• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2021

A ja czytałam że max.2,5
Ale mogę się mylić. Od trzech dni mnie goni do toalety na siuku może to zwykle zapalenie pęcherza ale ja chciałabym już wmawiać sobie objawy. :baffled: do tego mam napięte podbrzusze. Boje się że do czegos doszło ale się nie zagnieździło i zaraz dostanę przedwczesnego okresu. Ach gdyby świat był taki piękny i to były wczesne oznaki ciąży...
mi położna to powiedziała ostatnio, to ja mam gorzej wyskoczył mi dysk karetka Tobą lekow gorączka i jedyne co myślę że dziś test lh wyszedł fioletowy tak mocno że moja mama nawet stwierdziła że coś może nam się udać w końcu ale ten strach że przy takiej ilości leków gorączce to będzie jakiś problem i znów 10 dni do końca cyklu

reklama
Nigdy nie miałam poronień . Muszę się odezwać w takim przypadku do lekarza jeszcze raz czy mam brać duphaston i jak bedzie okres to odłożyć czy brać duphaston a w termienie spodziewanej miesiączki go odłożyć
Dopiero zaczynam a tu taki rzadki przypadek jestem ;P

Może duphaston działa inaczej niż luteina, nie chce Cię wprowadzać w błąd. Mówię tylko jak to u mnie wyglada, może ktoś inny się tu podzieli jeszcze swoim doświadczeniem [emoji6]

Czyżby to dziś? Testy zaczęłam robić od dnia wizyty u gine gdzie wyglądał na pozytywny ale dominującego pęcherzyka brak. We wtorek minie równo 7 dni od wizyty na monitoringu, a za 10 dni kończy mi się cykl. Czyżby teraz miała wystąpić owulacja ?

Załączniki

• 607eed7c-ee2b-46b6-9052-27d06dda7e29.jpg
    607eed7c-ee2b-46b6-9052-27d06dda7e29.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 113
Czyżby to dziś? Testy zaczęłam robić od dnia wizyty u gine gdzie wyglądał na pozytywny ale dominującego pęcherzyka brak. We wtorek minie równo 7 dni od wizyty na monitoringu, a za 10 dni kończy mi się cykl. Czyżby teraz miała wystąpić owulacja ?

Obstawiam ze tak, jest taka możliwość. Może masz krótka fazę lutealna. Poza tym owu może się przesunąć. Pare miesięcy temu owu mi się przesunęła o tydzień, cykl tez się wydłużył o tydzień [emoji6] testowałam uparcie i wytestowalam, zbadałam sobie tez progesteron tydzień po domniemanej owulacji, żeby sprawdzić czy wystrzelił.

To nie ma znaczenia, chodzi mi o fazę lutealna, po owulacji. Jeśli owu miałaś 15-16.03 a planowy okres masz mieć 6.04 to przecież to jest 21-22 dni. I to pod warunkiem ze odstawisz wcześniej progesteron i faktycznie dostaniesz @ tego 6.04, a jeśli nie odstawisz to się może ciągnąć w nieskończoność.

Powiedz mi jeszcze raz jak brzmią zalecenia Twojego lekarza?
Brac luteine do ostatniego dnia cyklu testowac i albo brac dalej albo odstawic. Zalezy od testu.... 23.03 progesteron mialam 11. 7 wiec myślę ze owu byla dopiero 18 albo 19.03. Wtedy tez mialam bol owulacyjny....

Brac luteine do ostatniego dnia cyklu testowac i albo brac dalej albo odstawic. Zalezy od testu.... 23.03 progesteron mialam 11. 7 wiec myślę ze owu byla dopiero 18 albo 19.03. Wtedy tez mialam bol owulacyjny....

No to ja się poddaje, w takim razie nie rozumiem co to znaczy „pęcherzyk na pęknięciu” [emoji6] skoro 4 dni pękał to ewidentnie nie byl „na peknieciu”.
a ból opisywany jako owulacyjny często pojawia się już po pęknięciu, wylaniu się płynu i krwi i podrażnieniu.

Obstawiam ze tak, jest taka możliwość. Może masz krótka fazę lutealna. Poza tym owu może się przesunąć. Pare miesięcy temu owu mi się przesunęła o tydzień, cykl tez się wydłużył o tydzień [emoji6] testowałam uparcie i wytestowalam, zbadałam sobie tez progesteron tydzień po domniemanej owulacji, żeby sprawdzić czy wystrzelił.
tak mam krótka ale zawsze było to mniej więcej 5 dni Max 7

reklama
Kochane tydzien temu na wizycie mialam wszystko w jaknajlepszym porzadku. Ksiazkowo. Dzisiaj w nocy na papierze zauwazylam jasno rozowa plamke. To bylo jednorazowe. Nie mialam plam na bieliznie. Lekarz powiedzial,że jak się powtorzy to mam fp niego zadzwonic ale ja sie i tak bardzo boje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry