reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja mam dylemat. Biorę od kilku cykli duphaston, a od dwóch miesięcy euthyrox i glucophage z móje niby rzekome pco i wysokie tsh. Zastanawiam się czy nie spróbować tego cyklu bez duphastonu i zobaczę czy dostanę okres w miarę normalnie.Bo bez niego to nie miałam kilka miesięcy :-( a teraz tsh mi spadło ładnie do 1.3 jak myślicie? Bo skoro możliwe że wszystko wróciło do normy RP szkoda się faszerowac niepotrzebnie.
Ja brałam przez 2 cykle duphaston i euthyrox, później przestałam brać duphaston i cykle były normalnie, zazwyczaj 27 dniowe i myślę, że to zasługa euthyroxu.
Dopiero 9 cykl z euthyroxem był z anomalią i właśnie to była za wysoka prolaktyna. Teraz zobaczymy jak to będzie.

reklama
A ja mam dylemat. Biorę od kilku cykli duphaston, a od dwóch miesięcy euthyrox i glucophage na moje niby rzekome pco i wysokie tsh. Zastanawiam się czy nie spróbować tego cyklu bez duphastonu i zobaczę czy dostanę okres w miarę normalnie.Bo bez niego to nie miałam kilka miesięcy :-( a teraz tsh mi spadło ładnie do 1.3 jak myślicie? Bo skoro możliwe że wszystko wróciło do normy to szkoda się faszerowac niepotrzebnie.
TSH super, a nie możesz skonsultować z lekarzem?

TSH super, a nie możesz skonsultować z lekarzem?
Nie bardzo :-( endokrynolog przyjeżdża z bardzo daleka, mam wizytę dopiero na wrzesień bo tak mi zalecił przyjść (po 3 miesiącach przyjmowania euthyroxu). Telefon do niego odpada. Ginekologa też zmieniam bo do tego do którego chodziłam już nie wrócę po tym jak zbagatelizowal tsh ponad 4,0, zastanawiam się po prostu czy nie próbować bez tego duphastonu, że staraniami nie mamy parcia, odlozylismy je na 3 miesiące więc pomyślałam że to dobry moment sprawdzić czy "działam" bez wspomagacza :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry