reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A przytulaliscie sie z mezem co 2 dni w ciagu calego cyklu czy tylko w dni plodne?

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom
W ciągu całego cyklu. Przeczytałam gdzieś że tyle wytrzymują plemniki w ciele kobiety i nie trzeba się wtedy bawić w dni płodne bo jak będą to tam zawsze będzie czekał plemniczek. I się udało szybciutko. Teraz próbujemy tak samo Ale nie wiem czy się uda bo nie dostałam jeszcze okresu po porodzie.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ciągu całego cyklu. Przeczytałam gdzieś że tyle wytrzymują plemniki w ciele kobiety i nie trzeba się wtedy bawić w dni płodne bo jak będą to tam zawsze będzie czekał plemniczek. I się udało szybciutko. Teraz próbujemy tak samo Ale nie wiem czy się uda bo nie dostałam jeszcze okresu po porodzie.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Brzmi niezle;) no to sie musieliscie napracować;)

dzień dobry albo w zasadzie dobry wieczór:)
mąż mnie wczoraj namówił na nocowanie na działce, poszliśmy dość późno, bo po 17, ale spędziliśmy fajny wieczór, kolacyjkę zjedliśmy, a potem obejrzeliśmy fajny filmik.
Trochę niewygodnie się spało, ale najprzyjemniejszy moment to pobudka i wyjście na taras z gorącą kawką:)
Dopiero wróciliśmy z działki. Dziś trochę pomagałam M w porządkach działkowych, trochę leżałam, bo czułam się średnio. Jutro mam w planach przeciery pomidorowe do słoiczków zrobić, noi barszczyk czerwony z ziemniaczkami ugotować:) Dobrze, że jest trzeci wolny dzień.

Izabela ja tez tak mam czasami ze 4 dni a nawet tydzień przed @pobolewa mnie już podbrzusze.Wkurza mnie to bardzo.
My mieliśmy cykle ze codziennie kochalismy się w dni plodne ale mieliśmy tez cykle,ze co 2-gi dzień i narazie nic z tego.W drugą ciaze zaszlam bzykajac się raz (12dc) w cyklu.A cykle wtedy miałam po 28dni.Wtedy byłam pewna ze nic z tego a tu taka niespodzianka.

Izabela ja tez tak mam czasami ze 4 dni a nawet tydzień przed @pobolewa mnie już podbrzusze.Wkurza mnie to bardzo.
My mieliśmy cykle ze codziennie kochalismy się w dni plodne ale mieliśmy tez cykle,ze co 2-gi dzień i narazie nic z tego.W drugą ciaze zaszlam bzykajac się raz (12dc) w cyklu.A cykle wtedy miałam po 28dni.Wtedy byłam pewna ze nic z tego a tu taka niespodzianka.
Czyli nie ma recepty na dzidzie ani codziennie ani co drugi dzien, po prostu trzeba liczyc na szczęście:(

Ja tu kiedys wkleilam zdjęcie z ksiażki ktora kupiłam "W oczekiwaniu na dziecko" i tam w tabelce jest o mitach i prawdzie[emoji14]jednym z mitów jest to że seks co drugi dzien daje lepsze zajście na ciąże niz codziennie bo plemniki sa wtedy slabsze:p plemniki produkuja sie na bieżąco także nie ma czegos takiego ze sa słabsze[emoji14]ale widze ze ile lekarzy i ekspertów tyle opinii na ten temat[emoji14]i bądź tu mądrym[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli nie ma recepty na dzidzie ani codziennie ani co drugi dzien, po prostu trzeba liczyc na szczęście:(

JedynA recepta to chyba całkowicie wyluzować i wtedy w najmniej oczekiwany momencie przyjdzie i dzidziuś. Ale żeby to takie proste było. Ja w tym cyklu nie pilnowałam za bardzo dni plodnych ,nie przyciskałam męża na przytulanki. Ogólnie to przytulanki były jak mąż chciał. Jakoś w 9,13,15,16,18dc raczej wątpię że coś z tego będzie. Jestem nastawiona ze w tym cyklu nie wyszło i szykuje się już na następny. Zakupilam juz testy owulacyje ,jeszcze tylko wiesiolek musze kupic .Oczywiście zatestuje w dzień spodziewanej@.;):p Ale ja już wynik znam.

No wkurzajace to jest,zawsze brzuch pobolewal mnie właśnie 4,3 dni przed @ a od 2 miesiecy ponad tydzień wcześniej. Dobrzr ze jescze piersi mnie nie bolą, tylko czasami coś tam zakluję. Lepsze to jak ból ze nawet spać nie idzie.

reklama
Viktoria ja w ostatnim cyklu miałam super warunki.Cykl 26 dni, super śluz przed owulka, nawet zdarzyło mi plamienie owulacyjne z którym nigdy się nie spotkałam, sexik był w dni płodne i lipa.Ja myślę ze trzeba mieć szczęście.Jak dostałam @ to byłam tak wkurzona,ze powiedziałam m że mogłabym stać na głowie w trakcie sexu i przelecieć cały blok a i tak nic by z tego nie było bo tak miało być i to już zależne ode mnie niestety nie jest.Człowiek może sobie obstawiac cykl a jak to nie jest ten moment to i tak nic z tego.Miałam tak już wiele razy i przy pierwszych i przy tych staraniach.

Do góry