reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Tuśka, nie wiem, jak sprawa wygląda z Inką, ale w liceum miałam koleżankę Igę, więc nie powinno być problemów z rejestracją :)

Ja dziś miałam okropny dzień. W pracy rozbolało mnie podbrzusze, więc skorzystałam z okazji, że było mało pacjentów i urwałam się na wizytę do lekarza. Okazało się, że mimo wielkich dawek magnezu mocno twardnieje mi brzuch i dostałam L4, prawdopodobnie nie wrócę już do pracy :( później było już tylko gorzej. Dostałam strasznie silnego bólu i karetką pojechałam do szpitala (ta lekarka, u której byłam ją wezwała). Tam jakiś lekarz cwaniaczek powiedział, że bez sensu, że w ogóle tam pojechałam, bo to za wczesna ciąża i oni nic nie zrobią i jeszcze, że gdybyśmy mieszkali w Anglii, to nikt by nawet do mnie nie zszedł :| W każdym razie odesłał mnie do domu. Powiedział tylko, że ginekologicznie wszystko jest ok boli pewnie przez zrosty po cc. Czekam teraz do piątku na wizytę u swojego gina. Paskudny dzień :/ no ale ważne, że dzidzia ma się dobrze.

reklama
Niemartwsie,a bierzesz mg z wit.b6?Moja gin mowila mi,ze jak szykuje mi sie wieksze chodzenie to zebym wziela nospe i mg i robie tak;)
Moze Tobie to pomoze;)
Wspolczuje twardnien brzucha,ale twardnieje Ci dol gdzie maluch jest czy caly?

Co do ruchow,jestem w 14tyg.3dniu,do tego dwa maluszki to pewnie na dniach zaczelabym odczuwac ruchy moich malenstw,ale ze mam baaaardzo duzo nadprogramowych kg to pewnie poczuje ruchy duzo pozniej.

Kasiu miałam robić 25.11 (heh, w moje imieniny :-p), ale pojadę w środę i zrobię za jednym zamachem i toxo i awidność. Dopiero po ok. 5 dniach będę mieć wyniki, bo na awidność się czeka.

Dominika, tak, biorę w sumie dziennie 6x Magne b6 max i 3x asmag forte, do tego duże dawki progesteronu (wszystko od początku ciąży).
Lekarka dotykała brzuch na dole i mówiła, że jest zdecydowanie za twardy, zwłaszcza przy takich dawkach leków. Jak widać, po prostu nie nadaję się do pracy w ciąży, a szkoda, bo bardzo chciałam, żeby było inaczej :(

Niemartwsie,praca pomocy stomatologicznej wcake nie jest taka lekka,tymbardziej dla ciezarnej bo robi sie km po gabinecie dentystycznym.
Mysle,ze maluch daje znac abys zwolnila troche tempa;)
A nospe bierzesz do tego?Skonsultuj to ze swoim gin,bo to za wczesnie na "az" takie twardnienie brzucha na tym etapie.

Grubson,jak po USG?

Dominika, usg mam jutro..

Czytam tylko co u Was, ale jakos nie mam głowy do odpisywania, bardzo się stresuję jutrem. Do tego cały weekend mielismy gosci i wczoraj mnie tak brzuch bolal, że już rozważałam szpital bo nic pomagało, ale jakos zasnęłam i dzisiaj już było lepiej.. Nie na moje siły taki goszczenie.. No ale to była 'niespodzianka', brat męża z dziewczyną przyjechali niespodziewanie i zgarnęli też moją siostrę.. Jakos kurde przez 3 lata naszego mieszkania tutaj się nie zebrali a jak jestem w ciązy i ani siły tyle nie mam ani się nie napiję to kurde nam takie niespodzianki robią... Eh.
Dzisiaj w sumie też brzuch twardy więc leżę..

Grubson,to nie wiem co mi sie z tym poniedzialkowym usg.

Kasiu,to moze i u mnie te zrosty po cc sie odzywaja..

To chyba taki dzien dzisiaj...

Milego wieczoru;) ukladalismy puzzle,teraz ogladamy "Stacyjkowo" :D

Wszystkie cos boli to dlapocieszena powiem wam ze mnie też..tak jakby po bokach na dole. Ale po powrocie z pracy raczej leżę a i prace mam siedzaca :-)
Niemartwsie najwyzszy czas na l4 w takim razie..ja bym poszla bez zastanowienia gdyby tylko cos mi sie dzialo. A ten lekarz troche nie normalny bo jak mozna mowic na 14 tc wczesna ciaza? Wczesna to moja jest...
Grubson i lisica bardzo jestem ciekawa waszych wizyt/wynikow, takze dajcie znać co i jak ;)

reklama
Dominika, dokładnie tak jest, cały dzień chodzenia i stania. Jeszcze dziś miałam dyżur na chirurgii i to mi widocznie za bardzo dało popalić :(
Ten gin w szpitalu kazał mi brać nospę, dostałam też jakiś zastrzyk rozkurczowy.

Grubson, Ty też masz przeboje z tym bólem...daj znać jutro po usg. Trzymam kciuki, żeby wszystko było pięknie.

Justyna, według lekarzy w szpitalach (już zaliczyłam 3 różne w tej ciąży) w ogóle nie ma sensu przyjmować kobiety przed 24 tc, bo wcześniej i tak nic nie są w stanie zrobić. Tylko, ta lekarka, która mnie tam skierowała chciała, żeby mi zrobili badania i znaleźli przyczynę bólu, bo to zdecydowanie nie jest normalne, jeśli przez godzinę trzyma mnie taki ból, że nie jestem w stanie się wyprostować i zrobić kroku, no ale niestety :/ Na szczęście w piątek mam wizytę u swojego lekarza, a do tego czasu sobie poleżę i będę wypoczywać :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry