reklama

Staraczki 2021

Jest możliwość żeby wszystko 5 pękły. Pięcioraczki rodzą się również i z niestymulowanych cykli. Dziwne, że co gin to inna opinia. Patrzysz na usg jak masz robione? Ja zawsze spoglądam na monitor [emoji12]bynajmniej Mój gin tak ma ustawiony monitor, że wszystko widzę [emoji39]
Na tym drugim patrzylam bo mialam nad głową monitor:D i faktycznie widzialam 5 jednakowej wielkości... tylko jak w 9 dniu cyklu lekarz mógł wysnuć takie coś, to mnie zastanawia, bo przecież pęcherzyk dominujący moze pokazac sie później w sensie urosnac bardziej niz inne później...

reklama
Jasne, że 5raczki się zdarzają. Wystarczy spojrzeć ostatnio na wlkp 🤷‍♀️ ale ciężko mi powiedzieć co się dzieje u Ciebie 🤷‍♀️ to są 2 bardzo skrajne opinie. Ja na USG zawsze słyszę który jest dominujący i zawsze po dostaje foteczke 😅 jedynie co mogę napisać, to ja na Twoim miejscu znalazłabym ginekologa z dobrym sprzętem i poszła. Jeśli nie czujesz potrzeby w tym cyklu to w następnym, jeśli w tym się nie uda 😏 torbiel czasami sama pęka przy okresie 😉
Dzięki za odpowiedź :) właśnie nie wiem co mam zrobić, obie wizyty były na nfz moze warto iść prywatnie hehe :P

Jasne, że 5raczki się zdarzają. Wystarczy spojrzeć ostatnio na wlkp 🤷‍♀️ ale ciężko mi powiedzieć co się dzieje u Ciebie 🤷‍♀️ to są 2 bardzo skrajne opinie. Ja na USG zawsze słyszę który jest dominujący i zawsze po dostaje foteczke 😅 jedynie co mogę napisać, to ja na Twoim miejscu znalazłabym ginekologa z dobrym sprzętem i poszła. Jeśli nie czujesz potrzeby w tym cyklu to w następnym, jeśli w tym się nie uda 😏 torbiel czasami sama pęka przy okresie 😉
Zastanawia mnie tylko na jakiej podstawie powiedzial, że wszystkie 5 pękną, skoro to był 9 dzien cyklu, to było mega dziwne,spytał sie teżkilka razy czy czyms sie stymulowalam, jakie tabletki bralam ze jest ich az 5...

Ja tak miałam w styczniu. Ale wyniki robiłam tydzień po tygodniu, bo nie dowierzałam że mam tak wysokie TSH. Podejrzewałam błąd w laboratorium. TSH w pierwszym badaniu 3,285 a w drugim 1,68 i wszystkie pozostałe ft3 ft4 antytpo w normie.
I być tu mądry 🤷🏻‍♀️ też pewnie będę musiała kilkukrotnie powtórzyć badanie bo jeśli ona sobie tak skacze to nie wiadomo ile będę miała za tydzień 😅

Odpoczęłam po przyjściu, nawet za długo :/. Kolejka była spóźniona o 30 min. Wiec się denerwowałam trochę 😕. Ale maradze się jeszcze z endo i gin i pewnie za miesiąc jeszcze raz zrobię.

No to chyba zagadka rozwiązana - zdenerwowałaś się opóźnieniem, a stres ma duży wpływ na wysokość prolaktyny :) Oczywiście możesz ją powtórzyć żeby mieć pewność że wszystko było okej ale moim zdaniem nie ma się czym martwić :)

Zastanawia mnie tylko na jakiej podstawie powiedzial, że wszystkie 5 pękną, skoro to był 9 dzien cyklu, to było mega dziwne,spytał sie teżkilka razy czy czyms sie stymulowalam, jakie tabletki bralam ze jest ich az 5...

A na pewno użył stwierdzenia że wszystkie pękną? Mi kiedyś ginekolog podczas badania powiedział, że widzi 2 identyczne pęcherzyki i że jeśli byłyby starania to jest szansa na bliźniaki, ale nie gwarantuje że obydwa pękną.

A na pewno użył stwierdzenia że wszystkie pękną? Mi kiedyś ginekolog podczas badania powiedział, że widzi 2 identyczne pęcherzyki i że jeśli byłyby starania to jest szansa na bliźniaki, ale nie gwarantuje że obydwa pękną.
No tak dokładnie tak powiedział... sama zapytalam sie go czemu mają pęknąć a on bo są jednakowej wielkości... dla mnie to dziwne

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry