reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jakos watpie w to ze nie przyjdzie.
A Ty kiedy masz dostac @?
Flo pokazało na wczoraj - cisza. Reszta pokazuje na jutro lub 22.12 - ale póki co wszelkie objawy minęły. NIC. Absolutnie!

Hej. W temacie cesarki to nie mam porównania z sn, ale drugi poród też chciałabym cesarke. Wiadomo, ze boli, ale jak czytam o tych peknieciach, nacinaniu to wolę cesarke.
Ja w pierwszej ciąży i podczas pierwszego porodu nie miałam za bardzo wyjścia i cięli nie pytając. Młody był wyciągany VACUM więc zależało im na czasie. Powrót do normalnego chodzenia zajął ok. tygodnia, kiedy przyszła położna i mi ściągnęła szwy. Wtedy chodziłam jak nowo narodzona :D a podczas drugiego porodu, pytała mnie położna czy chcę nacięcie krocza, czy nie - powiedziałam, że jeśli będzie taka konieczność, to wolę by cięła, niż mam popękać w niekontrolowanym kierunku. Ale miała chronić krocze jak tylko mogła. Oczywiście szło pięknie, ale młody w ostatniej chwili wychodził najszerszą częścią główki i musiała ciąć bo by nie wyszedł. W tym wypadku gojenie się było o wiele lżejsze.

reklama
Hej. W temacie cesarki to nie mam porównania z sn, ale drugi poród też chciałabym cesarke. Wiadomo, ze boli, ale jak czytam o tych peknieciach, nacinaniu to wolę cesarke. Było całkiem znosnie.
Ja w pierwszej ciąży też miałam cukrzyca, ale regulowalam ja tylko dietą i mój Byczek miał 5.005kg i 61 cm :D
Dzisiaj byłam u Pani Diabetolog i juz dostałam insulinę, bo cukry na czczo brzydkie :/
5kg ? [emoji33]

Ja mialam nacięcie bo wolalam to niz pęknięcie i mi to ani trochę nie przeszkadzalo, mialam kilka szwów ale tego samego dnia juz dawalam rade normanie chodzić tylko siadać musialam ostrozniej[emoji6] szwy mialam rozpuszczalne wiec po ikolo 5dniach same mi wypadly [emoji6]

5kg ? [emoji33]

Ja mialam nacięcie bo wolalam to niz pęknięcie i mi to ani trochę nie przeszkadzalo, mialam kilka szwów ale tego samego dnia juz dawalam rade normanie chodzić tylko siadać musialam ostrozniej[emoji6] szwy mialam rozpuszczalne wiec po ikolo 5dniach same mi wypadly [emoji6]

To musiał być plus. Mi niestety w obu przypadkach ściągała położna.

Ech ja mam dzisiaj jakoś nerwowy dzień. Dziwnie się czuję. Jakoś nie wierzę, że mogło się udać w tym cyklu, więc nerwowo czekam na @, a aplikacja wariuje i raz pokazuje 24.12 a raz 26.12.
Powiedzcie mi jeśli pójdę na monitoring cyklu w przyszłym roku to kiedy iść pierwszy raz? Najlepiej zaraz po @ iść na wizytę?

Widzisz, już coś do przodu [emoji23]
Nooo [emoji14] jeszcze tylko wozek [emoji14] jak wszystko dobrze pojdzie to moze w tym tygodniu już kupimy [emoji13]
Ech ja mam dzisiaj jakoś nerwowy dzień. Dziwnie się czuję. Jakoś nie wierzę, że mogło się udać w tym cyklu, więc nerwowo czekam na @, a aplikacja wariuje i raz pokazuje 24.12 a raz 26.12.
Powiedzcie mi jeśli pójdę na monitoring cyklu w przyszłym roku to kiedy iść pierwszy raz? Najlepiej zaraz po @ iść na wizytę?
Zależy jak dlugie masz cykle [emoji6] ja przy swoich 25-29dniowych mialam pojsc pierwszy raz w 10dc

Nooo [emoji14] jeszcze tylko wozek [emoji14] jak wszystko dobrze pojdzie to moze w tym tygodniu już kupimy [emoji13]Zależy jak dlugie masz cykle [emoji6] ja przy swoich 25-29dniowych mialam pojsc pierwszy raz w 10dc

To przy 40 :D to wyjdzie 25 :P kurde chyba i tak pójde szybciej żeby ogarnąć o co chodzi z takimi dłigimi. Ale wszystkie hormony co zabawne wyszły mi książkowe łącznie z tarczycą.

Myślę, że warto isc do gina i on wszystko powie i obliczy. W koncu pod tym względem on zna cie najlepiej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry