Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Absolutnie sie z tym zgadzam, jednak większość kobiet idzie na to badanie aby wykluczyć wady genetyczne, niewiele ma wiedzę ze pappa określa rownież stan łożyska.
Do mnie statystyki nie przemawiają...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A mi piszesz, że mam wierzyć i co teraz?![]()
NIFTY to chyba nazwa komercyjna. A z tych zespołów to rzeczywiście straszny tylko Edwards i pateu. Także na polskie realia cenowe to jak dla mnie przesada.
tu nazwa ogólna adania wolnego płodowego DNA – (cffDNA – cell free fetal DNA, nazywane też NIPT – non invasive prenatal testing)
ja bym wolała dokładne usg niż genetyczne, bo na usg widać wady narządów, które nie muszą być spowodowane genetyką a wiele z nich można leczyć już w brzuchu. A to jednak dokładniejsze usg niż standardowe i przynajmniej w PL żeby je robić trzeba mieć specjalny certyfikat, nie każdy gin je zrobi. Nie wiem jak w USA czy innych krajachDlatego nawet go nie robiłam[emoji6] jedynie genetyczne z krwi.
Ogolnie, ze naogladamy sie tego co ona mowi a pozniej panika wszechobecna i to nie jest tak, ze ona zawsze ma racje a duzo kobiet po jakims artykule czy transmisji potrafi do niego dzwonic z pytaniami
Wiadomo, jak to lekarz, kazdy ma swoje podejscie i metody
Tak co mc chodzę w 13dc,dziś mój gin ma dyżur,jutro o 9 mnie przyjmie w domuBedzie dobrze, będziesz ciągle na monitoringu???
Ale musiał być realistyczny, w końcu się doczekać z tego brykajacego maleństwa
Pieknaaaa kruszynka u Ciebie mieszka
u mnie hipotrofia zaczęła się dużo wcześniej niż preeklampsja, bo już w 20tc była 2tyg do tyłu nie tylko z wagą czy brzuchem, ale kości udowe były za krótkie. A stan przedrzucawkowy dopiero w 33/34tcNo mnie tego pappa w ogole nie zrobili przy pierwszej ciazy (24l), a tez mialam zatrucie ciazowe i łożysko w srodku chyba eksplodowało[emoji15] mimo ze bylam przed terminem poród był indukowany, a po nim po anestezja bylam czyszczona. Dlatego teraz juz mam zapowiedziane ze ta ciąże rozwiązujemy w punkt 39 tygodnia jeśli wczesniej sie samo nie zacznie a na aspirynie i lekach obniżających cisnienie jestem od poczatku ( tzn aspiryna od 12tyg). Choć mimo preeclampsii muszę przyznać ze corka urodziła sie całkiem spora bo 3.6kg[emoji846]