• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2021

Nie. Bez owulacji nie ma możliwości zajścia w ciąże. Tydzień przed owulacja lub po owulacji nie ma możliwości zajścia w ciąże. To tak jakby było możliwe zajście w ciąże bez stosunku seksualnego. Nie ma czegoś takiego, jak możliwość zajścia w ciąże „zawsze”. Płodnych jest kilka dni w cyklu i tylko wtedy masz możliwość zajścia w ciąże.
Jestem aktywna prawie w każdym dniu, wiem, ze nawet gdy była owulacja mogło do tego dojsc

reklama
Robilam tez parę testów owulacyjnych, które wychodziły czasem pozytywnie. Zainteresuje się tym bardziej, ale podejrzewam, ze jest[emoji23]
Jeśli nigdy nie miałaś monitoringu, to przy tak długich cyklach możesz (nie musisz) mieć PCOS i testy mogą się nie sprawdzać. Polecam jednak pojsć do ginekologa z tak długimi cyklami [emoji6]

Jeżeli była to domyslam się, ze byłam aktywna i przed i w trakcie i po, wiec dlatego mowie ze zawsze jest szansa ;P
Tak jak większość nas tutaj. Super. Ale wciąż nie wiesz kiedy była, wiec nie wiesz ile dpo jesteś, nie wiesz czy napewno była. Możesz uprawiać seks i 8 razy dziennie cały miesiąc, ale bez owulacji - nie masz szansy na ciąże.

Lekarz który mnie prowadzi przepisal duphaston an podtrzymanie ciąży, gin zajmuje się tylko leczeniem niepłodności więc chyba wie co robi, po za tym przy pcos i podwyższonym testosteronie trzeba brać duphaston ponieważ jajniki mają zaburzaona funkcje produkcji właśnie tego hormonu. Po za tym konsultowałam się z innym Lek wspomaga pracę ciałka żółtego 🙂
To TOBIE lekarz przepisał duphaston. Pamiętaj o tym. Nie proponuj nigdy więcej innym kobietom, by zwiększyły sobie dawkę jakiegokolwiek leku 🙈 Myślałam, że dzisiejsze posty były jednoznaczne i zrozumiałe.

reklama
Pojedynczy niski wynik 7 dni po owulacji też jeszcze o niczym nie świadczy, bo mogłaś mieć ten jeden raz cykl bezowulacji. To się zdarza również całkiem zdrowym kobietom raz na jakiś czas. Więc nie martw się na zapas :).

A leczenie z tego co dziewczyny piszą to przyjmowanie tabletek / globulek dopochwowych od odpowiedniego dnia cyklu przez określony przez ginekologa czas. Nic strasznego. Niektóre z dziewczyn zachodzą w ciążę nawet w pierwszym takim cyklu (jeśli to był jedyny problem), także niekoniecznie leczenie będzie trwało długo :).
Staram się nie przejmować bo podobno stres najlepszą antykoncepcją :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry