reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2014 :)

mychunia, niezłą macie tradycję :p

asmi, krokiety robię z pieczarkami, cebulą, jajkiem i z serem. Pyszne to jest :D Daję farsz w naleśniki, zwijam krokiety i moczę później w jajku, w bułce tartej i na patenie :)

reklama
Śledzie po kaszubsku - składniki eg Gessler:

- 1/2 kg filetów śledziowych (matjasy)
- 2 łyżki cukru
- 1/4 szklanki oleju
- 4 łyżki octu
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 30 dkg cebuli
- 3 ziarenka ziela ang.
- 3 liście laurowe
shim.gif
shim.gif
sledzie-po-kaszubsku-102502_L.jpg
Śledzie po kaszubsku © Thinkstock

- ziarenka gorczycy
Śledzie po kaszubsku - sposób przygotowania:
Wymoczone filety pokroić w kawałki. Rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Wlać ocet, dodać liście laurowe, zielę ang., koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać ziarenka gorczycy. Wystudzić. Kłaść kawałki filetów i przekładać sosem. Śledzie po kaszubsku najlepiej smakują na drugi dzień,

Zdjęciem się nie sugeruj,ja tak lubię,że robię z podwójnej porcij :happy2:

Zrobiłam sobie chwile przerwy, dzis u mnie jak w pralni miejskiej ;)
Wybrałam ciuchy do spakowania na święta, nie było łatwo ;p teraz oglądam drogę krzyżowa z Watykanu i bede prasować cała stertę ubrań...

Kochane życzę Wam radosnych, ciepłych i rodzinnych Świat Wielkiej Nocy :*

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Maluś my też lubimy krokiety nadziewane pieczarkami i serem.

Ja właśnie skończyłam jeden sernik. Pierwszy raz go robiłam a czuje, że będzie mój ulubiony. Jest to sernik z musem truskawkowym w formie pianki.

A drugi to robię z ananasem, który jest pod bezą. Ale to już jutro. W planach mam jeszcze babkę cytrynową z cytrynowym lukrem. Dzisiaj już zrobiłam piaskową.

Mychunia - wypieki z kokosem też lubię, ale jeszcze nie próbowałam sernika pod kokosową pierzynką. Będę musiała spróbować.

U moich rodziców jest coś podobnego tylko my to nazywamy mieszaniną i jemy na zimno. A też jest tam kiełbasa jajka chyba też boczek, chrzan. Czasem w ramach obiadu np. mój brat zalewa ją żurkiem.

reklama
Dzien dobry :-)
Ale swietami pachnie tutaj :-)

Motylku jestem, ale wczoraj bylam mega zajeta jak wszyscy chyba. Wczoraj juz prawie wszystko zrobilam dzis tylko schab upieke i flaczki ugotuje.
Ciesze sie ze masz dobry humor i zycze ci abys dzis wyszla do domku i swieta spedzila z najblizszymi. A maluch niech rosnie zdrowo.

Wszystkim zycze spokojnych i radosnych swiat. Niech beda owocne w starankach ;-)

Pozdrawiam.

Do góry