reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja akurat mam powody do nienawiści ich. Bo to to nie pierwsza taka sytuacja krzywa i było o wiele gorzej. Sama nie utrzymuje kontaktu z nimi. Bo po prostu nie chce .
Ale to ze ty ich nienawidzisz to serio nie powod do tego zeby dziecku ich odbierac. Jesli po porodzie beda w porzadku do dziecka a do ciebie nadal nie to co focha strzelisz i zabronisz im kontaktu...? Bo z tego co piszesz tak to moze wygladac w przyszlosci...

Ale zobaczymy jak będą się zachowywać. Cały początek ciąży przepłakałam przez nich [emoji17]
Ja podobnie, w ciazy czesto ryczalam przez bylego i jego rodziców, ile razy jego matka mi w twarz i za plecami gadala ze najpierw beda robic testy dna bo to nie mozliwe ze ich synus wpadł a jak dziecko sie pojawilo to nagle "oo caly M.." i mieli szanse pokazac jak im zależy i poki mieli mnie z dzieckiem pod nosem to na 5minut go braki i pobawili i odgrywali super dziadków. Jak sie wyprowadzilam spory kawal od nich to nagle juz im tak nie zależy

No to akurat moja decyzja i nikt nie będzie jej kwestionować.
Ja nie kwestionuje tylko uprzedzam ze jesli bedzie im na prawde zależało na wnuku i kontakcie z nim to i tak maja do tego prawo i mogą tego dochodzic sadownie.
Ja rozumiem jak beda dla dziecka niedobrzy, czy beda sie nim interesowac raz w roku to ok lepiej dla dziecka nie mieszac mu w glowie ale jak beda je naprawdę kochać to serio zabronisz ?

Malinna mnie tez co chwile teraz cos boli to skurcz to cos. Oszalec mozna. Ja tez ciagle patrze czy krwi na bieliznie nie ma, a w piatek bedzie 21 tydzien.
Malaga zrobisz jak uwazasz natomiast popieram dzuewczyny i ja bym nie zabronila kontaktu dzieci z dziadkami. Bo i owszem tp Twoje dziecko, ale nie Twoja wlasność. To nowa odrębna jednostka która jak każdy ma prawo znać i swoje korzenie i mieć kontakt z dziadkami. Jak będzie starsze dziecko samo może zdecydować, ale na ten moment jedyne co my jako mamy powinnyśmy to zadbać o to by były kochane. Ja z tesciami srednio sie lubie ALE to na prawde świetni dziadkowie i są tak samo potrzebni jak i rodzice. Jeśli kiedyś rozstałabym sie z ojcem dzieci też chciałabym by mieli dobry kontakt. Tak jak mowie dzieci nie rodzi się dla siebie tylko dla świata :) ale to moje subiektywne zdanie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry