reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

kiedy cchesz bete powtorzyc? pamietaj, ze po poronieniu okres przychodzi pozniej przynajmniej przez trzy miesiace tak u mnie bylo
narazie nie powtarzam. W pon ide do lekarza i jestem ciekawa co mi powie... Po pierwszym poronieniu okres dostalam po 6 tyg. Jesli teraz tez pojawi sie po 6 to akurat na wizyte:)
a w sumie ja mam nieregularny tez.

reklama
U mnie temperatura dzisiaj juz całkowicie spadła wiec @ sie czai za rogiem. Podbrzusze tez pobolewa. Sikaniec negatywny. Takze nic z tego.. A tak liczyłam na ten cykl po zrobieniu drożności jajowodów... Juz nie wiem co mam wiecej zrobić.. Lepiej sie odżywiać na pewno bym mogła bo troche sobie odpuściłam. Ale w takim humorze to cieżko o motywacje..
Nawet przyjaciółka ktore tak jak ja poroniła i bardzo to psychicznie przeżywała, chodziła do psychologa bo nie mogła sie po tym podnieść, po roku od pierwszej ciąży zaszła w tym samym cyklu ponownie.. A ja jestem silna psychicznie, szybko sie podniosłam po stracie, byłam pozytywnie nastawiona i wielka dupa.. Wlasnie mija rok od kiedy zaszłam w pierwsza ciąże i nic.
Plan teraz jedynie widze taki - W sobotę wyjeżdżam na wakacje, odkładam termometry i liczenie na bok i po powrocie rozpoznaje temat inseminacji i próbujemy jej w sierpniu. Jak nie wyjdzie to juz chyba invitro... Boże dlaczego nie mogę zajść po prostu normalnie w ciąże..... :(
Bertha glowa do gory. Najwazniejsze jest to ze juz raz w ciazy bylas, wiec jest szansa. Inseminacja to nic strasznego- sama mialam 3 razy. Znam wiele par, ktore dzieki tej metodzie maja dziudziusia a nawet dwa. Trzymam mocno kciuki, zebys w wakacje odpoczela i nabrala sil do dalszej walki!!!

Ja dziewczyny zgodnie z przewidywaniami od wczorajszego wieczora plamie. Dzis pewnie @ sie rozkreci.
Postanowilam, ze w tym cyklu bede uwazniej obserwowala swoj organizm, porobie badania i bede prowadzic notatki- bo pozniej nic nie pamietam jak chce wrocic w kolejnym cyklu do objawow z poprzedniego.
Mam caly zapas testow owu, wiec zaczne je robic od 10 dc.
Jakos tak czuje ze to bedzie moj cykl:):):)

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie :)
Ja tak jak mówiłam, ten cykl odpuscilam, zero termetrow, testów owulacyjnych i przede wszystkim tabletek! Po 6 cyklach z clo i estradiolem + masą innych które musiał brać powiedziałam dość :)
Wczoraj byłam u gina na kontroli, lekarz jak zwykle bardzo zaskoczony, że nadal w ciąży nie jestem. Zrobił mi badanie i mówi, że widzi piękny pęcherzyk (12dc), że jeszcze mię pękł ale mam y działać najbliższe 3dni. Pecherzyk bez clo, to coś nowego :)
No, ale później okazało się, że mam bardzo małe endometrium i nawet gdyby to nie będzie szans na zagniezdzenie...
Lekarz przepisał mi większą dawkę estradiolu i jeszcze clo na 2 miesiące, mimo iż wcześniej mówił, że jak teraz się nie uda to klinika.
Także tak jak mówiłam, ten cykl odpuszczam a w kolejnych nadal walczymy:) jak się nie uda to gin dał mi już namiar na klinikę i broszurki żebym poczytała :)

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie :)
Ja tak jak mówiłam, ten cykl odpuscilam, zero termetrow, testów owulacyjnych i przede wszystkim tabletek! Po 6 cyklach z clo i estradiolem + masą innych które musiał brać powiedziałam dość :)
Wczoraj byłam u gina na kontroli, lekarz jak zwykle bardzo zaskoczony, że nadal w ciąży nie jestem. Zrobił mi badanie i mówi, że widzi piękny pęcherzyk (12dc), że jeszcze mię pękł ale mam y działać najbliższe 3dni. Pecherzyk bez clo, to coś nowego :)
No, ale później okazało się, że mam bardzo małe endometrium i nawet gdyby to nie będzie szans na zagniezdzenie...
Lekarz przepisał mi większą dawkę estradiolu i jeszcze clo na 2 miesiące, mimo iż wcześniej mówił, że jak teraz się nie uda to klinika.
Także tak jak mówiłam, ten cykl odpuszczam a w kolejnych nadal walczymy:) jak się nie uda to gin dał mi już namiar na klinikę i broszurki żebym poczytała :)
powodzenia w tym cyklu!

Do góry