reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Też płaciłam za wszystkie badania chodząc prywatnie do gina w ciąży. I dużo badań mi zlecał jak wymazy itp. Nawet na HIV .gdy się zapytałam po co na HIV to mi odpowiedział że jak będę rodzić i mnie zaraża będę mogła posądzić szpital. A może też to miało drugie dno że jakby wyszło pozytywnie wiedzą jak się zająć taka osoba .

HIV to standard, też będę robić za tydzień. Mi się wydaje, że to o dziecko chodzi, bo jest wysokie ryzyko zarażenia i pewnie są jakieś procedury postępowania w czasie ciąży i po urodzeniu dziecka.

To może od lekarza zależy. Chodząc prywatnie miałam badań dużo a siostra na NFZ i jak się dopytywałam to badań miała połowę mniej.
Chyba od lekarza, mamy w grudniowkach dziewczyne, ktora w zadnej ciazy nie miala krzywej robionej.
Ale to nie zmienia faktu, ze kazda ciezarna powinna miec wykonane badanie na obecnosc hiv, chociazby dla wlasnego bezpieczenstwa.

Chyba od lekarza, mamy w grudniowkach dziewczyne, ktora w zadnej ciazy nie miala krzywej robionej.
Ale to nie zmienia faktu, ze kazda ciezarna powinna miec wykonane badanie na obecnosc hiv, chociazby dla wlasnego bezpieczenstwa.
Zgadzam się . Kolezanka chodziła do takiego lekarza że zlecil jej tylko badanie krwi na początku ciąży i tyle . Jak przyszło do porodu chcieli jej badania w szpitalu itp a ona nic nie miała na szybko jej wszytko robili. Ona była młoda i nic na temat badań nie wiedziała. Ten lekarz już był w podeszłym wieku i przyjmował kobiety bo chciał dorobić do emerytury.

reklama
O a mogę zapytać czemu miałaś sprawę w sądzie ? Jeżeli umowa wygasa po 12 tyg to z automatu muszą przedłużyć prawda ? [emoji4]
no zwolnili bo zrobili fikcyjną likwidacje firmy, nastapiła zmiana właściciela, wszystkich przenieśli a mi dali wypowiedzenie, ksiegowa powiedziała ze nie beda za mnie płacic składek a umowa powinna trwać do (wtedy) 2015 roku a ja zaszłam w 2012

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry