Jaz - faceci tacy sa a spróbuj wysłac go na zakupy to obraza majestatu i nic nie trzeba a za kilka godzin marudzenie, ze tego lub tamtego brak. Nie przejmuj sie, sama nie znaczy ze bedzie nudno. Napije sie chlop, odreaguje a jak nie bedzia mial mu kto dogodzic smakiem na talerzu, przytulec po kobiecemu, wyprac, posprzatac to sie ogarnie. Mój ma kilku braci, po rozwodach. Uciekaja w pomoc do mamusi. Obiadki, zalatwianie spraw itd. Ciezko meja teraz z sprzataniem, praniem... A my nadal razem. Ja pracuje, przewaznie robie sama zakupy, gotuje obiadki, jak trzeba to pale w centralnem, kupie mu piwko do domu by sie nigdzie nie szlajal, dobrze nakarmie i orzarty po obiedzie nie ma juz sily nigdzie isc. Piwko w lapke i kanapa, laptop tv. Szlak ja trafia jak widzi jak on ma dobrze ze mna. Nie moze zniesc tego ze tamci synowie zle trafili i teraz tylko bula pieniadze na dzieci. Potrafi szczelis tekstami na biednych nie trafilo, szcześciaz... Wychodzi z siebie a i juz nie stara sie ze mna zadzierac vo wie ze na pozycji przegranej jest u mojego meza.
Miss - zdjecia nie widze ale domyslam sie ze chleb byl splesnialy. Jeszcze kobieta w ciazy ma to jesc to juz szczyt wszystkiego. Lezysz sobie w takim szpitalu, maz 100 km od ciebie na oddziale tylko piekegniarka, idziesz z takim chlebkiem do niej i pytasz sie co ty teraz jasz zjesc bo w tej chwili bez kolacji jestes. Zoong i to wielki. A jakbys zjadla, nie zauwazyla bo np plesn byla pod spodem. Wiadomo w ciazy nieraz jedzonko ma dziwny smak. Cos sie zaczyna dziac. Lekarze niet lub jakis sie przyczlapal i co wtedy. A jakby juz doszlli od czego to by byl wielki krzyk czemu pani to zjadla. A i tez niezle. Raz cie wypuszczaja, pozniej zostawiaja na zabieg. Mogli by sie konkretnie zdecydowac. Dobrze ze w koncu cos postanowili.
Oj gdybym nie byla po pracy i nie szla jutro do pracy to bylo by fajnie. Ale sa takie miejsca gdzie trzeba i w nowy rok pracowac. Dobrze ze kierownictwa nie bedzie to troszke luzu chociaz moze sie troszke odsapnie. Przy najblizszej okazji zaswietujemy z mezem nadejscie nowego roku. W mojej sytuacji i taknie warto ryzykowac bo a noz widelec cos juz tam siedzi.
Od dwoch dni kluja mnie jajniki. Do wc nici pomimo zazywania dodatkowo podwojnen dawki blonnika z sokiem marchwiowym i 3 lyzeczek lnu. Miewam metaliczne posmaki w jstach, od 4 dni jem conajmniej 2 razy tyle co wcZesniej a smaki mieszam niemilosiernie a najbardziej to podchodzi mi octowe z miesem i majonezem.
Pisalam post kupe czasu bo jak nie feis to komurka:-)