reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki 2022

reklama
Ojej, ja jak miałam stymulację bo nie miałam owulacji też miałam ok 19dc ale teraz coś mi się po poronieniu i zmianie suplementacji zmieniło i mam naturalne a do tego ostatnio za wcześnie bo mam długie miesiączki i ostatnio 2 dni po skończeniu krwawienia miałam już owu więc za wcześnie też nie ciekawie. 🙈
Bardzo mi przykro z powodu straty 🤍 A mogę zapytać jaka masz teraz suplementację ?

Dziewczyny a jak u Was wygląda monitoring? Wystarczy jedna wizyta w miesiącu? Jak często chodzicie do ginekologa?
Ja chodzę 2-3 razy 🙈 ok 10dc, później w zależności jaki był pęcherzyk, jeśli już powyżej 20 mm to po kilku dniach aby sprawdzić czy pękł a jeśli mniejszy to za 3 dni żeby sprawdzić jak rośnie i później dopiero trzecia wizyta czy pękł. Do tego normalna wizyta czyli średnio 3-4 razy jestem u ginekologa w miesiącu prywatnie. 😅

Ciekawe jak na taką częstotliwość wizyt będzie zapatrywał się mój portfel 🙈 chcę wdrożyć jakieś działanie mam dość starań bez efektu 😓

Bardzo mi przykro z powodu straty 🤍 A mogę zapytać jaka masz teraz suplementację ?
No niestety kilka poronień już za mną (8) no ale mam nadzieję, że to już było ostatnie i kolejna ciąża już będzie szczęśliwie donoszona. 😊
Z suplementacji to duża dawka wit. C, D, B12, żelazo (na receptę bo anemia), magnez w normalnej dawce, omega 3-6-9 no i kwas foliowy. Aktualnie tylko albo aż tyle z suplementów. 😅

Ciekawe jak na taką częstotliwość wizyt będzie zapatrywał się mój portfel 🙈 chcę wdrożyć jakieś działanie mam dość starań bez efektu 😓
No powiem szczerze, że odkąd mam monitoringi co miesiąc mój portfel świeci pustkami przed wypłatą. 😅 ok 1000 zł wydaję na wizyty + suplementy, leki miesięcznie. 😅

Jakiego? Nie żebym chciała wspomóc płodność, ale siebie i coś co przy okazji dodatkowo nie utrudni zajścia :)

Po sedacji nie trzeba odczekiwać określonego czasu, te leki są szybko metabolizowane (w końcu szybko się przecież budzisz po zabiegu) więc nie mają negatywnego wpływu na starania.
My używaliśmy czegoś takiego:
Link do: Conceive Plus Żel Wspomagający płodność 75ml

Dzięki za info. Może to zatem nie przekreśla tego cyklu, cool :-)

No niestety kilka poronień już za mną (8) no ale mam nadzieję, że to już było ostatnie i kolejna ciąża już będzie szczęśliwie donoszona. 😊
Z suplementacji to duża dawka wit. C, D, B12, żelazo (na receptę bo anemia), magnez w normalnej dawce, omega 3-6-9 no i kwas foliowy. Aktualnie tylko albo aż tyle z suplementów. 😅
Jejkuuu 🥺 przytulam mocno ! Dzielna jesteś kobietka 🤍 co do suplementacji to moja podobnie plus inofem, olej z wiesiołka do owulacji - i on faktycznie u mnie robi efekt wow 😎

reklama
Do góry