reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mam doła, takiego meeega doła. Szczególnie ja apka pokazała info, że twoje zapłodnione jajo dzisiaj sie implantuje [emoji24]
Jeszcze tydzień do testu, raczej bez szans na ciąże. I cieżko mi tak na sercu, i smutno jakoś i łzy same mi lecą. Ech!!!
W Wigilię wpadłam do pepco i kupiłam dwa pajacyki różowy i niebieski, z motywem świątecznym, i tak marzę, że na przyszłe święta już będę przynajmniej z brzuszkiem [emoji20] cieżko mi w te dni
Za testujące nieustannie trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Za starające równie mocno [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Lux jak tam? Już szykuje się chłopaczek na świat, a może już zawitał? [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Święta chyba najgorsze pod tym względem...

reklama
Święta chyba najgorsze pod tym względem...

A ja sobie tak pomyślałam w te Święta, że to wyczekiwanie też ma coś w sobie i trzeba się tym cieszyć :) w końcu to się już nie wróci!

Jak tam w ogóle dziewczęta po Świętach? Objedzone? Ja chyba z 3 kg przytyłam :D

A z moich wieści, to u mnie 8 dc, chyba najwyższy czas, aby zacząć solidnie rozrabiać!

Trochę się martwię, bo moja atopia nie odpuszcza... :( a na dodatek odezwała się kość ogonowa, która boli przy wstawaniu :( boję się, że to może mi trochę pokomplikować moje plany...

Trzymam kciuki za testy !!! @ precz ...

Mam nadzieję, że święta Wam minęły spokojnie i nabrałyscie dużo siły do walki [emoji6] U mnie rodzinne, dzieci juz takie duze ... najmlodsze szwagra 9 lat i brakuje takich malych przytulaskow [emoji7] Ja mam postanowienie, że teraz z głową ale nie będę już jej tracić w porywie emocji. Porozmawialismy z moim M i będziemy wspólnie robić wszystko ale bez wariactwa, bez analizowania wstecz, ze może za rzadko,że za daleko od owu itp. Zobaczymy ...
@NeSSi pytanie do Ciebie czy ten cykl faktycznie obstawiliscie tak na maxa czy to kwestia szczęścia jednak ?

Ponadto, dziś przeczytałam, że po 35 roku życia pół roku bezowocnych starań kwalifikuje się juz na wizytę u gina i ewentualne wspomaganie :/

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Mam nadzieję, że święta Wam minęły spokojnie i nabrałyscie dużo siły do walki [emoji6] U mnie rodzinne, dzieci juz takie duze ... najmlodsze szwagra 9 lat i brakuje takich malych przytulaskow [emoji7] Ja mam postanowienie, że teraz z głową ale nie będę już jej tracić w porywie emocji. Porozmawialismy z moim M i będziemy wspólnie robić wszystko ale bez wariactwa, bez analizowania wstecz, ze może za rzadko,że za daleko od owu itp. Zobaczymy ...
@NeSSi pytanie do Ciebie czy ten cykl faktycznie obstawiliscie tak na maxa czy to kwestia szczęścia jednak ?

Ponadto, dziś przeczytałam, że po 35 roku życia pół roku bezowocnych starań kwalifikuje się juz na wizytę u gina i ewentualne wspomaganie :/

Ja testuję w środę [emoji1] ktoś jeszcze? może kolejny rok będzie nasz ? Która jeszcze dołącza? Jutro wracam już do pracy koniec wolnego. Nie ma co wracać do przeszłości.. tylko patrzeć co przyniesie mam przyszłość [emoji1]

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom

Widzisz z tym wspomaganiem to jest różnie... Jednym Clo pomaga-przykład Nessi, innym szkodzi, jak mnie. Myślę, że zawsze warto być pod opieką dobrego ginekologa. Podkreślam dobrego, a nie takich partaczek jak moje dwie... masakra.

Emsi* Link do mojego wykresu ..Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Dla mnie to niezbyt długo ...pomógł monitoring owulacji, ale równie dobrze mogłam zajść przed owulką.
Nessi dziękuję Ci bardzo za wykresik :-)
Powiedz mi jeszcze kochana czy po monitoringu wiesz jak się ma ból owulacyjny do faktycznego pęknięcia pęcherzyka ? Czytałam, że ból może oznaczać pęknięcie ale również wzrost pęcherzyka, zatem może być przed owu. I ciekawa jestem czy wiesz moze jak to było u Ciebie :-)

Widzisz z tym wspomaganiem to jest różnie... Jednym Clo pomaga-przykład Nessi, innym szkodzi, jak mnie. Myślę, że zawsze warto być pod opieką dobrego ginekologa. Podkreślam dobrego, a nie takich partaczek jak moje dwie... masakra.
Kochana masz 100% racji. Tylko skąd wiesz czy ktoś jest dobry czy zły ... eh jak tu w ogóle im ufać.
Ja się wybiorę na razie na monitoring w styczniu jak nie wyjdzie teraz również.

Nessi dziękuję Ci bardzo za wykresik :-)
Powiedz mi jeszcze kochana czy po monitoringu wiesz jak się ma ból owulacyjny do faktycznego pęknięcia pęcherzyka ? Czytałam, że ból może oznaczać pęknięcie ale również wzrost pęcherzyka, zatem może być przed owu. I ciekawa jestem czy wiesz moze jak to było u Ciebie :-)

Ja nie czułam zupełnie nic ...byłam wręcz pewna, że jak pojadę w środę to jajca jeszcze będą...miałam bardzo dużo śluzu płodnego, dlatego się oszukałam ...bo wbrew pozorom szczyt śluzu miałam po owulacji :) I bądź tu mądrym ...Ból owulacyjny czułam kilka dni przed owulacją ...więc z tym różnie bywa. Emsi każda z Nas jest inna, różnie się reaguje, zależy też jak bardzo się wsłuchujemy w swoje ciała. Ja wiedząc, że jajca jeszcze nie ''dorosły'' do określonego rozmiaru - olewałam wszelakie oznaki.
Ja tam zaznaczyłam niby ból owulacyjny w środę, ale ręki nie dam sobie uciąć, że to było to ...
Raczej takie ćmienie podbrzusza, bo jajników nie czułam w ogóle ...
U mnie jest problem tego typu, że mam dużą przepuklinę i czasem ciężko odróżnić co mnie faktycznie pobolewa, czy jelita czy podbrzusze...

reklama
Ja mam doła, takiego meeega doła. Szczególnie ja apka pokazała info, że twoje zapłodnione jajo dzisiaj sie implantuje [emoji24]
Jeszcze tydzień do testu, raczej bez szans na ciąże. I cieżko mi tak na sercu, i smutno jakoś i łzy same mi lecą. Ech!!!
W Wigilię wpadłam do pepco i kupiłam dwa pajacyki różowy i niebieski, z motywem świątecznym, i tak marzę, że na przyszłe święta już będę przynajmniej z brzuszkiem [emoji20] cieżko mi w te dni
Za testujące nieustannie trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Za starające równie mocno [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Lux jak tam? Już szykuje się chłopaczek na świat, a może już zawitał? [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Widziałaś mój podpis pod suwaczkami ?
''Bądź dobrej myśl, bo po co być złej'' - i tego się trzymaj. Mi bardzo to pomaga.

Do góry