Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ja też miałam podobny jako low (robiony o 20) i miałam wątpliwości, a na drugi dzień o 14 wyszedł bez wątpienia pozytyw i aplikacja od razu wyłapała pikZrobiłam dziś z ciekawości owulaka (11dc) i wydaje mi się, ze wyszedł „tuz, tuz” a wg apki LH na poziomie lowjutro jeszcze powtórzę kilka razy, co prawda w środę monitoring ale ciekawa jestem czy przy stymulacji w moim przypadku testy mają rację bytu, bo wcześniej nie wyłapywały mi piku
co myślicie, faktycznie low czy powinnam się spodziewac piku na dniach?
Ja miałam owu między wtorkiem a czwartkiem (nie wiem kiedy dokładnie) i gin sam wpisał kontrolę na poniedziałek, więc zakładam, że jutro będzie faktycznie widać czy owu była.Dzień dobry [emoji846]
Jutro idę do gina potwierdzić owulację. Czy jeśli była w czwartek, to jutro będzie to widać na usg bez wątpliwości?
Potwierdzam. Może mieć wpływ np na wady serca.W temacie duphastonu polecam na instagramie profil doktor_od_genow. Tam często wyjaśnia dlaczego duphaston nie jest taki wspaniały i krytykuje to że w Polsce jest on łykany jak tik taki i notorycznie przepisywany przez lekarzy jedynie żeby „uspokoić” pacjentkę bo ta się naczyta w internecie i na forach a później bez recepty nie chce wyjść z gabinetu. A suma summarum będzie miał on u niej jedynie efekt placeboOczywiście odnosi się ona do pism medycznych, często cytując ich fragmenty. I nie jest tajemnicą, że duphaston spożywany szczególnie po 10 tygodniu może wpływać na wady płodu. Dlatego w ciąży przede wszystkim jeśli zachodzi taka KONIECZNOŚĆ po ZBADANIU poziomu progesteronu zamiast duphastonu powinna być podawana luteina. A nie każdy łyka duphaston żeby mieć spokojną głowę nawet jeśli nie ma medycznych wskazań.
W temacie duphastonu polecam na instagramie profil doktor_od_genow. Tam często wyjaśnia dlaczego duphaston nie jest taki wspaniały i krytykuje to że w Polsce jest on łykany jak tik taki i notorycznie przepisywany przez lekarzy jedynie żeby „uspokoić” pacjentkę bo ta się naczyta w internecie i na forach a później bez recepty nie chce wyjść z gabinetu. A suma summarum będzie miał on u niej jedynie efekt placebo [emoji2368] Oczywiście odnosi się ona do pism medycznych, często cytując ich fragmenty. I nie jest tajemnicą, że duphaston spożywany szczególnie po 10 tygodniu może wpływać na wady płodu. Dlatego w ciąży przede wszystkim jeśli zachodzi taka KONIECZNOŚĆ po ZBADANIU poziomu progesteronu zamiast duphastonu powinna być podawana luteina. A nie każdy łyka duphaston żeby mieć spokojną głowę nawet jeśli nie ma medycznych wskazań.
Dziewczyny podczytuje ci piszecie o duohastonie ja miałam robiony raz progesteron i to sama go sobie zrobiłam po owu już nie pamiętam jaki był wynik ale wydaje mi się że wskazywał że owu się odbyła. Teraz jestem po stymulacji i zastrzyku na pęknięcie i też biorę dupka 3 x 1 bo tak zaleciła mi lekarka... I tak się zastanawiam czy powinnam skoro ona mi go nie zbadała ? Ale wydaje mi się że muszę zaufać lekarce bo nie da się być mądrzejszym od wszystkich i wiedzieć wszystkiego...
Z całą pewnością zależy to od przypadku - np. czy masz wczesne urodzenia / poronienia w wywiadzie. Zapytaj lekarkę na wizycie.Dziewczyny podczytuje ci piszecie o duohastonie ja miałam robiony raz progesteron i to sama go sobie zrobiłam po owu już nie pamiętam jaki był wynik ale wydaje mi się że wskazywał że owu się odbyła. Teraz jestem po stymulacji i zastrzyku na pęknięcie i też biorę dupka 3 x 1 bo tak zaleciła mi lekarka... I tak się zastanawiam czy powinnam skoro ona mi go nie zbadała ? Ale wydaje mi się że muszę zaufać lekarce bo nie da się być mądrzejszym od wszystkich i wiedzieć wszystkiego...