reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej. Mi się wydaje że już powinnaś łykac kwas foliowy. Zaleca się 3 m-ce przed staraniami zacząć. Na pewno warto odbyć rutynowo wizytę u ginekologa oraz dentysty. Nie pamiętam więcej, ale na blogu mamyginekolog był wyczerpujący artykuł nt starań o dziecko, o tym jak się przygotować. No i powodzenia.Podobno 28 dni to taki standardowy cykl. A w każdą stronę 7 dni to nadal jest regularny cykl. Więc chyba 25 nie wymaga konsultacji.

Ja się mało odzywam, ale czytam was i każdej kibicuje. Mało bo u mnie na daną chwilę nadal nie ma okresu ale dopiero 3 tygodnie minęły od poronienia więc jeszcze mam czas.
Ja pierwsza @ po poronieniu (miałam zabieg łyżeczkowania) dostałam po 47 dniach

reklama
Witajcie, nie wiem czy na dobry wątek trafiłam, jeśli nie to będę wdzięczna za przekierowanie :) chciałabym dołączyć do wątku staraczek 2018. Wraz z mężem planujemy rozpocząć starania o pierwsze dziecko od września tego roku. Chętnie dowiem się mając jeszcze ponad miesiąc czasu jak warto przygotować sie do starań? Czy polecacie robić jakieś badania? ( dotychczasowe kontrole byly zawsze ok, miesiaczki regularne jak w zegarku prawie co do godziny). Czy warto juz teraz pomyśleć o suplementacji witaminowej + kwas foliowy? Ogólnie, za każdą radę będę wdzięczna :)
Pozdrawiam!
Ja przed pierwsza ciążą łykałam kwas foliowy oraz byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa i zrobiłam cytologie ;) robiłam też badanie prolaktyny bo bardzo mnie bolały piersi w różnych fazach cyklu i gin zlecił mi to badanie wyszła wysoka, brałam bromergon, w drugim cyklu udało się zajść w ciążę niestety poroniłam, teraz zaczynam starania ponowne od października i zaczynam suplementacje Prenatalem Uno ;)

Szczerze od czasu poronienia wszystko się pozmieniało pierwsza miesiączka po 47 dniach, kolejna po 35, następna po 33, później dostałam luteinę od 15 dc w maju wszystko super po 31 dniach @, drugi miesiąc z luteina już totalna porażka w 21 dc dostałam okres, ale nie wiedziałam co zrobić i luteinę kontynuowałam normalnie, po odstawieniu @ już nie przyszła więc znowu podanie estrogenów i wywołanie @ duphastonem, po tym wszystkim w czerwcu wyszła niedoczynność tarczycy i wysoka prolaktyna, zaczęłam leczenie 4 tyg temu i to pierwsza @ po leczeniu, tarczyca w normie, prolatyna również badania robiłam kilka dni temu..
To ja bym cierpliwie czekala bo sie jeszcze regulujesz. Czasem zdarzaja sie krotsze czy dluzsze cykle.

My co prawda w 3cs, ale kwas idzie od początku aż do teraz. I ja i mój M., więc myślę, że i twój mąż może spokojnie zażywać kwas foliowy.

Ja też w sierpniu idę na cytologię do ginki. I posprawdzam co i jak tam na dole słychać. Mówicie, że progesteron warto zbadać? Chyba też się wybiorę. A ile czeka się na wyniki? Jakoś specjalnie długo, czy to szybko im idzie? Bo nie wiem jak długo przed wizytą zaplanować te badanka.

My co prawda w 3cs, ale kwas idzie od początku aż do teraz. I ja i mój M., więc myślę, że i twój mąż może spokojnie zażywać kwas foliowy.

Ja też w sierpniu idę na cytologię do ginki. I posprawdzam co i jak tam na dole słychać. Mówicie, że progesteron warto zbadać? Chyba też się wybiorę. A ile czeka się na wyniki? Jakoś specjalnie długo, czy to szybko im idzie? Bo nie wiem jak długo przed wizytą zaplanować te badanka.
W Diagnostyce badania hormonalne są z dnia na dzień [emoji4] u mnie czasami nawet w ten sam dzień widoczne są online [emoji4]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry