reklama

Staraczki 2021

reklama
Ogólnie mi endokrynolog mówił, że najlepiej rano sobie wziąć tylko euthyrox a wszystkie inne specyfiki takie jak żelazo, ovarin, wit D3 + K2, acard brać sobie popołudniu a nawet wieczorem 😉
Dokładnie! Ja zawsze wstawiam budzik na 5 rano, biorę euthyrox i następny budzik na 6:45. A rezya specyfików dopiero od 12:00-14:00. Żelazo na nic coś koło 21:00

Dokładnie! Ja zawsze wstawiam budzik na 5 rano, biorę euthyrox i następny budzik na 6:45. A rezya specyfików dopiero od 12:00-14:00. Żelazo na nic coś koło 21:00
To ja się, aż tak nie poświęcam 😅 wstaje o 7 pierwsze co robię to biorę tabletkę idę pod prysznic, szykuje się do pracy, o 8 siadam do dokumentów, godzinkę sprawdzam i odpisuje na maile, planuję cały dzień i dopiero o 9.00 robię kawę i jem śniadanie ☺️

Też tak robię!
bardzo możliwe, ze ten odstęp był za krótki choć do tygodnia wstecz starałam się brać na noc bo zasypiałam około 2/3 w nocy wiec brałam wtedy a kiedy na noc mam brać dostinex to znów biorę rano a odstęp to właśnie 30 min. Muszę chyba budzik wcześniej ustawić na tabletkę typowo. W listopadzie (3dni po 🐵) miałam trochę obniżona hemoglobinę i na tej podstawie dostałam sorbifer, brałam po 1 dobry miesiąc prawie 1,5. Wszystko podskoczyło i żelazo tez w normie wyżej było ferrytyna tez a od miesiąca nie biorę i wszystko spadło prócz (dzieki Bogu) hemoglobiny, czułam się wtedy jak trup, kręciło mi się w głowie PRZEZ SEN a jak się wybudziłam to było dobrze... puls ponad 100/110. Dziś zadzwonie na teleporade i zapytam się czy mam brać znów to żelazo (na pewno tak będzie) może mi zmieni lek bo ten jest straszny trochę w skutkach dla mnie. Ból brzucha, zaparcia No ale organizm go wchłania więc może się przemęczę? Dziekuje dziewczyny :)

Lekarz na pewno Ci doradzi co dalej z lekami 😉 wyniki nie są złe, ale jak to się mówi mogłyby być lepsze, też mam niskie żelazo staram się pomóc sobie dietą wysoką w żelazo, a Ty?
pomagam sobie właśnie pietruszka, sokiem z buraka ale ostatnio trochę zapomniałam o tym bo czułam się dobrze... chyba po objawach nie można odstawiać dobrej diety.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry