• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2021

Mi jeszcze na myśl przyszło od razu, czy mąż przed każdym stosunkiem jest czysty? Nie śmiejecie się, ale mój np. weźmie prysznic w południe i wieczorem się do mnie dobiera....To ja mu mówię idź się umyj, A on na to "przecież się myłem" [emoji2356] ja mówię "no tak" Ale już zdążyłes 10x sikac i masz brudnego [emoji1787] A on się dziwi. Te chłopy......powiedzcie, że wasi też tak mają, a nie tylko mój taki cap [emoji1787]
Hahah to mój jak jest 'nie pierwszej świeżości' to zawsze wyciera sobie chusteczkami takimi mokrymi xD
i ogólnie woli być czysty jak się zabieramy do czegoś :D

reklama
Hej hej, powiedzcie mi proszę co sądzić o progesteronie 8 dpo na poziomie 10,30 ng/ml? Wiem, że potwierdza owulacje, ale czy taki poziom jest w stanie utrzymać ewentualną ciążę? Czytam, że w 4 tyg norma zaczyna się od 11.

EDIT: ale jestem trąbka. Poszłam zbadać popołudniu, a czytam ze trzeba badać na czczo, bo po jedzeniu może spaść o 50%. Badacie faktycznie na czczo?

Ostatnia edycja:
Hej hej, powiedzcie mi proszę co sądzić o progesteronie 8 dpo na poziomie 10,30 ng/ml? Wiem, że potwierdza owulacje, ale czy taki poziom jest w stanie utrzymać ewentualną ciążę? Czytam, że w 4 tyg norma zaczyna się od 11.

EDIT: ale jestem trąbka. Poszłam zbadać popołudniu, a czytam ze trzeba badać na czczo, bo po jedzeniu może spaść o 50%. Badacie faktycznie na czczo?
Ja czytałam, że proga najlepiej badać rano na czczo ale ile w tym prawdy to nie wiem bo różnie piszą. Mnie gin kazał zbadać rano 😄

Dobry wieczór :) widzę, że przez chwilę zrobił się w wątku ferment ale już po wszystkim, to dobrze 😁

Wyobraźcie sobie, ze chciałam umówić się dziś na monitoring, lekarka powiedziała mi, że badanie odbywa się trzykrotnie co drugi dzień, najlepiej w poniedziałek, środę i piątek, w poniedziałek i środę mogę umówić się do niej ale na piątek muszę już iść gdzieś indziej bo ona przyjmuje tylko dwa razy w tyg 😳🤣🤣 nie rozumiem w takim razie po co w ogóle świadczy takie usługi... za to mój partner był u endo, dostał jakieś suple ponoć wspomagające jakość nasienia i wskazanie do usg jąder i prostaty :) cieszę się, bo skoro lekarz kazał to może zrobi te badania, moje gadanie średnio do niego trafia 🙈🙄

@podroz.w.nieznane ja tez nie mogłam w ogóle spać w nocy a dzisiaj chodzę półprzytomna 😵 zasnęłam po 1 a wstaję o 5 do pracy :( pełnia wszystko wyjaśnia, chociaż tak czułam, ze to ten francowaty księżyc...

Hej łaski mam pytanie, wczoraj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny (11dc), aplikacja wyłapała peak i pokazała owalujcje na dziś (12dc), od 3 miesięcy mam cykle po 28 dni (wcześniej miałam nieuregulowany poziom tsh), zaczęłam w tym cyklu mierzyć temperaturę ciała i niestety nie zauważyła wyższej temperatury od 3 dni jest ona taka sama (36,54). Czy jest możliwość żeby owulacja faktycznie wypadła dziś czy jednak coś nie tak z testami? Testować dalej czy odpuścić? Wcześniej aplikacja pokazywała ze owulacja powinna wystąpić w środę. Z góry dziękuje za odpowiedz.
Hej 🙌🏼 Najwazniejsze to przede wszystkim slychac swojego ciała ;) ja według aplikacji owulacje powinnam miec w niedziele ale czulam ze wypadła wczesniej! Bylam w piatek u lekarza i potwierdził moje podejrzenia. Owulacje mialam sroda-czwarek a nie niedziela (czyli 4dni wczesniej) Takze tak, mozliwe jest ze owulacji Ci sie przesunęła :) te aplikacje nie do konca sa miarodajne ;) one pokazuja tylko przypuszczamy termin @ i owu ;) warto sluchac swojego ciała :)
Pozdrawiam i zycze wszyskiego dobrego ❤️

Mój mąż to ten z czyścioszków, czasem nawet az za bardzo:) czytalam tez na stronie mamyginekolog o tej nadmiernej higienie, wiec wszytko mozlliwe. Ja juz nawet myslalam, ze pomylili wyniki, bo nigdy nie malam jakichkolwiek objawow. W przyszlym tygodniu lekarz wiec dam wam tez znac co doradzil. Moze komus tez sie przyda.

Daj znać koniecznie. Ja pod koniec ubiegłego roku miałam infekcje i to wykryta przypadkiem, bo posiew miał być zwieńczeniem podstawowych badań. Infekcja zupełnie bezobjawowa, bez szczypania, swędzenia, uplawow. No nic, zupełnie nic. Jestem ciekawa co powie lekarz [emoji3526]

Jeśli doszło/dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia, to nie jesteś jeszcze w 4 tygodniu (przynajmniej jeśli Twój cykl jest standardowy i pierwsze faza trwa 2 tygodnie, a dla takich są ustalane normy). W ciąży liczą się tygodnie skończone, czyli u Ciebie jest 3.

Jeśli doszło/dojdzie do zapłodnienia i zagnieżdżenia, to nie jesteś jeszcze w 4 tygodniu (przynajmniej jeśli Twój cykl jest standardowy i pierwsze faza trwa 2 tygodnie, a dla takich są ustalane normy). W ciąży liczą się tygodnie skończone, czyli u Ciebie jest 3.
Dziękuję bardzo, nie tracę więc jeszcze całkiem nadziei, ale też nie robię sobie dużych nadziei :)

reklama
Hej 🙌🏼 Najwazniejsze to przede wszystkim slychac swojego ciała ;) ja według aplikacji owulacje powinnam miec w niedziele ale czulam ze wypadła wczesniej! Bylam w piatek u lekarza i potwierdził moje podejrzenia. Owulacje mialam sroda-czwarek a nie niedziela (czyli 4dni wczesniej) Takze tak, mozliwe jest ze owulacji Ci sie przesunęła :) te aplikacje nie do konca sa miarodajne ;) one pokazuja tylko przypuszczamy termin @ i owu ;) warto sluchac swojego ciała :)
Pozdrawiam i zycze wszyskiego dobrego ❤️
W takim razie trzeba działać, dziękuje ślicznie za radę ❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry