reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny, któraś dziś testuje? Jak się ogólnie czujecie? Który dc? Ja dzisiaj 26dc, czuję się dobrze, jedynie już od długich paru dni bolą mnie niemiłosiernie sutki 🥺 Zawsze to było 2-3 dni przed planowaną @ a nie tydzień 🤦🏻‍♀️
u mnie dziś 18 dzień cyklu,od 2 dni strasznie piersi mnie bolą i.mam muchy w nosie 😅 , chyba moje hormony oszalały... Dziś idę na przegląd do ginekologa - trzymajcie kciuki. Chęci mi ostatnio osłabły więc się nie odzywałam.... Ale może wrócę na dobre tory ❤️ miłego dnia wszystkim!

u mnie dziś 18 dzień cyklu,od 2 dni strasznie piersi mnie bolą i.mam muchy w nosie 😅 , chyba moje hormony oszalały... Dziś idę na przegląd do ginekologa - trzymajcie kciuki. Chęci mi ostatnio osłabły więc się nie odzywałam.... Ale może wrócę na dobre tory ❤️ miłego dnia wszystkim!

Nie możemy się dołować 👍 trzymamy kciuki za przegląd 🙂

Dziewczyny, któraś dziś testuje? Jak się ogólnie czujecie? Który dc? Ja dzisiaj 26dc, czuję się dobrze, jedynie już od długich paru dni bolą mnie niemiłosiernie sutki 🥺 Zawsze to było 2-3 dni przed planowaną @ a nie tydzień 🤦🏻‍♀️
a Ty Gryfin testujesz czy czekasz ? :)

Ale wiesz, że z tym piciem wina przed terminem miesiaczki to taki mit😉 nic by się nie stało, serio. Nie piłam alkoholu w ciąży, ale też żyłam normalnie dopóki test nie pokazał ciąży.
Ja się psychicznie lepiej czuje, jak od terminu owulacji nic nie piję. Mit czy nie mit- nie wiadomo i lepiej nie ryzykować. Jak odpuszczę kilkanaście dni, to tylko na zdrowie wyjdzie😊

A powoływanie się na matki nadużywające alkoholu do mnie nie przemawia. Jak mam być w ciąży, to chce dać dziecku jak najlepszy możliwy start :)

Ostatnia edycja:
Odnośnie picia przed terminem @ znalazłam taką informację w internecie: Na bardzo wczesnym etapie ciąży obowiązuje zasada „wszystko albo nic” – mówi dr Andrzej Micuła, ginekolog położnik. – Albo zarodek obumiera, a kobieta często nigdy nie dowiaduje się, że była w ciąży, albo rozwija się prawidłowo, a ewentualne złe skutki ryzykownych zachowań naprawiają komórki multipotencjalne.

Zasada "wszystko albo nic" była mi znana, ale nie słyszałam nigdy o tych naprawczych komórkach multipotencjalnych, bardzo ciekawe 🧐

Ja czekam, już minęły czasy kiedy się emocjonowałam przed 😉 jeśli się spóźni dzień lub dwa to dopiero wtedy pójdę kupić test
Znaczy nie trzymasz zapasu testów w domu :D? W sumie przy takiej pogodzie też bym z domu nie wychodziła, dlatego kupiłam kilka na zapas jak mi się poprzednio nie chciało iść 🤣.

reklama
Do góry