Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No to nic dziwnego, że nie mogę zaskoczyć, skoro u mnie prolaktyna jest na poziomie 906 przy normie do 496To ja tylko przy okazji podpowiem wszystkim dziewczynom, które mają podwyższoną prolaktynę, żeby zbadały sobie tarczycę.
Mi żaden lekarz nie chciał dać leków na zbicie prolaktyny, gdy miałam wynik 33, przy normie do 26.
I całe szczęście, bo okazało się, że to przez utajoną niedoczynność tarczycy. TSH miałam w tym roku w styczniu 3, a w zeszłym roku 1.18.
Dostałam Letrox 50 i prolaktyna spadła do 14
A druga sprawa -> Dziewczyna z mojej rodziny długo starała się o ciążę, a zaskoczyła od razu jak tylko zbiła prolaktynę, a wynik miała niewiele ponad normę i normalnie owulację co miesiąc. No a mi lekarze tłumaczyli, że wysoka prolaktyna to tylko owu może blokować, a jak jest owu to wszystko ok![]()
No to nic dziwnego, że nie mogę zaskoczyć, skoro u mnie prolaktyna jest na poziomie 906 przy normie do 496orientujecie się w którym dc najlepiej badać prolaktynę? Mam wrażenie, ze więcej dowiaduję się do Was z tego forum niż od lekarzy u których leczę się od dwóch lat
Dzień cyklu nie ma aż takiego znaczenia (można zbadać np. w 3dc wraz z innymi hormonami) Najważniejsze jest to aby być wyspanym (co najmniej 8 godzin snu), około 3 godziny po przebudzeniu (między 8:00 a 11:00) na czczo, na 48h przed nie uprawiać seksu ani nie drażnić sutków, nie ćwiczyć intensywnie, prolaktyna jest bardzo zdradliwa i lubi się wahać jak nienormalnaNo to nic dziwnego, że nie mogę zaskoczyć, skoro u mnie prolaktyna jest na poziomie 906 przy normie do 496orientujecie się w którym dc najlepiej badać prolaktynę? Mam wrażenie, ze więcej dowiaduję się do Was z tego forum niż od lekarzy u których leczę się od dwóch lat
jak tak wcześnie testujesz to pamiętaj że Firts Response jest najlepszy jak już idziesz po testTo jest test po 9dpo jak efekt nałożyłam to jakaś kreseczka wyszła ledwo co ale wyszła choć wiem ze nie powinno się tak sprawdzać![]()
Raaaany, dziękuje Ci serdecznie za tę odpowiedzDzień cyklu nie ma aż takiego znaczenia (można zbadać np. w 3dc wraz z innymi hormonami) Najważniejsze jest to aby być wyspanym (co najmniej 8 godzin snu), około 3 godziny po przebudzeniu (między 8:00 a 11:00) na czczo, na 48h przed nie uprawiać seksu ani nie drażnić sutków, nie ćwiczyć intensywnie, prolaktyna jest bardzo zdradliwa i lubi się wahać jak nienormalna![]()
Nie ma problemu, akurat też mam problem z prolaktyną i już znam na pamięć co trzeba zrobić przed badaniem jejRaaaany, dziękuje Ci serdecznie za tę odpowiedzW takim razie zrobię komplet badań w przyszłym cyklu i dopiero wtedy z wynikami zapiszę się do gin
![]()
Dla mnie takie trzymanie ludzi w niepewności przez rok jest nieludzkieU mnie dzisiaj 27 dc przy cyklach 41 dniowych. Zrobiłam test owulacyjny - wynik negatywny... Coraz bardziej czekam, żeby minął ten rok starań i żeby ginekolog zlecił nam wszystkie badania i zajął się w pełni diagnostyką (jeszcze 3 miesiące zostały do roku).
Ja wychodzę z założenia, że można. Wystarczy samemu zapłacić a nie czekać na skierowanie od lekarzaDla mnie takie trzymanie ludzi w niepewności przez rok jest nieludzkiewiadomo, ze wdrożenie leczenia to jedno, ale diagnostyka to co innego, dlaczego nie można badań zrobić wcześniej?
![]()
Ja tam nie czekałam - szkoda mi było czasu bo 30tka na karkuU mnie dzisiaj 27 dc przy cyklach 41 dniowych. Zrobiłam test owulacyjny - wynik negatywny... Coraz bardziej czekam, żeby minął ten rok starań i żeby ginekolog zlecił nam wszystkie badania i zajął się w pełni diagnostyką (jeszcze 3 miesiące zostały do roku).