• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny [emoji7] jestem przeszczesliwa, moja dzidzia ma 1,26cm i pieknie bijace serduszko [emoji7][emoji7]
Mam porobic badania i za niecale dwa tygodnie kolejna wizyta [emoji7]
Wzruszylam sie jak pokazalam mlodemu zdjecie usg jak wypytywal gdzie dzidzius jak duzy jest i co tam w brzuchu robi [emoji28] [emoji7] a potem tz pokazywał gdzie jest dzidzia [emoji7][emoji173][emoji173]Zobacz załącznik 909926
Super [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173]

reklama
Ja w moim pierwszym dowodzie miałam jeszcze odstające uszy jak radary (byłam przed korektą). Dodatkowo walnęłam taką minę że wyglądałam jakbym zbiegła z jakiegoś zakładu zamkniętego [emoji23] a co ciekawe, u innych nawet nie zwracam uwagi na odstające uszy ;p
Teraz na tych nowych dowodach to jest tragedia, wyszłam jak nie ja. :D Ale to też wszystko zależy od fotografa i światła a tam było nie dość że ujowe światło to i fotograf laik... Dobrze, że dowód pokazuje się bardzo rzadko. Tzn dobrze, że chodzę z mężem na zakupy bo jak przychodzi kupić jakiś alkohol to patrza na mnie jak na dzieciaka. :D Kilka razy nawet w lotto prosili mnie o dowód! Czaicie? :D

Hej. Proszę o dopisanie :). Mam dwójkę dzieci córkę i synka, staramy się już 5 cykl... Następny okres 26. 10... Mam nadzieję że już nie przyjdzie. Wczoraj miałam śluz z krwią, trwało to pół dnia. Spadek temperatury o 0,3 stopnia. Do okresu 4 dni... Mam. Nadzieję że to było zagnieżdżenie fasolki :) . Chociaż dzisiaj robiłam test popołudniu i negatyw....

Hej. Proszę o dopisanie :). Mam dwójkę dzieci córkę i synka, staramy się już 5 cykl... Następny okres 26. 10... Mam nadzieję że już nie przyjdzie. Wczoraj miałam śluz z krwią, trwało to pół dnia. Spadek temperatury o 0,3 stopnia. Do okresu 4 dni... Mam. Nadzieję że to było zagnieżdżenie fasolki :) . Chociaż dzisiaj robiłam test popołudniu i negatyw....
Witaj i rozgość się :)

Miałam to samo napisać. Jak można świadomie starać się o dziecko nie mając nawet 10zl? A co jeśli dziecko zachoruje? Wizyty u lekarza? Koszt wyprawki? Rozumiem, ze jesteś na utrzymaniu rodziców, czy oni wiedza, ze strasz się o dziecko?
Przepraszam, ale dla mnie ta sytuacja jest nie do pojęcia. I to już nie jest kwestia "niech każdy robi sobie w życiu co uważa za stosowne", tylko jakiejś podstawowej logiki.
Chcesz mieć dziecko, rodzinę? Utrzymuj się sama z partnerem.
Wiadomo że są sytuacje nieprzewidziane i to jest zupełnie co innego i jasne że jest wiele świetnych matek które los postawił przed faktem dokonanym, ale takie coś, to jest dla mnie skrajna nieodpowiedzialność. My we dwoje pracujemy, nie za najniższą krajową, a i tak mam różne myśli czy damy radę jakby, odpukać, dziecko zachorowało czy zdarzyła się jakaś sytuacja losowa

Przepraszam, ale dla mnie ta sytuacja jest nie do pojęcia. I to już nie jest kwestia "niech każdy robi sobie w życiu co uważa za stosowne", tylko jakiejś podstawowej logiki.
Chcesz mieć dziecko, rodzinę? Utrzymuj się sama z partnerem.
Wiadomo że są sytuacje nieprzewidziane i to jest zupełnie co innego i jasne że jest wiele świetnych matek które los postawił przed faktem dokonanym, ale takie coś, to jest dla mnie skrajna nieodpowiedzialność. My we dwoje pracujemy, nie za najniższą krajową, a i tak mam różne myśli czy damy radę jakby, odpukać, dziecko zachorowało czy zdarzyła się jakaś sytuacja losowa

Dokładnie o to mi chodziło

Ewelina, nie obraź sie, ale naprawde czytając Twoje wypowiedzi czuje sie jakby pisała to 14latka. Nie miałaś odpocząc od starań? Skończyć szkoły, znalezc stala prace i dopiero wtedy zakładać rodzine? Wybacz, ale twoja przyjaciolka ma racje- jesli nie masz skąd wziąc 10 zł żeby jej oddać, to jak Ty chcesz utrzymać dziecko? Wiesz ile kosztują pampersy? Nie mówiąc już o podstawowej wyprawce typu wózek czy łóżeczko...
To samo cisnie mi się pod palce za każdym razem,ale nie wiem czy w ogóle jest sens się odzywać... dojrzałość mentalna to jedno. Nie rozumiem, bo sama w wieku 16-21 miałam sieczkę w głowie, Ale nie kwestionuję. Wierzę,że mogą być dojrzałe kobiety w tym wieku i świadomie zostać mamami. Ale odpowiedzialność finansowa, stabilizacja, to drugie i cholernie ważne! Nie wyobrażam sobie,żeby czekać na wypłatę,żeby oddać dług (!!) 10 zł.

@Ewelina2000 wybacz ale po raz kolejny zgadzam sie z dziewczynami... ja rozumiem jak sie zdąży wpadka tak jak w moim przypadku gdzie na poczatku zylam z tego co matka dawala i z alimentow od mojego ojca...
Ale kurcze ty swiadomie chcesz zostac matka, sprowadzic na swiat dziecko w sytuacji gdy nie masz no sorry ale glupich 10zl...?? Przeraza mnie twoje myslenie mimo ze jestem w stanie na prawdę wieeele zrozumiec ale to juz jest dla mnie skrajna nieodpowiedzialność... pracujesz no ok ale co z tego jak ty juz przed wyplata nie masz nic...jak dziecko sie pojawi to bedzie jeszcze gorzej bo ono KOSZTUJE... zwyczajnie brak mi slow na takie cos...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry