reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Prenatal duo ma bardzo zbliżony skład, a nawet powiedziałabym, że lepszy, bo ma więcej DHA i wiadome pochodzenie kwasów (olej rybi), ale cenowo tez ok 55 zł na miesiąc.
Tańszy jest Doppelherz Activ mama premium, tez ma 600 dha ale niewiadomego pochodzenia. U mnie w aptece kosztuje ok 40 zł za.miesiąc.
Ogolnie najwqzniejsze w suplementach dla kobiet w ciazy są: DHA, kwas foliowy, jod i witamiba D3. No i żelazo też ;)
Prenatal DUO jeśli zamawiasz przez internet w aptece DOZ 44,99 i bezpłatny odbiór w aptece stacjonarnej [emoji4]

Dziewczyny... bo tak czasami myśle, czy może niepotrzebnie ten żel conceive plus użyłam (co prawda zaszłam po nim) ale czy to on moglbyc w pewnym sensie sprawca tego co się stało? Nie wiem czy umiem wytłumaczyć co mi chodzi, żebyście zrozumiały :oops: ale Chodzi mi o to ze np. może jak było coś z nasieniem nie tak a pomimo tego żel przytrzymał plemniki i zaszłam to była to taka „naciągana” ta ciąża (byle by była) kurde nie umiem tego wytłumaczyć [emoji14] w sensie ze jakby miała być ciąża to i bez żelu by była
Nie sądze..

Cały czas myśle, dlaczego to mnie spotkało ;( czy za dużo się stresowałam, czy może nie tak nasienie, czy jakiś błąd zrobiłam :( czy po prostu chciałam to przyspieszyć, a natura i tak swoje zrobiła... milion pytan... ;( czemu wszystkie znajome w około maja zdrowe dzieciątka bez problemu zaszły, a u mnie takie problemy :(
Myślę, że stres nie ma tu nic do tego, nie wiem jaki silny stres musiałabyś przejść żeby z tego powodu doszło do poronienia, ja na twoim miejscu skupiłabym się na tym progesteronie bo z tego co widziałam to jakiś problem się z nim pojawił ...
Poronienia się zdarzają i tyle, szczególnie, że było to pierwsze poronienie...

No cóż.... Szkoda, że nie wyszło, bo chyba wszystkie tu liczyłyśmy, że u Ciebie tym razem się udało, ale z drugiej strony jak wiadomo było, że beta już potem negatywna wyszła to już lepiej że @ przylazła. Nowy cykl, nowe nadzieje:tak:
Nie mogłam się doczekać na ten @ już. Jutro niestety nie damy rady jechać na badanie nasienia, musimy to przełożyć o co najmniej tydzień.

reklama
Do góry