reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mam ten problem, że mam dosyć długie i nieregularne cykle. Od momentu jak mieliśmy zamiar starać się o dziecko to zaczęłam liczyć i tak np. mam 40 dni a ostatni trwał 35. Też ma tak któraś z was??
Ja tez mam podobnie, jakis czas mialam w miare regularne, okolo 32 dni, a teraz to zdarza sie 36, 42 i tak trudno trafić. Staram sie obserwowac sluz i robilam tez testy ovu ale nic nie pokazuja:( tez sie gubie i pojde chyba w koncu na monitoring zobaczyc czy wszustko ok i dochodzi do ovu..

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam ten problem, że mam dosyć długie i nieregularne cykle. Od momentu jak mieliśmy zamiar starać się o dziecko to zaczęłam liczyć i tak np. mam 40 dni a ostatni trwał 35. Też ma tak któraś z was??
Przy nieregularnych cyklach grunt to się obserwować śluz, temperatura może testy owu żeby wiedzieć kiedy są płodne. Albo tak jak ja przed pierwszą ciąża Przytulalam się z mężem co 2 dni bo gdzieś wyczytałam że tyle mogą wytrzymać we mnie jego plemniki i za pierwszym razem się udało.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na razie się nie spinam (tak sobie wmawiam :D) na razie na luzie co ma być to będzie, ale nie powiem, że ja już popadam w obsesję. Jeśli chodzi o śluz to u mnie akurat nie jest problem z obserwacją ponieważ w owu mam go aż nadmiar ;P

Przy nieregularnych cyklach grunt to się obserwować śluz, temperatura może testy owu żeby wiedzieć kiedy są płodne. Albo tak jak ja przed pierwszą ciąża Przytulalam się z mężem co 2 dni bo gdzieś wyczytałam że tyle mogą wytrzymać we mnie jego plemniki i za pierwszym razem się udało.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
A przytulaliscie sie z mezem co 2 dni w ciagu calego cyklu czy tylko w dni plodne?

Mi ginekolog powiedziała że mamy się z mężem przytulać co drugi dzień w dni płodne i się nie udało... Bo to w sumie tylko dwa przytulania wyszły, może nie potrzebnie jej posluchalam :/
No my właśnie tez co drugi dzien sie staramy ale nic z tego nie wychodzi.. ale tez slyszalam ze najlepiej co drugi dzien.

Ja z mężem przytyłam się co 2,3dni. I w tym miesiącu raczej nic nie wyszło. Nie zaobserwowałam śluzu plodnego.. no cóż trudno. Za dwa dni idę go ginekoloGa przebadać sie bo juz mnie to powoli zaczyna wkurzać.

reklama
Do góry