Dagaa11
Fanka BB :)
Bylam juz u dwoch przeciez i wlasnie teb drugi tez stwierdzil zarodek 3 mm i serce. W piatek ide znowu na usg do tego, u ktorego bylam pierwszy raz..A moze konsultacja u innego lekarza? Aparat tez ma znaczenie
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bylam juz u dwoch przeciez i wlasnie teb drugi tez stwierdzil zarodek 3 mm i serce. W piatek ide znowu na usg do tego, u ktorego bylam pierwszy raz..A moze konsultacja u innego lekarza? Aparat tez ma znaczenie

No z tą naturą jestem tego samego zdania.@aga6 bardzo mi przykro...
Ja dzisiaj była u mojego doktorka, wszystko wporządku, zrobił usg macica jest całkowicie pusta i oczyszczona po miesiączce, mówił, że prawdopodobnie była to ciąża biochemiczna i, że zdarza sie to niemal 80% kobiet i gdybym nie robiła bety przed terminem miesiączki spoznilby mi sie tylko okres o 1 dzień i nie robiłabym sobie niepotrzebnie bałaganu w głowie, moje testy pozytywne troszkę zignorował, troszkę nie...powiedział, że w minimalnym stopniu może być to ciąża pozamaciczna, alet to tylko w minimalnym, dlatego dla pewności kazał powtórzyc mi bete ale dopiero za 10 dni. Ogólnie ciesze sie z tej wizyty bo rozwiał wiele moich wątpliwości i myśle ze przy kolejny cyklu starań nie sięgnę tak szybko po test, bo rodzi sie przez to wiele nadzieji a pozniej przychodzi zawód...
Do dziewczyn ktore ostatnio straciły...natura jest mądra i wyklucza źle rozwijające się zarodki, może to dla Was żadne pocieszenie, mnie akurat to w jakiś sposób podbudowuje, że lepiej aby do poronienia doszło w pierwszych tygodniach niż miałoby się rozwijać dziecko z wieloma wadami lub co gorsze umrzeć w pózniejszych tygodniach, kiedy znasz płeć...masz imię...czujesz ruchy, tego bym chyba nieprzetrawiła.
Moja obecna sytuacja jest taka, że mąż wraca w połowie czerwca wiec ze starań póki co nici...ale mam nadzieje ze doczekam dwóch porządnych kresek![]()
@aga6 bardzo mi przykro...
Ja dzisiaj była u mojego doktorka, wszystko wporządku, zrobił usg macica jest całkowicie pusta i oczyszczona po miesiączce, mówił, że prawdopodobnie była to ciąża biochemiczna i, że zdarza sie to niemal 80% kobiet i gdybym nie robiła bety przed terminem miesiączki spoznilby mi sie tylko okres o 1 dzień i nie robiłabym sobie niepotrzebnie bałaganu w głowie, moje testy pozytywne troszkę zignorował, troszkę nie...powiedział, że w minimalnym stopniu może być to ciąża pozamaciczna, alet to tylko w minimalnym, dlatego dla pewności kazał powtórzyc mi bete ale dopiero za 10 dni. Ogólnie ciesze sie z tej wizyty bo rozwiał wiele moich wątpliwości i myśle ze przy kolejny cyklu starań nie sięgnę tak szybko po test, bo rodzi sie przez to wiele nadzieji a pozniej przychodzi zawód...
Do dziewczyn ktore ostatnio straciły...natura jest mądra i wyklucza źle rozwijające się zarodki, może to dla Was żadne pocieszenie, mnie akurat to w jakiś sposób podbudowuje, że lepiej aby do poronienia doszło w pierwszych tygodniach niż miałoby się rozwijać dziecko z wieloma wadami lub co gorsze umrzeć w pózniejszych tygodniach, kiedy znasz płeć...masz imię...czujesz ruchy, tego bym chyba nieprzetrawiła.
Moja obecna sytuacja jest taka, że mąż wraca w połowie czerwca wiec ze starań póki co nici...ale mam nadzieje ze doczekam dwóch porządnych kresek![]()
A jaki jest duży? Ile ma milimetrów? Możliwe, że w tym cyklu będziesz miała wcześniejszą owulacjeCześć dziewczyny. U mnie 7dc, byłam dzisiaj u gin na usg. Widoczny większy jeden pęcherzyk na prawym jajniku, czy to możliwe że tak wcześnie już taki duży? Od trzech dni czyli od końca okresu pobolewa mnie ten prawy jajnik, czy to od może być spowodowane tym pęcherzykiem?
To może napiszę co kazał mi zrobić lekarz na samym początku. Morfologia, toxoplazmoza igm i igg, cytomegalowirus igm i igg, no i wszystkie tarczycowe TSH, FT3, Ft4, Anty TPO, Anty TG i prolaktynę. Później kazał mi zrobić test obciazenia glukoza i insulinę po obciążeniu glukoza oba na czczo, po 1h i 2h.Ja z własnej inicjatywy zrobiłam sobie wit d3, magnez, zelazo i ferrytyna, ale to tak z ciekawosci niż z konieczności jakiejś. Można też oznaczyć resztę hormonów :testosteron, lh, fsh i progesteron czy estradiol uwzględniając oczywiście dni cyklu. Jest kupę badań, są jeszcze takie związane z kwasem foliowym i jego przetwarzaniem to chyba coś z homocysteina i jakaś mutacja Mthfr. Generalnie to można majątek zostawić w laboratoriumDziewczyny Wy wiecie wszystkojakie najlepiej zrobić teraz badania krwi przy staraniach?
przytulam... czas leczy rany... 
to mój drugi cykl po odstawieniu tabletek, pierwszy trwał 2 miesiące i zostal wywołany duphastonem. wczoraj to była kontrola żeby sprawdzić czy duphaston na mnie zadziałał itp itd, a tu gin zdziwiony że jeden pęcherzyk wystartował , nie pamietam dokładnie ile miał, ale widziałam, że znacznie wiekszy, dzisiaj zacznę robić testy owu, tempertaurę mierzę, ale póki co od okresu na w miarę stalym poziomie 36,5. Dziwi mnie tylko ten ból-taki ucisk-ciągnięcie tego jajnika i to od 4 dni... jak dla mnie za szybko, no ale zobaczymyA jaki jest duży? Ile ma milimetrów? Możliwe, że w tym cyklu będziesz miała wcześniejszą owulacjeIdziesz dalej na monitoring? Robisz testy owu??
Oooo to witaj w klubie długich cykli. U mnie dziś 36 dc, na moje jakieś 10 dpo i też czekam, czy wredna @ przyjdzie.@aga6, @Wiktorka88 O taki mi przykro...przytulam... czas leczy rany...
Hmm.. u mnie już 44 dzień cyklu, czekam za wredna @ jak nie dostanę do niedzieli to zatestuje![]()