Siostra ma rocznego synka i nie miała skierowania na HIV .nie wiem od czego to zależy .Tak jak na krzywe cukrowa.Od jakiegoś czasu kazda ciezarna zostaje skierowana na badanie w kierunki HIV, to juz standard.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Siostra ma rocznego synka i nie miała skierowania na HIV .nie wiem od czego to zależy .Tak jak na krzywe cukrowa.Od jakiegoś czasu kazda ciezarna zostaje skierowana na badanie w kierunki HIV, to juz standard.
Też płaciłam za wszystkie badania chodząc prywatnie do gina w ciąży. I dużo badań mi zlecał jak wymazy itp. Nawet na HIV .gdy się zapytałam po co na HIV to mi odpowiedział że jak będę rodzić i mnie zaraża będę mogła posądzić szpital. A może też to miało drugie dno że jakby wyszło pozytywnie wiedzą jak się zająć taka osoba .
W każdej ciąży robi się badanie na HIV ?HIV to standard, też będę robić za tydzień. Mi się wydaje, że to o dziecko chodzi, bo jest wysokie ryzyko zarażenia i pewnie są jakieś procedury postępowania w czasie ciąży i po urodzeniu dziecka.
Siostra ma rocznego synka i nie miała skierowania na HIV .nie wiem od czego to zależy .Tak jak na krzywe cukrowa.
To może od lekarza zależy. Chodząc prywatnie miałam badań dużo a siostra na NFZ i jak się dopytywałam to badań miała połowę mniej.O, czyli nie standard.Ale gdzie nie czytałam o badaniach 1 trymestru to zawsze pisali o HIV.
To może od lekarza zależy. Chodząc prywatnie miałam badań dużo a siostra na NFZ i jak się dopytywałam to badań miała połowę mniej.
Chyba od lekarza, mamy w grudniowkach dziewczyne, ktora w zadnej ciazy nie miala krzywej robionej.To może od lekarza zależy. Chodząc prywatnie miałam badań dużo a siostra na NFZ i jak się dopytywałam to badań miała połowę mniej.
Zgadzam się . Kolezanka chodziła do takiego lekarza że zlecil jej tylko badanie krwi na początku ciąży i tyle . Jak przyszło do porodu chcieli jej badania w szpitalu itp a ona nic nie miała na szybko jej wszytko robili. Ona była młoda i nic na temat badań nie wiedziała. Ten lekarz już był w podeszłym wieku i przyjmował kobiety bo chciał dorobić do emerytury.Chyba od lekarza, mamy w grudniowkach dziewczyne, ktora w zadnej ciazy nie miala krzywej robionej.
Ale to nie zmienia faktu, ze kazda ciezarna powinna miec wykonane badanie na obecnosc hiv, chociazby dla wlasnego bezpieczenstwa.
no zwolnili bo zrobili fikcyjną likwidacje firmy, nastapiła zmiana właściciela, wszystkich przenieśli a mi dali wypowiedzenie, ksiegowa powiedziała ze nie beda za mnie płacic składek a umowa powinna trwać do (wtedy) 2015 roku a ja zaszłam w 2012O a mogę zapytać czemu miałaś sprawę w sądzie ? Jeżeli umowa wygasa po 12 tyg to z automatu muszą przedłużyć prawda ? [emoji4]