• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2021

I faktycznie tak śmierdzi jak wszyscy piszą w opiniach? [emoji14]
CUCHNIE. Ale ponoć jest wersja z lżejszym zapachem.

Robiłam proga w 22dc z wynikiem 8,17 i ponownie w 24dc z wynikiem 8,77. Czy to wskazuje na przebytą owu, jej brak czy tak naprawdę to na nic nie wskazuje? [emoji51][emoji51]

@Kropka.88 moja bratowa była niemal łysa, przez stres w pracy wypadły jej praktycznie wszystkie włosy i bardzo jej pomogły suplementy i kosmetyki z kerastase. Są drogie, ale skuteczne :)

Ja myśle ze owu była, tylko prog trochę niski. Powyżej 10 jest prawie pewne ze była, poniżej trochę mniej pewne, ale to nie znaczy, ze nie było [emoji6] ktoś kiedyś tu pisał ze miał proga poniżej 10 ale owu na monitoringu potwierdzona.

Podobno tak ale tam w składzie dosc wysoko jest alkohol :/ a tego chcialabym oszczędzić moim i tak zniszczonym włosom :/
Dlatego ja jej nie uzywam codziennie. Zależy jak często włosy musze umyć ale co jedno - dwa mycia i nakładam jakiś czas przed umyciem, wmasowuje i zostawiam, a później myje włosy. Cuchną aż ich nie umyje [emoji23]

reklama
Kurde dziewczyny nie wiem czy wy też tak macie ale jak słyszę jak do mnie mówią jaką płeć dziecka będzie miała szwagierka to aż mnie skręca i ryczeć mi się chce nie mogę nawet na dzieci patrzeć, a teściowa tylko lata koło nich a teściu do mnie ze teraz moja kolej, normalnie mam łzy w oczach, tak bym chciała już mieć swoje i nie wiem ale mam takie myśli że nigdy nie będę miała własnych dzieci...
Ja tez mam takie momenty :( był czas, kiedy byłam na bieżąco z dziecięcymi kolekcjami większości sklepów odzieżowych, miałam wybrane które sprzety kupię w jakim sklepie, czytałam od rana do wieczora rankingi łóżeczek, wózków, fotelików, materacykow, no paranoja. Teraz już minęły mi te najgorsze, obsesyjne myśli ale nadal serce mnie boleśnie ściska w sytuacjach, które opisałaś. U mnie jest ten komfort, ze mama wie, ze się staram i się nie udaje a teściowie wiedzą o poronieniu wiec nikt z bliskich nie pyta ani nie ciśnie, ze „teraz wasza kolej”. Ale koleżanki tez czasem powiedzą coś głupiego w stylu „nie wiesz co tracisz” i od razu gula w gardle. Chyba po prostu trzeba to przeczekać, przetrawić, prędzej czy później minie. Trzymaj się tam, nie jesteś w tym sama 💜

Co za, za przeproszeniem, skurwiel. Ja rozumiem, ze po latach pracy oni są już tak obyci z pewnymi sytuacjami, ze nie robią na nich wrazenia, no ale ludzie kochani, żeby się tak do pacjentki zwracać? Dziad wstrętny 🤬

ja w tym tygodniu jestem tak zmęczona i ledwo żywa, ze szok, czuje się jakbym funkcjonowała na 20%. Wstaję wcześnie, bo 4:45, ale wracam do domu i dosłownie padam na pysk, kładę się spać na godzinę lub nawet dwie, szykuje obiad, trochę ogarnę i o 19 znów mi głowa spada. Fatalnie się czuję.
Powiem Ci, że masz rację 😁 stary dziad dosłownie, jak dla mnie to już na emeryturę powinien iść 🤣

Wiem co czujesz kochana 😊 też wstaje 4.45 i do pracy na 9-10 h 😔 potem obiad trzeba ugotować, ogarnąć siebie, trochę kuchnie po gotowaniu 🤪 ja mam jeszcze kocie dzieci sztuk 2 i muszę o te potworki też zadbać 🤣 czasem mąż mnie wyręcza ale i tak przychodzą do mnie z wrzaskiem, że są głodne, bo zapomniały, że tatuś im dał 🤣 ogólnie czasem ciężko znaleźć moce na starania 🤷‍♀️

Ja myśle ze owu była, tylko prog trochę niski. Powyżej 10 jest prawie pewne ze była, poniżej trochę mniej pewne, ale to nie znaczy, ze nie było [emoji6] ktoś kiedyś tu pisał ze miał proga poniżej 10 ale owu na monitoringu potwierdzona.
Myślisz, ze jest sens jeszcze badać w kolejnych dniach czy rosnie? Czy już dać sobie spokój? W tym cyklu na pewno pójdę na monitoring później niż w 10dc 🙄🙄

Wiem co czujesz kochana 😊 też wstaje 4.45 i do pracy na 9-10 h 😔 potem obiad trzeba ugotować, ogarnąć siebie, trochę kuchnie po gotowaniu 🤪 ja mam jeszcze kocie dzieci sztuk 2 i muszę o te potworki też zadbać 🤣 czasem mąż mnie wyręcza ale i tak przychodzą do mnie z wrzaskiem, że są głodne, bo zapomniały, że tatuś im dał 🤣 ogólnie czasem ciężko znaleźć moce na starania 🤷‍♀️
U mnie psie dziecko, roczny owczarek :) moje oczko w głowie i wrzód na dupie 😂 wiec tak jak u Ciebie, po robocie robota w domu i jeszcze spacerki, bo mimo ze mam podwórko to jednak na tę chociaż godzinę pies na spacer musi wyjść trochę się odchamic 😬 czasem to człowiek nie ma czasu się po tyłku podrapać, ale chociaż czas szybko płynie od cyklu do cyklu 🤷🏻‍♀️

wybaczcie, ze ja to wszystko tak w osobnych postach pisze ale jakoś nie ogarniam na telefonie cytowania kilku wiadomości do jednego postu 🙈🙈

Myślisz, ze jest sens jeszcze badać w kolejnych dniach czy rosnie? Czy już dać sobie spokój? W tym cyklu na pewno pójdę na monitoring później niż w 10dc [emoji849][emoji849]

Ja bym nie badała [emoji6] a apropo tego ze gin przewidywała cykl bez owu - legendy już chodzą o dziewczynach które zaszły w ciąże mimo, ze lekarz powiedział „cykl bezowulacyjny”. Mi samej raz tez tak powiedział, choć miał wątpliwości co do wyglądu endo (nie wyglądało jak na przedokresowe). I tydzień po wizycie zdaje się, ze jednak owu miałam - na monitoringu już nie byłam, bo pani niechętnie się spotykała ze mną i ignorowała moje inne problemy, ale owulaki pozytywne, a tydzień później prog na odpowiednim poziomie. Przed owu był chyba 0,5, wiec Twoje ponad 8 niczego nie przekreśla jak dla mnie [emoji6]

Edit: a no i jeśli np owu miałaś 2 dni po pozytywie (19dc) to w 24dc byłaś dopiero 5dpo [emoji16]

reklama
Kurcze, dziewczyny, czytam Wasze opisy dnia, że nie macie na nic czasu i stwierdzam, że jestem na maksa leniem 😂

Wstaję zazwyczaj po 7 lub 8, siadam do kompa i po pracy robię obiad, a później czas wolny. Czasami nawet uda się ugotować obiad w trakcie pracy, to totalnie od 16/17 mam czas wolny 😀
Największą rozrywką w trakcie tygodnia jest moment, jak się zdecyduję jechać do biura 🤣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry