reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@paulina1994 No to trzymam kciuki byś mogła ze spokojem wprowadzać normalne jedzenie. Marchewka, ziemniaczki nie powinny zrobić w twojej diecie nic złego. Jak się ma Igorek?
Marchewkę gotowana i ziemniaki mogę już teraz nawet ;)
Igorek w porządku, na razie bez zmian, ale musimy mu dać czas, dziś podpisywałam zgodę na te badania przesiewowe mukowiscydoza, toksoplazmoza itp znowu stres w oczekiwaniu na wyniki

reklama
Kurczę jak to w końcu jest. Myślałam że nie ma diety matki karmiącej:( że np. te warzywa wzdymajace itd nie przechodzą do pokarmu...

Kurczę jak to w końcu jest. Myślałam że nie ma diety matki karmiącej:( że np. te warzywa wzdymajace itd nie przechodzą do pokarmu...
Dziewczyny ja jem aboslutnie wszystko, truskawki, bigos, grilla, nawet pizze czy kebaba. Odkąd wrocilam do brania 2 lekow czuje sie swietnie i zgrzesze zla dieta, ale to nie jest codziennid ten fast food raz na 2 mce.. A bigosik z mlodej kapustki pyszota i mlody nie ma kolek zadnych.

Dziewczyny ja jem aboslutnie wszystko, truskawki, bigos, grilla, nawet pizze czy kebaba. Odkąd wrocilam do brania 2 lekow czuje sie swietnie i zgrzesze zla dieta, ale to nie jest codziennid ten fast food raz na 2 mce.. A bigosik z mlodej kapustki pyszota i mlody nie ma kolek zadnych.
A no właśnie... Ja nawet w szpitalu na obiad miałam kluski z truskawkami. Jak na razie jem wszystko i nie zauważam problemów z brzuszkiem. U nas tylko ulewanie i wymioty... co mnie stresuje bardzo

Ja też jem absolutnie wszystko [emoji14] zaraz jak wróciliśmy do domu to poszły gołąbki z kapustą - moja babcia prawie na zawał zaszła jak jej powiedziałam że normalnie potem dostał moje mleko [emoji1787]
Zdania cdl co do karmienia wcześniaków podważać nie będę, ale z własnego przykładu podtrzymuje że nie ma diety matki karmiącej :)

Z takimi dużymi dziećmi to moze mozna wszystko, ale moze do innego z wcześniakami, kiedy tam ten żołądek jest taki super wrażliwy na wszystko i jeszcze sie wszystko kształtuje.

@paulina1994 to trzymamy kciuki za Igorka i jego wyniki! Juz oficjalnie jest Igorkiem?

Nie wiem dziewczyny szczerze, na ile to jest kwestia tego, że mały jest wcześniakiem, a na ile utartej tezy, że po prostu karmiąc nie można jeść tego czy tamtego, po powrocie do domu też powoli będę chciała zacząć jeść normalnie, oczywiście nie mówię tu o słodyczach czy fast foodach, ale uważam że nie da sie żyć bez owoców i warzyw na dłuższą metę

Dzisiaj mam takiego doła totalnego, boje się, że nie wyjdziemy z tego cało, straszny mam dzisiaj dzień..
Jeszcze w poniedziałek wychodzi ta dziewczyna o której wam pisałam, że urodziła dziewczynkę 760 g jest już z nią tu prawie 2 msc i idzie do domu bo chce też zająć głowę czym innym i będzie dojeżdżała z pokarmem to już w ogóle nie będę miała nawet z kim pogadać...

reklama
Dzisiaj mam takiego doła totalnego, boje się, że nie wyjdziemy z tego cało, straszny mam dzisiaj dzień..
Jeszcze w poniedziałek wychodzi ta dziewczyna o której wam pisałam, że urodziła dziewczynkę 760 g jest już z nią tu prawie 2 msc i idzie do domu bo chce też zająć głowę czym innym i będzie dojeżdżała z pokarmem to już w ogóle nie będę miała nawet z kim pogadać...

U was o tyle lepsza jest sytuacja, że Igor jest większy. Na pewno z dnia na dzień będzie coraz lepiej :* zobacz ile trwa ciąża i ile miałaś jeszcze tygodni do końca - tyle samo Igorek potrzebuje czasu teraz poza twoim brzuchem.

Do góry