Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mialam 11Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj ten progesteron I wynik to 18ng, dosyć niski jak na ostatnie cykle ale potwierdzający, że te dziwne usg z niby ciałkiem było robione po owulacji.![]()
masz w opakowaniu pełną instrukcję (łącznie z kwestią powietrza) wraz z rysunkamiDziewczyny powiedzcie mi proszę, jak się daje ovitrelle? Zapomniałam zapytać lekarki, a ona sama też mi nie powiedziała. Może myślała, że wiem, a może sama nie wiedziała. Gdzieś czytałam, że jakieś powietrze w strzykawce trzeba zostawić? I normalnie w brzuch?
Aaa, ja nie przeczytałam, bo od razu po kupieniu pojechałam do mamy to tam zostawić, bo zastrzyk muszę mieć rano, a ona mi go zrobi, więc przed robotą prosto do niej jadęmasz w opakowaniu pełną instrukcję (łącznie z kwestią powietrza) wraz z rysunkami![]()
Tak jak @Lea2022 napisała wszystko jest w instrukcji. Jeśli jest to PEN to niczego nie usuwasz. Natomiast jeśli jest to normalna ampulkostrzykawka to z każdym lekiem jest tak że ustawia się pionowo najlepiej ciut puknąć ew. Palcem żeby całe powietrze było na górze i przed podaniem przesuwa się tłok na tyle by pozbyć się tego powietrza. Generalnie wielka krzywda od ew. odrobiny powietrza przy podaniu podskórnym nie powinno się staćDziewczyny powiedzcie mi proszę, jak się daje ovitrelle? Zapomniałam zapytać lekarki, a ona sama też mi nie powiedziała. Może myślała, że wiem, a może sama nie wiedziała. Gdzieś czytałam, że jakieś powietrze w strzykawce trzeba zostawić? I normalnie w brzuch?
Ja za pierwszym razem jak kupilam to dostałam jakiś kosmos z kręceniem, ustawianiem dawki, nakręceniem, cuda wianki. Drugi i kolejny dostałam już normalne strzykawki ale ten pierwszy raz to mnie tak zestresował, ze masakra, niby podaliśmy z narzeczonym a ze strzykawki nic nie ubyłoCzy tylko ja jestem taka nie odpowiedzialna, ze po prostu se wstrzyknęłam ovitrelle nie czytając nic i nie pytając też w ogóle nikogo jak to zrobić[emoji28]
Dopiero teraz stwierdziłam, że to mogło nie być mądre [emoji28][emoji23]
Ja przy ampulkostrzykawce też nie czytałam bo bez względu na lek zasada ta sama a w życiu już trochę się tego nawbijalamCzy tylko ja jestem taka nie odpowiedzialna, ze po prostu se wstrzyknęłam ovitrelle nie czytając nic i nie pytając też w ogóle nikogo jak to zrobić[emoji28]
Dopiero teraz stwierdziłam, że to mogło nie być mądre [emoji28][emoji23]
Ja przy ampulkostrzykawce też nie czytałam bo bez względu na lek zasada ta sama a w życiu już trochę się tego nawbijalam [emoji1787] ale pena jednak looknelam jak się w okienku objawa we właściwym momencie [emoji16]
Czytałam, ze to powietrze właśnie powinno się zostawić, by podać całą dawkę, inaczej kilka ml leku zostaje w strzykawceTak jak @Lea2022 napisała wszystko jest w instrukcji. Jeśli jest to PEN to niczego nie usuwasz. Natomiast jeśli jest to normalna ampulkostrzykawka to z każdym lekiem jest tak że ustawia się pionowo najlepiej ciut puknąć ew. Palcem żeby całe powietrze było na górze i przed podaniem przesuwa się tłok na tyle by pozbyć się tego powietrza. Generalnie wielka krzywda od ew. odrobiny powietrza przy podaniu podskórnym nie powinno się staćo ile nie wbijesz się w miejsce gdzie masz naczynie czyli np jak nie poniesie Cię fantazja by podać w inne niż zalecone miejsce
trzymaj się brzucha najlepiej
(końcówka opisu lekko żartobliwa)
![]()