reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Teraz się nie udało :/ ginekolog kazala przytulać się w dwa dni: 29 i 31 lipca. Robiłam w piątek betę i wyszła <0,1 :(
Ojejku przykro :( Ja w te kalendarzyki nie wierzę. Z pierwszym dzieckiem zaszłam w teoretycznie bezpieczne dni. Temp skacze w górę w dzień owu o parę kresek. Gdzieś tu było to dokładnie objaśnione no i w necie jest wiele na ten temat i są specjalne termometry. Sama bym tą metodę stosowała ale mój mąż pomyślałby że zwariowałam hihi A ja udaję że nie wariuje ;)

reklama
Ojej! Dobrze, że wszystko w porządku! Domyślam się ile strachu się najadłaś! [emoji9]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
lekarz powiedzial, ze mam odpoczywac, wiec chwała Bogu, ze jeszcze dwa tygodnie i ide na l4, jak bedzie bolec to mam lykac nospe
jak zbaczylam serduszko malego, to az lzy mi polecialy, strachu sie ogromnego najadlam :(

Sylvia polecam testy owulacyjne.
Mierzenie temperatur wskazuje na przebyta owu, bo po owu temp idzie w górę. Ale trzeba dyscypliny w mierzenie. Codziennie rano przed wstaniem z łóżka i bez gwałtownych ruchów, najlepiej w pochwie.
Tu mój wykres z poprzedniego cyklu.

Ja z Lilą w 37 tc też miałam tak, że jej nie czułam jednego dnia przed południem. A że miałam cukrzycę, to spanikowana pojechałam na ip. Jak tylko mnie podłączyli do ktg to Mała zaczęła fikać jak szalona. Tego dnia się urodziła o 22:45. [emoji3]
No ale Ty masz jeszcze dużoooo czasu do porodu! [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Mierzenie temperatur wskazuje na przebyta owu, bo po owu temp idzie w górę. Ale trzeba dyscypliny w mierzenie. Codziennie rano przed wstaniem z łóżka i bez gwałtownych ruchów, najlepiej w pochwie.
A to nie jest tak że tego dnia jeszcze można zajść, że komórka żyje ileś tam godzin itp. ?
Raz miałam testy owu i właśnie u mnie są nie regularne cykle i ciężko obliczyć termin owu i musiałabym 3 paczki kupić żeby trafić :/

reklama
A możesz mi polecić jakiś test owu? W poprzednim cyklu kupiłam jakieś z rossmanna i cały czas pokazywał blada drugą kreskę czyli tak jakbym owulacji w ogóle nie miała?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry