wiesz jak to bedzie? zaczne rodzic 31 grudnia rano i urodze kuzwahej Lux....
zrób to dla swojego maluszka i poczekaj 4 dni. będzie mu łatwiej ze wszystkim, zwłaszcza ze szkołą...
wbrew pozorom to ma naprawdę ogromne znaczenie - Twój maluch byłby o cały rok młodszy od reszty dzieci gdybyś urodziła teraz.
reklama
magoo
Fanka BB :)
Nie, no... to by była złośliwość losu...wiesz jak to bedzie? zaczne rodzic 31 grudnia rano i urodze kuzwa![]()
Ale z tego co piszesz - te skurcze wieczorem - to mi wygląda na przepowiadające - najczęściej trwają około 2 tygodni. O mocnych i regularnych pisałaś jakoś od wigilii, więc może się uda i urodzisz w 2017? To dobry rok - lepszy niż 2016. Może będzie już trochę spokojniej w polityce, na świecie, mniej zamętu i niepewności...
Noworoczne dzieci to taki dobry początek...
LUX takie uroki końcówki ciąży niestety. Nie znam nikogo kto by tryskał humorem i energia w 40tc. Trzeba to po prostu przejść. Jesteś już tak blisko
jak urodzisz to zapomnisz o tych wszystkich niewygodach
Hormony, euforia, duma... jejku! To były piękne emocje
trzymaj się Kochana! [emoji8]
Omg! Widzę słońce!!!! [emoji295]️ nie wiem jak Wy, ale ja jestem letnia kobieta i bez słońca i ciepła wpadam w deprechę i "nicmisieniechciejstwo" [emoji12]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Omg! Widzę słońce!!!! [emoji295]️ nie wiem jak Wy, ale ja jestem letnia kobieta i bez słońca i ciepła wpadam w deprechę i "nicmisieniechciejstwo" [emoji12]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
M2b słuchaj ja w pierwszej ciąży zaszłam od razu z wagą 116kg. Wiem ze lepiej być zdrową ale da się więc się nie załamój. Teraz np schudłam i nie umiem zajść w ciążę
to się różnie ma.
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem z połowy grudnia i szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby była różnica między mną a znajomymi z początku roku, czy chodzi o naukę, wzrost czy cała resztę. Aczkolwiek ile ludzi tyle opiniihej Lux....
zrób to dla swojego maluszka i poczekaj 4 dni. będzie mu łatwiej ze wszystkim, zwłaszcza ze szkołą...
wbrew pozorom to ma naprawdę ogromne znaczenie - Twój maluch byłby o cały rok młodszy od reszty dzieci gdybyś urodziła teraz.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Spark
Fanka BB :)
To zależy od dziecka, ja byłam z 31grudnia, i ani problemów z nauką.nie miałam (wręcz przeciwnie)- ani kompletnie żadnych problemów w kontaktach z dzieciakamihej Lux....
NeSSi
Moderatorka
Popieram!Nie ma sensu robić testów tak wczesnie. Zarodek mógł sie jeszcze nie zagnieździć w ogóle. Jak chcesz testować przed terminem @ to w 26 albo 27 dc, a nie w 21.
Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...
NeSSi
Moderatorka
Mój syn jest z grudnia 29, chodzi teraz do pierwszej klasy ... dzieci z pierwszej połowy roku a on to ''niebo do ziemi'' i nikt mi nie powie, że nie widać różnicy. Bo poszedł we wrześniu jako 6-latek. I takich dzieci jest bardzo dużo ...mogłabym poemat na ten temat napisać.Ja jestem z połowy grudnia i szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby była różnica między mną a znajomymi z początku roku, czy chodzi o naukę, wzrost czy cała resztę. Aczkolwiek ile ludzi tyle opinii
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Słuch fonematyczny rozwija się u niego później -czytanie - różnicowanie dźwięków mowy - głoskowanie.
Sprawność manualna ręki - pisanie
Dojrzałość emocjonalna i społeczna.
Itd.
Luxia kochana, sprawę mam - wysłałam Ci PW
Ostatnia edycja:
Ja też z grudnia połowy...moja Amelka z 21 i widać różnicę...i ja i ona drobniejsze od reszty dzieci..delikatniejsze psychicznie . Z czasem to zanika ale np 0.1.2 klasa to zawsze widać.
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
no zobacze co mi dzis na ktg powiedza, moze jakis cud sie zdarzy, bo nie wytrzymam kolejnych dni, nie dam radyNie, no... to by była złośliwość losu...
Ale z tego co piszesz - te skurcze wieczorem - to mi wygląda na przepowiadające - najczęściej trwają około 2 tygodni. O mocnych i regularnych pisałaś jakoś od wigilii, więc może się uda i urodzisz w 2017? To dobry rok - lepszy niż 2016. Może będzie już trochę spokojniej w polityce, na świecie, mniej zamętu i niepewności...
Noworoczne dzieci to taki dobry początek...