reklama

Staraczki 2021

Tak ja dostaje w gabinecie 3 zdjęcia (lewy jajnik, prawy jajnik i endo) po wizycie idę do recepcji zapłacić i drukują mi kartę wizyty, przypinają do niej zdjęcia i tyle 😉

Edit: ale w klinice leczenia niepłodności nie dostałam kartki z wizyty, oni wszystko mają w komputerze i chyba z góry zakładają, że klienci do nich wrócą 😉
Ja właśnie dostałam zdjęcia i opis tylko na pierwszej wizycie, później widziałam, ze zdjęcia są drukowane, opis klepany w komputer ale nie wiem co z tymi zdjęciami się dzieje 🤔
U mnie akurat dokumentacja jest zbierana do naszej teczki w klinice, nie mam potrzeby zabierania zdjęcia bo wszelkie konsultacje odbywają się właśnie tam i z konkretną gin😉 ale kiedy chodziłam do lekarzy u których powiedzmy nie byłam prowadzona i u których powiedzmy że nie miałam potrzeby zbierania dokumentacji oraz wiedziałam że dokumentacja moze mi się przydać gdzieś indziej to wtedy dostawałam do ręki wszelkie wydruki 😊
Ja tez chodzę tylko do jednej lekarki, ale zmieniałam już tyle razy lekarzy, ze nie wiem czy kiedyś mi się ta dokumentacja jeszcze nie przyda :) czy w takich sytuacjach prosilas o te dokumenty czy lekarz jakby z automatu Ci je wydawał? To mój pierwszy monitoring i nie chciałabym popełnić faux pas jak poproszę o te opisy, chociaż wydaje mi się, ze takie jest moje prawo 😬

reklama
Wydaje mi się że skoro nie jest on naturalny, to widocznie ma inne wiązania czy coś w tym stylu i tego w badaniu nie widać 🤔
Bo nie jest to naturalny progesteron (luteina) występujący w organizmie tylko syntetyczny, podobny w budowie i działaniu, ale jednak progiem naturalnym to to nie jest wiec badając jego stężenie się go nie wykryje.

To teraz mnie zaskoczyłyście, z góry bym założyła, że wpłynie, nawet bym tego nie śmiała poddać w wątpliwość 😀 mądrego to aż miło posłuchać ;)

A tak z ciekawości które to u was cykle starań?
I po którym cyklu zaczęłyście robić jakieś badań typu, badanie nasienia czy właśnie drożność
U mnie starania od ponad 2lat, ale od roku badania. Wyszla mi hiperprolaktynemia, mialam robia drożność- wyszla Ok. Obecnie jestem po 3 cyklach stymulowanych i 1 inseminacji. Czekam na jej efekty lub raczej brak, bo przed samym zabiegiem na usg w szpitalu ginka stwierdziła ze mam chyba polipa na endometrium. Mimo to nie trace nadziei i czekam 😁

reklama
U mnie starania od ponad 2lat, ale od roku badania. Wyszla mi hiperprolaktynemia, mialam robia drożność- wyszla Ok. Obecnie jestem po 3 cyklach stymulowanych i 1 inseminacji. Czekam na jej efekty lub raczej brak, bo przed samym zabiegiem na usg w szpitalu ginka stwierdziła ze mam chyba polipa na endometrium. Mimo to nie trace nadziei i czekam 😁
A ja mam takie pytanie hiperprolaktynemia wyszła u Ciebie dopiero po obciążeniu czy „na czczo” bez obciążenia też? 🤔

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry