reklama

Staraczki 2021

Hej, możecie mi powiedzieć coś więcej o duphastonie? Czy on zmienia coś w długości cyklu? Czy normalnie mogę się testować w dniu spodziewanej 🙈 ?
W sumie lekarka mi powiedziała tylko, że ma on pomoc w fazie po owulacji.
Ja zazwyczaj po przyjmowaniu progesteronu okres mam po ok 2 dniach od ostatniej tabletki. A przyjmuje się go rzeczywiście po to żeby pomóc w fazie po owulacji, jeśli jest no progesteronu to jest problem z ciałkiem zoltym przez co nie może dojść do zagnieżdżenia zarodka lub potem przy zbyt małym progesterone jest szansa na poronienie, jeżeli test wyszedłby pozytywny to najprawdopodobniej dalej powinnas przyjmować duphaston :)

reklama
Hej, możecie mi powiedzieć coś więcej o duphastonie? Czy on zmienia coś w długości cyklu? Czy normalnie mogę się testować w dniu spodziewanej [emoji85] ?
W sumie lekarka mi powiedziała tylko, że ma on pomoc w fazie po owulacji.

W czym pomoc? Bo to dla różnych celów się używa.

Generalnie zwykle zasada działania jest taka, ze bierze się progesteron, robi test/betę w ostatnim dniu i jeśli ciąża to się nie przerywa brania zwykle tylko idzie na wizytę. Ja biorę luteinę ale zakładam, ze zasada działania podobna [emoji2368] mi wydłużyła cykl o jakieś 4 dni.

Ja zazwyczaj po przyjmowaniu progesteronu okres mam po ok 2 dniach od ostatniej tabletki. A przyjmuje się go rzeczywiście po to żeby pomóc w fazie po owulacji, jeśli jest no progesteronu to jest problem z ciałkiem zoltym przez co nie może dojść do zagnieżdżenia zarodka lub potem przy zbyt małym progesterone jest szansa na poronienie, jeżeli test wyszedłby pozytywny to najprawdopodobniej dalej powinnas przyjmować duphaston :)
Dziękuje ❤️

W czym pomoc? Bo to dla różnych celów się używa.

Generalnie zwykle zasada działania jest taka, ze bierze się progesteron, robi test/betę w ostatnim dniu i jeśli ciąża to się nie przerywa brania zwykle tylko idzie na wizytę. Ja biorę luteinę ale zakładam, ze zasada działania podobna [emoji2368] mi wydłużyła cykl o jakieś 4 dni.
Dziękuje ❤️ W zasadzie to nie dopytywałam się w czym ma konkretnie pomóc, ale po przeczytaniu ulotki i internetu podejrzewam, że chodzi właśnie o zagnieżdżenie i dalsze wsparcie (jestem po poronieniu)

U mnie dzisiaj na teście o wiele wyrazniejsza druga kreska. Czyli raczej to już pewne. Oby tylko wszystko bylo dobrze. To najważniejsze . Zamowilam sobie książki o dzieciach. Od pierwszego dnia. Chętnie poczytam. Niby czlowiek doświadczenia ma bo ktoś mial w rodzinie dzidzie ale wiadomo zawsze to inaczej niz swój maluszek.

Dziękuje [emoji3590] W zasadzie to nie dopytywałam się w czym ma konkretnie pomóc, ale po przeczytaniu ulotki i internetu podejrzewam, że chodzi właśnie o zagnieżdżenie i dalsze wsparcie (jestem po poronieniu)

Ok rozumiem [emoji3526] trzymam za Ciebie kciuki! Dostałaś wytyczne kiedy masz go zacząć zażywać i kiedy przestać?

U mnie dzisiaj na teście o wiele wyrazniejsza druga kreska. Czyli raczej to już pewne. Oby tylko wszystko bylo dobrze. To najważniejsze . Zamowilam sobie książki o dzieciach. Od pierwszego dnia. Chętnie poczytam. Niby czlowiek doświadczenia ma bo ktoś mial w rodzinie dzidzie ale wiadomo zawsze to inaczej niz swój maluszek.
W którym tygodniu ciąży jesteś? Nie uważasz, że to może trochę za wcześnie na kupowanie książek?

reklama
Ok rozumiem [emoji3526] trzymam za Ciebie kciuki! Dostałaś wytyczne kiedy masz go zacząć zażywać i kiedy przestać?
Tak, zaczęłam brać w 21 dc i całe opakowanie mam wziąć 2x1 czyli do 31dc. Ostatnio mam nieregularne cykle wiec nie wiem jak wyjdzie pod względem 🙈
Licząc mniej więcej od owulacji to ten cykl powinien trwać 33 dni, ale wiadomo jak to jest...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry