• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2021

Dlaczego jutro? Jak dla lekarza przyrost bety ma wartość jeśli jest zbadany po 48 lub 72 godzinach [emoji848][emoji3166]
Lekarz kazał już jutro powtórzyć badanie... Ta babka w laboratorium zejdzie a zawał jak znowu zobaczy te moje żyły z których nic nie chce lecieć [emoji25] a zawsze siedzi tam ta sama kobieta. Och, mam wrażenie że już zaczyna się robić pod górę [emoji17]

reklama
Rozumiem ;) super to opisałaś 😉 jest chęć posiadania Dzieci ale nie popadajmy w paranoje, nie doszukujmy sie na sile objawow ciazy bo to nakreca jeszcze bardziej . Dziekuje Ci za wypowiedz 😘
Hahaha ja jak zaszłam w ciążę...to w cyklu, w którym już nie miałam czasu na dziecko 😂 objawów nie miałam żadnych 😂 dopiero 3 dni po terminie @ się zaczęły... Dość szybko sobie poszły i to był zwiastun poronienia ale początkowo jak wszystko było ok. Nie domyśliłabym się w ogóle 😂

Dlaczego jutro? Jak dla lekarza przyrost bety ma wartość jeśli jest zbadany po 48 lub 72 godzinach [emoji848][emoji3166]
No właśnie nie wiem czemu kazał jutro 🤦‍♀️ teraz nie odpisuje, a ja w dalszym ciągu czekam aż napisze ze mam przyjechać po receptę 😔 tak naprawdę potrzebuje duphaston, encorton i heparynę na dobry start 🙄 i dopytałam czy faktycznie mam jutro badanie powtarzać czy po 48h

No właśnie nie wiem czemu kazał jutro 🤦‍♀️ teraz nie odpisuje, a ja w dalszym ciągu czekam aż napisze ze mam przyjechać po receptę 😔 tak naprawdę potrzebuje duphaston, encorton i heparynę na dobry start 🙄 i dopytałam czy faktycznie mam jutro badanie powtarzać czy po 48h
Będzie dobrze, masz bardzo ładna wartość bety, wcale nie jest za niska! Niektóre dziewczyny startują z wartości jednocyfrowej, dwucyfrowej i jest wszystko Ok :) bądź dobrej myśli ✊ kibicujemy Ci tu bardzo

Będzie dobrze, masz bardzo ładna wartość bety, wcale nie jest za niska! Niektóre dziewczyny startują z wartości jednocyfrowej, dwucyfrowej i jest wszystko Ok :) bądź dobrej myśli ✊ kibicujemy Ci tu bardzo
Ach ja się znów nakręcam bo w sumie nie czuję żadnych objawów. Porównuje dużo do pierwszej ciąży, a wtedy w dniu spodziewanej @ albo dzień po miałam bhcg 400. Teraz tyle dni po owulacji i tak malutko, mimo że testy wyraźne 🙈 mogę Wam jeszcze tutaj trochę potruć? Nie chce na razie iść na inną grupę dopóki nie będę miała w miarę jasnej sytuacji 🙈
No i wkurza mnie mój ginekolog... Nie odpisuje a ja naprawdę potrzebuję na dzisiaj leki 🤦‍♀️

Ach ja się znów nakręcam bo w sumie nie czuję żadnych objawów. Porównuje dużo do pierwszej ciąży, a wtedy w dniu spodziewanej @ albo dzień po miałam bhcg 400. Teraz tyle dni po owulacji i tak malutko, mimo że testy wyraźne 🙈 mogę Wam jeszcze tutaj trochę potruć? Nie chce na razie iść na inną grupę dopóki nie będę miała w miarę jasnej sytuacji 🙈
No i wkurza mnie mój ginekolog... Nie odpisuje a ja naprawdę potrzebuję na dzisiaj leki 🤦‍♀️
Jeśli ma być ci lepiej, truj ;) przecież nikt cię nie osadza, po to tu jesteśmy. Prawda?

No pewnie, ze możesz, totalnie Cię rozumiem, tez bym się tak bała po poronieniu ostatnim. Ale z wartością bety to naprawdę żaden wyznacznik. Nie wiem tez z jakiego powodu potrzebujesz heparynę ale ja ostatnio pytałam hematolog czy w przypadku mojej trombofilii od tego pozytywnego testu to każda chwila się liczy i lepiej mieć zastrzyki w domu czy zdążę załatwić receptę i iść do lekarza a ona powiedziała ze spokojnie, żeby na spokojnie to ogarnąć wtedy, ze tak naprawdę heparyna na powodzenie położnicze zwiększa szanse o jakieś 10% w przypadku poronień nawykowych i przynajmniej u mnie heparyna w głównej mierze ma zabezpieczać mnie przed zakrzepica z uwagi na wysokie estrogeny w ciąży. Myśle sobie, ze co nam jest pisane to po prostu będzie. Wiadomo ze chcemy zrobić wszystko jak najlepiej, ale głowa muru nie przebijemy a spokoj względny to najlepsze co możemy dla siebie zrobić 🙂

U mnie to jest bardziej w takiej formie, że po stosunku jakiś czas jak pójdę do łazienki to wyleci co ma a potem widzę, że w ciągu dnia to wypływa Śliż konsystencji śluzu płodnego. Z ciebie jak wylatuje kulka to może mąż ma problem z uplynnieniem...jest to w końcu jeden z parametrów badanych w jakości nasienia.
Ok, u mnie w sumie też taki jakby płodny, jest po prostu czasami bardzo rozciagliwy i się "zbija". Uplynnienie jest ok. Bardziej myślałam że to może jakaś wrogość śluzu czy coś w tym rodzaju

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry