będzie, że dobrze to zrobi...
Grubson – fajnie chociaż, że już wiesz, że córa. Chociaż u mojej siostry miała być córka, a wyszedł chłopak :P U mnie też wersje imienia się zmieniają, tylko jak chłopak to ciągle ta sama : )
Kasia – oo coś teraz temat na topie się robi : ) To masz jeszcze czas do 20 tyg : )Ale faktycznie suwaczki pędzą !
Lisica, Dominika – zdrowia dla dzieciaczków!

Jusastar z 4d i nagraniem 250 to mało. Ja mam dwa prenatalne bezpłatne bo mam skierowanie ale trzecie 220 zł plus 80 zł 4d i 40 zł płyta łącznie 340 zł. Ale my nie bierzemy 4d i płyty,szkoda nam.Lepiej dziecku coś kupie.

reklama
Hej, dziś byłam na usg. Byłam przekonana, że to genetyczne, a lekarz mnie oświecił, że to tylko przesiewowe. Okazało się, że w Medicover (mamy tam abonament) w ogóle nie robią genetycznego, ale lekarze prowadzący o tym nie informują...dowiadujesz się dopiero podczas usg :| Czyli teraz wiem mniej więcej, że wszystko wygląda ok, ale to tak na oko, bo sprzęt jest za słaby, żeby dobrze zmierzyć przezierność karkową i przepływy :|
Strasznie się wkurzyłam i od razu wyszukaliśmy sobie wizytę na jutro w jakiejś innej przychodni :/ Najchętniej bym w ogóle zmieniła lekarza, ale tam wszystkie badania mamy za darmo, więc po prostu na te najważniejsze usg będę się zapisywać gdzie indziej. Strasznie jestem wściekła!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry