raz_dwa_trzy
Fanka BB :)
No dokladmieNo ja tez rozumiem jak ktos sie decyduje na samo usg, nie moja sprawa [emoji6]
Ja osobiście zastanawiam sie nad tym czy robic usg+papa i jakis inny test (nifty juz nie ma[emoji6])
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No dokladmieNo ja tez rozumiem jak ktos sie decyduje na samo usg, nie moja sprawa [emoji6]
Ja osobiście zastanawiam sie nad tym czy robic usg+papa i jakis inny test (nifty juz nie ma[emoji6])
Jak nie ma ? Ale faktycznie mi sie pomylilo i ja robilam harmonyNo ja tez rozumiem jak ktos sie decyduje na samo usg, nie moja sprawa [emoji6]
Chyba wlasnie niedawno zmienili [emoji57]No dokladmieNa lutówkach jeszcze dziewczyny robiły, nie wiem kiedy to wycofali, później już się nie orientowalam
![]()
Tak, teraz nie ma nifty, zamiast tego jest SANCO, jeszcze sie nie wglebialam w temat czy jest to dokladnie to samo co nifty ale zamierzam niedługo [emoji57]Jak nie ma ? Ale faktycznie mi sie pomylilo i ja robilam harmonyw kazdym razie mniej wiecej bada to co nifty.
Ja sobie nie wyobrazam nie robic czy papa czy wlasnie innych testow chyba umarlabym ze stresu do konca ciazy![]()
W Gorzowie Wlkp. w Hipokrates u pani dr Hanna KozberA u kogo sie zdecydowalas robic prenatalne ? [emoji6]
pappa to statystyka. nie robie narazie. jezeli kosc nosowa i przeziernosc wyjda prawidlowo nie bede sie stresowac.A robisz też test Pappa czy tylko USG ?
dokladnie w ten sam sposob do tego podchodzę.Teoretycznie. Oczywiście, jest większa, statystyczna wiarygodnosc, ale to bardzo indywidualna decyzjaw zupełności rozumiem kobiety,które robią pappa i nifty i absolutnie tego nie neguję. Osobiście z mężem usiedliśmy i rozważaliśmy za i przeciw dodatkowym badaniom. Zgodnie stwierdziliśmy, że co by nie było, damy sobie z tym radę i nie potrzebujemy na siłę wiedzieć czy coś jest nie tak, bo i tak urodzę
dopiero,gdyby lekarz na usg zobaczył duże nieprawidłowości i zalecił dodatkowe badania, wiedząc, że można coś zdziałać już w życiu plodowym, podjelabym takie badanie. Tak też bylam umowiona z lekarzem. To bardzo indywidualna decyzja.
No widzisz superu mnie 3 tez szczesliwe bo udalo sie w 3 cs![]()
pappa to statystyka. nie robie narazie. jezeli kosc nosowa i przeziernosc wyjda prawidlowo nie bede sie stresowac.
ja bede wg om 13+0 a patrzac na ostatnie USG 12+5 wiec chyba nie jest to az taki ostatni moment.Usg to też statystyka. Mój wynik składał się dokładnie z dwóch parametrów: wiek + NT. A NT wyszło wysokie, bo byłam w ostatnim możliwym momencie, w 14tc.