reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Kazdy czas na dziecko jest dobry jezeli czlowiek jest gotowy. Czy to 20 czy 40 lat. Musi byc TEN moment i wszystko bedzie dobrze.
Mnie mama urodzila pozno bo majac prawie 40 lat i byla najcudowniejsza mama pod sloncem ☺️ Pomimo ze czesto byla brana za moja babcie 🤪. Mamy juz nie ma, ale wychowala mnie dobrze i odpowiednio przygotowala do zycia, miedzy innymi dlatego ze duzo w zyciu przeszla. Byla cudowna mama, bez wzgledu na wiek, ale ja postanowilam miec dzieci duzo szybciej od niej i to tez jest w porzadku 🤷‍♀️☺️
Mam 25 lat, wlasna firme, maz dobra, pewna prace, mamy dom ktorego dorobilismy sie swoja praca, juz bez kredytu i dajemy rade. Wychowujemy swoja czterolatke najlepiej jak mozemy.
Kazdy wiek na bycie rodzicem jest OK. Nie ma co tu sie przescigac co gorsze a co lepsze, liczy sie podejscie, mozliwosci, milosc ... a wiek to tylko cyferki. Badzmy dla siebie przyjazne i wspierajmy sie po prostu ☺️

reklama
To ja trochę z innej beczki. Dopiero co pisałam, że jestem jakaś spokojna w tym cyklu, ale już mi się odmieniło [emoji4]
Mam w domu testy o czułości 25, jak myślicie, ile dni po spodziewanej owulacji mogę go zrobić, żeby już coś było widać?
Zaczynam się dziwnie czuć, od kilku dni mam zgagę i wzdęcia, mimo że nie zmieniłam diety i od lat nie miałam takich przypadłości. Do tego od wczoraj męczy mnie dosłownie wszystko, nawet wejście po schodach. Od dnia owulacji ciągle pobolewa mnie brzuch dołem i odcinek lędźwiowy. W żadnym cyklu nie miałam czegod takiego.
Dzisiaj mam 20dc, według testów owu miałam w 12-13dc.

To ja trochę z innej beczki. Dopiero co pisałam, że jestem jakaś spokojna w tym cyklu, ale już mi się odmieniło [emoji4]
Mam w domu testy o czułości 25, jak myślicie, ile dni po spodziewanej owulacji mogę go zrobić, żeby już coś było widać?
Zaczynam się dziwnie czuć, od kilku dni mam zgagę i wzdęcia, mimo że nie zmieniłam diety i od lat nie miałam takich przypadłości. Do tego od wczoraj męczy mnie dosłownie wszystko, nawet wejście po schodach. Od dnia owulacji ciągle pobolewa mnie brzuch dołem i odcinek lędźwiowy. W żadnym cyklu nie miałam czegod takiego.
Myślę że to trochę za wcześnie na test, mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia zarodka..
Ja pewnie jakbym miała test w domu to bym się nie umiała powstrzymać i bym zrobiła 😂😂
Ale Tobie radziłabym poczekac bo może wyjść negatywny nawet jakby ciąża miała być i wtedy od razu zmieni się nastawienie i będzie smutek

Myślę że to trochę za wcześnie na test, mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia zarodka..
Ja pewnie jakbym miała test w domu to bym się nie umiała powstrzymać i bym zrobiła [emoji23][emoji23]
Ale Tobie radziłabym poczekac bo może wyjść negatywny nawet jakby ciąża miała być i wtedy od razu zmieni się nastawienie i będzie smutek
No właśnie dlatego wolałabym poczekać do czasu aż będzie chociaż cień szansy, że coś wyjdzie o ile się udało
Mam w domu aż za dużo testów, które kupiłam na allegro razem z testami owu więc mogę szaleć :-D testowa rozpusta [emoji1]

No właśnie dlatego wolałabym poczekać do czasu aż będzie chociaż cień szansy, że coś wyjdzie o ile się udało
Mam w domu aż za dużo testów, które kupiłam na allegro razem z testami owu więc mogę szaleć :-D testowa rozpusta [emoji1]
A ja znowu nie mam zadnego😋 bo w poprzednich cyklach jak tak testowałam testowałam i nic nie wychodziło to powiedziałam sobie dość! Koniec! Czekaj na dzień okresu 😁😁 zostało 5 dni ciekawe czy wytrzymam :p

A kiedy masz termin @?

To tak chociaż do 12 dnia po owulacji poczekaj :). Wtedy już będzie cień szansy, że test będzie pozytywny. Jak nie, to powtórzysz w kolejnych dniach :).

reklama
To ja bym poczekała do 4. Tym bardziej przy teście o czułości 25, żeby nie było niedomówień ;) Aczkolwiek rozumiem że będzie strasznie ciężko bo sama się zawsze niecierpliwię 😅

Do góry