reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Hej łaski, długi tu nie zaglądałam ze względu na brak czasu.
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...
Mój miał ruchliwość (ta całkowita a+b nie pamiętam czy jeszcze c, czy jak to tam zapisuje się, nie chce mi się szukać) albo 6 albo 9 %. Zapisałam go do androloga. Dzień przed terminem wizyty zobaczyłam dwie kreski, w euforii mąż odmówił wizytę i udało się. Bez diety, bez suplementów 🤷 w naszym przypadku wyłuzdany seks i lampka wina 🤭

reklama
Wysłałam mojego faceta na badania nasienia, okazało się ze ruchliwość poniżej normy (prawie o polowe), lekarz przez telefon zalecił aktywność fizyczna i lepsza dietę. Myślicie ze to tylko wystarczy? Czy są szanse, ze to się zmieni bez żadnych leków? Są wgl szanse przy takim wyniki na ciąże? Chciałabym coś zadziałać w tym kierunku ale jestem bezradna w tym momencie i nie wiem gdzie z tym iść i kogo się doradzić...
Z jakim lekarzem konsultowaliście wyniki?

Hej, generalnie, żeby poprawić parametry nasienia zwróć uwagę na obecność antyoksydantów w diecie i suplementach. Wszystko co ma cynk, selen, witaminę C, witaminę E, likopen. Ważne są kwasy omega 3.
Mój suplementuje jeszcze Glutation i macę.
Ogólnie ruch przez 3 miesiące poprawił się z 15% na 36%.
Ale to w sumie efekt wielu złożonych działań :)

Mój miał ruchliwość (ta całkowita a+b nie pamiętam czy jeszcze c, czy jak to tam zapisuje się, nie chce mi się szukać) albo 6 albo 9 %. Zapisałam go do androloga. Dzień przed terminem wizyty zobaczyłam dwie kreski, w euforii mąż odmówił wizytę i udało się. Bez diety, bez suplementów 🤷 w naszym przypadku wyłuzdany seks i lampka wina 🤭
Farciarz 😂
Mój zostanie wysłany na badanie nasienia, jeśli bieżący cykl będzie stracony. Nie uśmiecha mu się. 😂Ale jak mam wybulić 700 zl za 3-4 miesiace na badanie mojej drożności to może niech to zrobi, dla pewności.
Możecie polecić miejsce do zrobienia badania nasienia w Warszawie? (Niezapeszając...)

Farciarz 😂
Mój zostanie wysłany na badanie nasienia, jeśli bieżący cykl będzie stracony. Nie uśmiecha mu się. 😂Ale jak mam wybulić 700 zl za 3-4 miesiace na badanie mojej drożności to może niech to zrobi, dla pewności.
Możecie polecić miejsce do zrobienia badania nasienia w Warszawie? (Niezapeszając...)
Mój robił w Fertimedica i było spoko :)

Farciarz 😂
Zerknij czy macie salve w okolicy, jedna z dziewczyn tutaj udzielających się (wybacz, nie pamietam nicku 🙈) pisała info ze mają w czerwcu na dzień ojca akcję bezpłatnych badań nasienia, ja zadzwoniłam do Łodzi i były chyba ze 3 czy 4 terminy do wyboru :) nie wiem jak to wyglada w innych miastach. akcja propagowana chyba przez klinikę bocian. Mój był wczoraj i bez problemu, trochę się krępował, wiadomo, ale po powrocie mówi, ze pełen luz, kupa facetów w poczekalni podniosła go na duchu ;) poza tym pełna profeska, dyskrecja no i sporo $ zaoszczędzone ;) może się jeszcze zalapiecie?

😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

Załączniki

• IMG_20210614_145354.jpg
    IMG_20210614_145354.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 364
reklama
Do góry