Ja nie brałam paracetamolu nie wzięłam nawet jednej tabletki w ciąży, a mały ma alergię pokarmowe od 2 msc i musi mieć nietolerancję na naprawdę wiele rzeczy bo ja karmiąc go wykluczylam BMK, jajko, cytrusy, ryby, kakao, soję, pomidory i niestety nadal nie doszłam na co jest uczulony dlatego tydzień temu się poddałam i Igor jest na nutramigenie Myślę, że wszystko w granicach rozsądku, mój gin jest przeciwny no-spie, położna kazała mi brać bo brzuch mi twardniał raz dziennie, posłuchałam gina, a gdybym posłuchała położnej może ciążę bym donosiła

ale teraz nie ma co gdybać

Ona jest tak cudowna, że będziesz musiała mama pilnować całego osiedla

)Jejku jak to zleciało, cudowna królewna :*Ja brałam 10 mg kwasu foliowego dziennie do 16 tyg przez wcześniejsze poronienie, tak naprawdę w PL nie ma jeszcze leku z metylowana forma kwasu, suplementy nie są badane w związku z tym ginekolodzy w dalszym ciągu przepisują większe dawki kwasu, mam nadzieję, że moje dziecko będzie zdrowe aczkolwiek uważam, że to trochę jak ze szczepieniem i autyzmem my byliśmy wszyscy szczepieni nikt o autyzmie nie mówił teraz każdy autyzm to przez szczepienie, uważam, że wszystko z rozsądkiem

to tak samo jak kwasy DHA zapobiegają wcześniejszym porodom, na sali przez te 4 tyg uwierz, że przerobiłam tyle mam wcześniaków, każda w ciąży brała DHA, każda o siebie dbała skąd wcześniactwo ? 90% mam wcześniaków leżących ze mną nie zna powodu dla którego urodziło przedwcześnie, a lekarze rozkładają ręce i witaminy pomogą tyle co zeszłoroczny śnieg, tak samo oszczędzanie w ciąży, dziewczyny trafiały z szyjką w granicach bezpieczeństwa leżały nie ruszały się z łóżka dalej niż do toalety i to bardzo ograniczony ruch, prysznic raz na dwa, trzy dni (serio, serio) szyjka się skróciła pomimo wszystkiego dzieci na świecie

dużo by pisać

Temat dla mnie na czasie, wygaszam laktację aktualnie i wyczułam guzek pomimo, że piersi miękkie więc to nie żaden zastój

liczę, że to nic groźnego, ale nie ukrywam, że się cykam, w poniedziałek dzwonię do radiologa mam nadzieję, że wciśnie mnie gdzieś na cito