• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2014 :)

Ale durzo piszecie, nie sposób Was nadrobić kobiety :-D

ana, jakby ktoś mnie tak potraktował jak Ciebie z tym zaproszeniem na ślub, to szczerze odpuściłabym sobie. Po ich zachowaniu widać, że nie chodzi im o gości, tylko o pieniądze

Mam takie samo zdanie, mieliśmy z M dwa razy bardzo podobną sytuację i nie poszliśmy na te śluby. Dzisiaj ob małżeństwa już są po rozwodzie.

agniecha - trzymam mocno kciuki aby było wszystko w porządku odpoczywaj.

Aschlee25 - przykro mi bardzo, że został tylko jeden ale sę jednocześnie cieszę, że rośnie ładnie i zdrowo, że wszystko w porządku.Teraz dbaj o siebie.

Asiu - poziom progesteronu jest wyrzucany do organizmu pulsacyjnie zaleznie od pory dnia.Badanie progesteronu należy wykonać w 7 bądź 8 dniu po owulacji. Na podstawie jednego badania nie należy wyciągać wniosków. Ideałem byłoby powtórzyć badanie w ciągu doby przynajmniej dwa razyNorma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml; w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Informacja - poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła.
Jakbyś zbadała jutro o innej porze dnia to już byś miała jakieś porównanie.

Ja mam antybiotyk, gardło i zatoki. Głowa boli ale obiecane pączki z serem zaraz idę robić.

Oj właśnie doszły moje testy owu. Musze zacząć testować wcześniej w tym cyklu aby wszystko ładnie złapać.

reklama
Malusiolka, mychunia, przepisy dostępne na gotujmy.pl, tak mi się wydaje ;-)

Zrobiłam betę, jutro będą wyniki :tak: Jaka jest norma dla 6-7 tyg.?

Ostatnia edycja:
SSMama - ładnie to z przepisu wygląda ale ja bym nie zjadła królika. U koleżanki z dzieciństwa były ładne króliczki i kojarzy mi się to z ładnym puszystym zwierzątkiem a nie jedzeniem. Przepraszam ale takie właśnie mam skojarzenie.

SSMama, widzę że podobne są do siebie przepisy. Pewnie skorzystam raczej z tego co dałaś dla mychuni, bo szybko się robi i mam suszone grzybki :P

Co do bety, to zależy od laboratorium jakie ma normy. U nas jest tak:

4 tydzień - 9,5 - 750
5 tydzień - 217 - 7138
6 tydzień - 1580 - 31795
7 tydzień - 3697 - 163563

I tak dalej..

jołasia, ja kiedyś mówiłam, że królika nigdy nie zjem, bo mieliśmy króliki, ale to u mnie minęło :) A co do ślubu, to taka prawda. Skoro im nie zależy, to po co iść. A poza tym czasami niektórzy przesadzają. Znam pary, które po 3 miesiącach rozwodzili się. To po co brać ślub? Rozumiem jakby coś poważnego było, ale tu pierdoły ;)

Ostatnia edycja:
Ssmama - na wynikach wskażą ci prawdopodobny tydzień i dopiero wtedy zobaczysz czy rzeczywiście tak może być. Jak będzie spory to usg zweryfikuje.

Laseczki- mam rozumieć że wszystkie tylko koronkową bieliznę noszą :)?

Po pracy odbiorę progesteron ciekawa jestem...

Ja tylko koronki ;-)

Cyntia ja to wszystko wiem, tylko te czarownice tu mi gadaly gadaly i wiesz co sie dzieje wtedy. Samoistnie sie czlowiek przestawia. I tak na nic nie licze. Jest tak jak przewidywalam. Nieootrzebnie dalam sie wmanewrowac w te wrozby. Wiem ze te moje ukochane chca dobrze, ale w tym wypadku to dobrze chyba nie wyszlo bo lezka sie zakrecila a obiecalam sobie ze zostawiam sprawe Bogu.

SSMama zasowaj na bete bo umre z ciekawosci.

Cześć :)
Byłam tutaj jakiś czas temu, potem się w ogóle nie udzialałam i teraz wróciłam :)
Staramy się już chyba 13 cykl! Drugi z clo. Dziś 19 dc. Jestem już kompletnie załamana, że się nie udaje :( :( :-(

Kochane dzisiaj mam zamiar porozmawiać z R żeby od następnego cyklu zacząć starania o maluszka żeby na święta mieć najpiękniejszy prezent pod słońcem więc trzymajcie kciuki bo z zajściem w ciążę nie mam żadnego problemu wszystko Ok gorzej z donoszeniem jej żeby nie powtórzyła się "ciąża obumarła" ale mam stracha przed tą decyzją ponieważ nie chciałabym przeżywać znów tego samego.. Za nami już 3 cykl więc można zacząć oby decyzja była pozytywna :-)
Czasami mam wrażenie że organizm odmawia posłuszeństwa.. jestem jednak coraz starsza.. Nie taka jak 10 lat temu.. Ale wszystko zostawiam w rękach Boga bo On wie co robi.. Buziam Was :*

reklama
iwo, koronkowa to tylko na specjalne okazje :-D

karolina, trzymam kciuki, oby się udało! ;-)

A do mnie się dziś stara koleżanka odezwała, nie słyszałam o niej przez 4 lata, chce do PL przyjechać, to ją zapraszam, a co :-p:tak: Idę sprawdzić, czy wyników badań już nie ma, trzymajcie kciukasy :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry