Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No to u mnie też coś takiego się ostatnio pojawiło zamiast ampulkostrzykawek
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak się daje ovitrelle? Zapomniałam zapytać lekarki, a ona sama też mi nie powiedziała. Może myślała, że wiem, a może sama nie wiedziała. Gdzieś czytałam, że jakieś powietrze w strzykawce trzeba zostawić? I normalnie w brzuch?
Dlaczego??straciłam przez to 3 lata życia![]()
Możliwe... Tylko nie wiem jak powietrze przed płynem chroni mnie przed podaniem min okrojonej dawki ale chętnie sobie następnym razem to obejrze co dzieje się z tym powietrzem podczas wstrzykiwaniaCzytałam, ze to powietrze właśnie powinno się zostawić, by podać całą dawkę, inaczej kilka ml leku zostaje w strzykawce![]()
Może to mój nawyk z lęku przed wbiciem się w naczynie... Tak długo podawałam leki osobie wyniszczonej (skóra kości i naczynia) że nawet przy podskórnym upewniałam się że nie jestem w naczyniu (kto podawał kiedykolwiek zastrzyki domięśniowo wie o czym mówię)Czytałam, ze to powietrze właśnie powinno się zostawić, by podać całą dawkę, inaczej kilka ml leku zostaje w strzykawce![]()
Takie to skomplikowaneDlaczego??
Może chodzi o to, ze jak jest powietrze to wstrzykniesz wszystko i jeszcze kilka mm przesuniesz tłok wtłaczając powietrze? Nie wiem, tak czytałam żeby to powietrze zostawićMożliwe... Tylko nie wiem jak powietrze przed płynem chroni mnie przed podaniem min okrojonej dawki ale chętnie sobie następnym razem to obejrze co dzieje się z tym powietrzem podczas wstrzykiwaniaJa robiłam tak jak mnie uczono a może ten nawyk pozostał z podawania leków dożylnych gdy mi pokazywano (bo tam zapewniam powietrze zdecydowanie może zabić
)
No mi też się wydawało, że powietrze trzeba usunąć. Nawet na filmach widziałam, że ktoś kogoś zabija wstrzykujac mu powietrze do żyłMożliwe... Tylko nie wiem jak powietrze przed płynem chroni mnie przed podaniem min okrojonej dawki ale chętnie sobie następnym razem to obejrze co dzieje się z tym powietrzem podczas wstrzykiwaniaJa robiłam tak jak mnie uczono a może ten nawyk pozostał z podawania leków dożylnych gdy mi pokazywano (bo tam zapewniam powietrze zdecydowanie może zabić
)
Nie wiem co komu strzykawki przeszkadzałyNo to u mnie też coś takiego się ostatnio pojawiło zamiast ampulkostrzykawek
Do żyły wolałabym sobie powietrza nie wstrzykiwaćNo mi też się wydawało, że powietrze trzeba usunąć. Nawet na filmach widziałam, że ktoś kogoś zabija wstrzykujac mu powietrze do żył![]()