reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witaj Luxuorius
oczywiście kibicuję Ci stałe i wierzę , że poród będzie przebiegać w normalny sposób i bardzo szybko o nim zapomnisz :happy:
Ja jak byłam na ostatniej wizycie przed
wykluciem tj. 2 marca to mały na usg miał wagę 2900 kg ,a gdy się urodził po tygodniu 9 marca ważył 3200 kg a więc jak Twój mały jeszcze troszkę posiedzi, to może do 3.500 kg przybrać :wink:
Pozdrawiam
no ja i moj chlop duzymi dziecmi nie bylismy wiec licze, ze i Natan jakims grubaskiem nie bedzie ;)

Haha [emoji23] kilka dni temu B gadał do moich jajników żeby dały czadu, aż dziada nagralam [emoji23]

Ehh [emoji17]

Hahaha [emoji1] szkoda że jeszcze obrazu nie puścili [emoji38]
Ale powiem wam, że wynajmowalismy kiedyś mieszkanie ze ścianami chyba z papieru. Słyszałam jak lasce drzwi od szafy skrzypią [emoji1] po jakimś czasie uświadomiłam sobie że to w dwie strony działa, a łóżko akurat na ścianie dzialowej stało [emoji23] nie dziwię się ze nas nie lubiła, wtedy libido było na wysokim poziomie [emoji23]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
hehe to ja sobie wyobrazam co bylo jak mysmy mieli bogate zycie seksualne :D jak tylko urodze i wroce do seksu to chyba ciszej bedziemy musieli byc :D

Paraplu
no to masakrę macie tam w Holandii. Moja położna też nie była zadowolona że biorę znieczulenie bo wtedy szpital nie dawał na życzenie. Trzeba było mieć wskazanie od specjalisty. Ja takie miałam bo mam astmę i musieli mi je dać a jej się to nie podobało. Co przyłaziła do mnie to z uśmieszkiem ironicznym pytała się czy mnie coś boli. Ja akurat nieźle czułam skurcze. Jak parłam to jeszcze lekarz zamiast mnie dopingować to straszył mnie, że nie wie co będzie z moją nogą skoro w ogóle jej nie czuję. A mi się jakoś nierównomiernie rozmieściło to znieczulenie, mimo że leżałam plackiem.

Znieczulenie mozna zawsze wziac jak sie chce. Chodzi tylko o to, ze polozne piora ciezarnym mozgi, ze znieczulenie jest beee i jak ktora malo asertywna to daje sobie wmowic brak znieczulenia nawet jesli wczesniej planowala.
Wiesz, ja nie mam nic przeciwko rzetelnemu poinformowaniu o plusach i minusach wszystkiego i swiadomym wybrabiu najlepszej dla siebie opcji. Mnie do szalu doprowadza wmawianie komus co jest najlepsze zwlasza, ze wiadomo jakie w przypadku poloznych sa powodki dla naciskania na brak znieczulenia. Kasa kasa kasa a nie dobro ciezarnej.
Takze ja jestem bojowo nastawiona ;) i niech mi tylko sporobuje pitolic o tym jaki o bol jest cudowny i wspanialy to otworze jej parasolke w doope ;)
Nie bez powodu moj nick to "parasolka" po holendersku [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak poproszę ginekolog o coś na pęknięcie to myślicie, że da czy nie ? Wolałabym mieć pewność, że jednak pęknie o ile coś tam jest ... Ale czytałam, że jak jest więcej pęcherzyków już dojrzałych to nie dają na pękanie bo się ciąży mnogiej obawiają ...
O 15:10 się dowiem :] Liczę, że jednak dostanę jakiś pregnyl czy coś ...

Jak poprszę ginekolog o coś na pęknięcie to myślicie, że da czy nie ? Wolałabym mieć pewność, że jednak pęknie o ile coś tam jest ... Ale czytałam, że jak jest więcej pęcherzyków już dojrzałych to nie dają na pękanie bo się ciąży mnogiej obawiają ...
O 15:10 się dowiem :] Liczę, że jednak dostanę jakiś pregnyl czy coś ...
Sprawdzi ile pęcherzyków i możesz poprosić, a chodzisz prywatnie??

Do nowej st ad ac
Hej, jestem nowa więc z góry proszę o przebaczenie że tak się rozpisałam :)
Jak miałam 16 lat zdiagnozowano u mnie zespół policystycznych jajników (wtedy 'miła' Pani doktor powiedziała że nigdy nie będę mieć dzieci - dla nastolatki załmka... na szczęście moja mama nie przyjęła tego i zmieniłyśmy lekarza i to było to ;)).
W 2009 roku zapadła decyzja o dziecku (miałam 22 lat) wiedzieliśmy że zajście w ciążę nie będzie takie proste przez moje problemy.... starania się zaczęły... lekarz, badania, leki ....
6 listopada 2012 roku urodziła się nasza Kasia :)
Poród zakończył się cesarką i lekarze zalecili 2 lata przerwy przed koleją ciążą.
Myślałam że z drugim dzieckiem zajdę bez problemów ale niestety po roku bezowocnych staraniach od września znów lekarze, badania, leki .... w styczniu 2017 ruszamy z stymulacją jajników do owulacji. Jak taka stymulacja wygląda? Lekarz powiedział mi tylko że na razie będą to tabletki i nie możemy zacząć w grudniu (przez przerwę świąteczną) bo będę musiała kilka razy do niego przyjść na USG aby sprawdzić jak reaguję na leki (nie chce mnie przestymulować). Jakie macie doświadczenia z stymulacją owulacji?
Hej, zwykle dają clostibeglyt (clo) na poczatku cyklu przez 5dni (różnie, albo np. Od 2-6dc, albo od 5-9dc a przykład), później mniej więcej od 11dc chodzi się co np. 2dni doo ginekologa sprawdzać czy pęcherzyki rosną i czy pękają ( czy była owulacja) :) wtedy.można ustalić kiedy najlepiej się przytulać :)

reklama
Do góry