reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przeczytacie dziewczyny mój post jest ostatni na 1068...zobaczcie bo nie wiem czy ja zwariowałas już i mam omamy czy co??? To mi nie daje spokoju... Dopiero w przyszłym tyg pójdę na betę, a boję się że dostanę @... A już tak się cieszyłam....
najlepszym wyjsciem bedzie beta. Ja w poprzednim cyklu mialam 2 testy pozytywne. 1szy mial wyrazna kreske drugi cien kreski a beta wyszła 0.1.

Patrzcie na moją pestke jaka malizna :D
choc za wiele nie widac to i tak cudownosci! Rosnijcie zdrowo.

@IrenaX Kochana 3mam kciuki za was! wierzę ze dupek wspomoze progesteron i podniesie sie!
oszczedzaj się, odpoczywaj i nie poddawaj.

reklama
Dziewczyny a czym się różni beta HCG od HCG całkowite ?
Ja robiłam betę w 28 dc przy cyklach średnio 31 dniowym i wyszła <1,2 więc myślę że wynik jest wiarygodny nie ? Ostatnie przytulanie 18 dc, owulację raczej późne koło 18 właśnie, ciężko określić bo już od 16 testy owu pozytywne
Ja tez miałam robiona betę całkowita. Jest jakaś różnica miedzy jedna a druga??

U mnie chyba jednak dopiero dziś będzie owulka bo coś podbrzusze mnie zaczęło boleć i jakoś teraz więcej śluzu plodnego się pojawiło a cały dzień było sucho..... Ehh to chyba będzie stracony cykl :frown:

najlepszym wyjsciem bedzie beta. Ja w poprzednim cyklu mialam 2 testy pozytywne. 1szy mial wyrazna kreske drugi cien kreski a beta wyszła 0.1.

choc za wiele nie widac to i tak cudownosci! Rosnijcie zdrowo.

@IrenaX Kochana 3mam kciuki za was! wierzę ze dupek wspomoze progesteron i podniesie sie!
oszczedzaj się, odpoczywaj i nie poddawaj.
A jeśli progesteron pójdzie w górę a beta nie ? Teraz tylko cierpliwości trzeba i odpoczynku:/

Kochana, bierz dupka i wierz w swojego kropka! A ginka beznadziejna-jak można nie chcieć zapisać progesteronu?! Powinno jej równie mocno zależeć na utrzymaniu ciąży jak Tobie, od tego jest! Jesli masz problem z progesteronem, to jaki inny sposób na utrzymanie ciąży jest niż jego suplementacja?
Nie wiem czemu tak powiedziała... po prostu chyba nie chciała dawać szans i nadziei, bo nic nie widać jeszxze. A może to jednak za wcześnie i bd wszystko dobrze. Trochę mnie tym zaskoczyła negatywnie. Ale Ok ostatecznie biore dupka 2x dziennie od dzisiaj.

Hej dziewczyny, mam na imię Ania [emoji4] pisze do was z takim pytaniem. Czy któraś z Was bada swoją szyjkę przez cały cykl, również po owulacji, aż do samej miesiączki? Mam pewną zagwozdke [emoji6] może któraś potwierdzi. Generalnie to nas pierwszy cykl starań o trzeciego maluszka. Nigdy nie miałam samozaparcia do stosowania ,metod nor dlatego nie mam doświadczenia. Sam Internet mówi dosyć niedokładnie i ogolnikowo. Na jakim poziomie powinna być szyjka po owulacji? Wydawało mi się, że powinna się obniżać stosunkowo im bliżej pierwszego dnia miesiączki. Teraz jestem ok 6 dni po owulacji i do tej pory była bardzo nisko. A dziś podniosła się znacząco, jest twarda i zamknięta. Może jakieś interpretacje?

A jeśli progesteron pójdzie w górę a beta nie ? Teraz tylko cierpliwości trzeba i odpoczynku:/
wiem ze nie da się nie myśleć, ale sprobuj chociaz pozytywnie myslec. caly czas miec nadzieje ze wszystko sie dobrze ulozy. Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu.

reklama
Do góry