reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Lanvin następna @ 13.06 ☺

No nieee... Tak bym chciała tu sama pozytywne informacje widzieć a tu znowu :(

U mnie dziś jak niżej. Od owu ciągle mam mokro w majtkach :)

1494654402-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png

Piękny wykres i to że masz mokro też na plus więc bardzo bardzo liczę tu na dobrą wiadomość. Kiedy testujesz?

reklama
Hej[emoji6]ostatnie 2 dni miałam takie zabiegane więc nie jestem na bieżąco...dziś też nie nadrobie bo mam ślub koleżanki...

W tym cyklu coś czuję owu nie będzie...jajniki tylko 1 dzień czułam. Wtedy też był śluz białka kurzego...w 10 dc. Dziś 12 dc i powinna być owu a u mnie od wczoraj jakoś tak może nie sucho ale mniej mokro niż zawsze...
No ale jakieś tam [emoji173] było...
Co ma być to będzie.
Może jutro uda się nadrobić.
Miłego dnia![emoji274]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane, to mogłabym zrobić prolaktynę 5 dnia cyklu? Bo w weekend u mnie zamknięte

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Teoretycznie tak. Mi gin poleciła robić prolaktyne razem z progesteronem, okolo7-10 dni po owulacji.

Mnie endokrynolog i ginekolog mówiły że prolaktynę razem z progesteronem się robi. Czyli 7-8 dni po owulacji ;)
I jak byliśmy w Poradni Andrologii i Endokrynologii Płodności to tak samo miałam na skierowaniu na badania, prolaktynę razem z progesteronem .

Ot to dokładnie :)

Basiu tak , robisz w pierwszej fazie 3-5 dc z fsh,LH i estradiolem
i 7 dni po owu z progesteronem.

Hehe ja dzisiaj w pracy się objadlam grzeskow w czekoladzie na pocieszenie.
Pierwszy raz się poryczalam z tego wszystkiego. Mój M mówi, że uda nam się. A patologii wychodzi bo oni na 500+ robią. Chciał mnie rozsmieszyć. Mówi, że też musimy myśleć o 500+ to też nam wyjdzie. Zrobiłam ciacho do tego wszystkiego i krokiety z mięsem
Zobacz załącznik 806228

O ja!!!!! Właśnie to chodzi za mną od tygodnia! Poproszę o przepis, bardzo ładnie proszę....[emoji1374]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, jakiś czas temu napisałam na forum, prosiłam o podpowiedź, bo staramy się o dziecko 10 miesięcy i nic. Zgodnie z waszą radą poszłam do gina. Okazało się, że moja prolaktyna jest za wysoka 3 razy. Na to biorę od miesiąca bromergon. Tymczasem ostatnio odebraliśmy wyniki męża i jestem załamana. Bardzo proszę o interpretację, idziemy w środę do kliniki i boję się tego. Rozpoznanie: AsthenoTeratozoospermia. Poza normą: koncentracja, ruch postępowy i morfologia plemników. Lekko wzmożona lepkość ejakulatu. Widoczna minimalna agregacja. Koncentracja: 13,0 (>15), ruch postępowy typ a+b 31% , plemniki prawidłowe 2%, zywotność 86%, całkowita liczba w ejakulacie: 66,3 (>39). Boję się, że z takimi wynikami nie uda nam się zajśc w ciążę naturalnie. Mój ginekolog nie wiedział co na to powiedzieć, wysłał nas kliniki. Z kolei boję się, że w klinice od razu zaproponują in vitro...
My mieliśmy podoobnie. Wystarczyło brać leki, najprawdopodobniej mniejsza ruchliwość wynika ze wzmożonej lepkości, plemnikom trudniej się poruszać :) nam pomógł choćby prostimen na poprawę nasienia, i tabletkki mucosolvan na za dużą lepkość ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Lanvin następna @ 13.06 [emoji5]
Zmieniłam :/
Basiu tak , robisz w pierwszej fazie 3-5 dc z fsh,LH i estradiolem
i 7 dni po owu z progesteronem.

Hehe ja dzisiaj w pracy się objadlam grzeskow w czekoladzie na pocieszenie.
Pierwszy raz się poryczalam z tego wszystkiego. Mój M mówi, że uda nam się. A patologii wychodzi bo oni na 500+ robią. Chciał mnie rozsmieszyć. Mówi, że też musimy myśleć o 500+ to też nam wyjdzie. Zrobiłam ciacho do tego wszystkiego i krokiety z mięsem
Zobacz załącznik 806228

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny. Pogoda beznadziejna (a jakze przeciez weekend)... ja wciaz czekam na @... juz minelo chyba z 7 dni odkad skonczylam Lutenyl. A tu nic. Masakra. Mam zly humor a tu jeszcze trzeba sprzatac...
@Windy91 kurcze!! Do bani...
@tita82 przykro mi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry