1
174974
Gość
No tak, dokładnie jest tak na ankiecie.ANKIETA ja mam na ankciecie co innego.
Dzieci brak -30
Jedno -20
Dwoje -5
Troje- 3
Wiecej niż 3 -1
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No tak, dokładnie jest tak na ankiecie.ANKIETA ja mam na ankciecie co innego.
Dzieci brak -30
Jedno -20
Dwoje -5
Troje- 3
Wiecej niż 3 -1
Hej , ja biorę właśnie progesteron i w tym cyklu co miałam też mi sie spóźnial odstawiłam tabletki w 29 dc a miesiączka przyszła dopiero wczoraj czyli w 32 dc , też robiłam testy i wszystkie negatywne , ale u Ciebie oczywiście może okazać się że jednak dzidziuś jesy w brzuszku i tego ci życzęHej dziewczyny, jestem tutaj nowa! O dzidziusia staramy się już o jakiegoś czasu.
Ze względu na problemy z faza lutealna moja ginekolog przepisała mi utrogestan od 16 do 26 dnia cyklu. Jest to mój drugi miesiąc z progesteronem. Pierwszy miesiąc był Ok i @ przyszła 2 dni po zakończeniu utrogestanu, w tym miesiącu jestem już w 31 dniu cyklu, a @ nie ma, zrobiłam już dwa testy ciążowe, oba wyszły negatywne. Nawet nie czuje się tak, jakbym miała dostać okresu. Co robić? Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Czy któraś z Was w przerwie po progesteronie miała negatywne testy a mimo to okazało się ze jest w ciąży?
Hej , ja biorę właśnie progesteron i w tym cyklu co miałam też mi sie spóźnial odstawiłam tabletki w 29 dc a miesiączka przyszła dopiero wczoraj czyli w 32 dc , też robiłam testy i wszystkie negatywne , ale u Ciebie oczywiście może okazać się że jednak dzidziuś jesy w brzuszku i tego ci życzę
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
ha ha ha jakbym czytala o sobie prawie bo ja na ostatnia chwile dojechałam do szpitalajuż glowke było widać
za to z 1 corka 12 godzin się meczylam z czego ostatnich 5 już niepamietam z tego bolu, syna rodziłam pol godziny ale to był 24 tc wiec dzieciatko malutkie zato 3 porod trwal 15 minut
![]()
Ja miałam dwa w jednym. Poród trwał 15 godzin i zakończył się cięciem, bo mały gubił tętno. Bóle krzyżowe brak rozwarcia i ogólnie byłam już tak słaba, ze nie byłabym w stanie urodzić chyba sama. Jak byłam po porodzie przyjechała młoda dziewczyna 21 lat i urodziła w 20 minut. Nie ma reguły niestety.Moze i drugie szybciej ale nie konieczniej mniej bolesnie.he he przy drugim porodzie mialam bole z krzyża .bolalo ze lepiej nie mowic.moje porody byly bardzo szybkie oby dwa od poczatku do konca maksymalnie 3,5 h ale kazdy inny.Bole z krzyza to jakas masakra po 9 latach pamietam.a jako pierworodka prawie 13 lat temu przy corce tylko taki bol jak miesiaczka.Kazdy porod na szczescie jest inny i malenstwo wynagradza wszystko.
Witaj. Może zrobisz betę? Ile dni minęło od ostatniej tabletki progesteronu?Hej dziewczyny, jestem tutaj nowa! O dzidziusia staramy się już o jakiegoś czasu.
Ze względu na problemy z faza lutealna moja ginekolog przepisała mi utrogestan od 16 do 26 dnia cyklu. Jest to mój drugi miesiąc z progesteronem. Pierwszy miesiąc był Ok i @ przyszła 2 dni po zakończeniu utrogestanu, w tym miesiącu jestem już w 31 dniu cyklu, a @ nie ma, zrobiłam już dwa testy ciążowe, oba wyszły negatywne. Nawet nie czuje się tak, jakbym miała dostać okresu. Co robić? Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Czy któraś z Was w przerwie po progesteronie miała negatywne testy a mimo to okazało się ze jest w ciąży?
To rzeczywiście szybko wstałaś. Ja miałam cc o 16 tej i dopiero o 7 następnego dnia mnie wygoniły pod prysznic. Wcześniej nie miałam czucia w nogach i ogólnie byłam tak naćpana, że masakra.Co do porodow ja mialam planowane cc.. i z perspektywy czasu sie ciesze mimo ze na poczatku mialam wyrzuty.. nasluchalam sie od kolezanek ich historii porodowych :d chociaz to kazdy przypadek inny. Nie moza generalizowac i straszyc Was nie chce bo sama tego nie doswiadczylam;-)
A co do cc to znioslam super. O 9 mialam ciecie a ok 16 juz bylam pod prysznicem a nastepnego dnia juz sama wszystko przy córce ogarniałam
Kolejny porod tez raczej przez cc bo mam coś tam z siatkówką oka i do tego jak szybko zajde w druga ciaze to i tak musza kolejne cc zeby blizna sie nie rozeszla czy jakos tak.. (lekarz mi mowil ale juz nie panietam..)
Ja miałam dwa w jednym. Poród trwał 15 godzin i zakończył się cięciem, bo mały gubił tętno. Bóle krzyżowe brak rozwarcia i ogólnie byłam już tak słaba, ze nie byłabym w stanie urodzić chyba sama. Jak byłam po porodzie przyjechała młoda dziewczyna 21 lat i urodziła w 20 minut. Nie ma reguły niestety.
Witaj. Może zrobisz betę? Ile dni minęło od ostatniej tabletki progesteronu?
To rzeczywiście szybko wstałaś. Ja miałam cc o 16 tej i dopiero o 7 następnego dnia mnie wygoniły pod prysznic. Wcześniej nie miałam czucia w nogach i ogólnie byłam tak naćpana, że masakra.