Z
zaz208622
Gość
Reasumując 2 dni po implantacji test z moczu powinien wykazać ciążę, ale jeśli podejrzewamy że tego nie zrobił to beta z krwi na 100% już tak
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Zwyczajnie pójdę jutro ja badanie krwi i wynik będzie pewny.Wydaje mi się, że moja odpowiedź była wyczerpującą, ale dobra. Spróbuję jeszcze raz.
Beta zaczyna pojawiać się w organizmie matki w momencie rozpoczęcia implantacji. Na tym etapie osiąga wartości około 1-2 mlU/mL. Od momentu implantacji zaczyna bardzo szybko rosnąć i po dwóch dniach jest na tyle wysoka, że testy ciążowe zarówno te z moczu jak i z krwi są ją wstanie wykryć. Proces implantacji oczywiście trwa jakiś, natomiast teoria o tym, że beta zaczyna być produkowana po ustaniu krwawienia jest jakąś plotką, a nie faktem. Zresztą nawet gdybyś bardzo uważała, że tak jest to dziś jest 2 dzień po ustaniu plamienia i już test byłby pozytywny.
Plamienie implantacyjne dotyczy zaledwie 30 kilku % kobiet. Cała reszta nie ma plamień na skutek zagnieżdżenia. Do plamienia dochodzi dlatego, że blastocysta zagnieżdżająca się w jamie macicy uszkodzi jakieś naczynie krwionośne i takie resztki krwi muszą się jakoś wydostać, a robią to kanałem szyjki macicy. Czasem ta krew będzie się usuwała 30 sekund i będzie małą plamką, a czasem będzie jej troszkę więcej i będziemy brudzi na przykład 2 dni.
nie wiem co chciałaś mi tym screenem udowodnić bo mówi dokładnie to samo co ja, ale okZwyczajnie pójdę jutro ja badanie krwi i wynik będzie pewny.Zobacz załącznik 1395785
Przecież napisałam, że mam nadzieję, że to nic poważnego...czyli dziś jesteś 9 dni przed okresem i już masz bóle podbrzusza, które wiążesz z potencjalną ciąża?
myślę, że te 2 czy 4 dni po owulacji ból podbrzusza raczej nie jest związany z czymś niepokojącym. Oczywiście jeśli będzie się nasilał i trwał jakoś długo, albo dojdą inne niepokojące sygnały to warto to zbadać, ale najprawdopodobniej to po prostu kwestia drugiej fazy cyklu.Przecież napisałam, że mam nadzieję, że to nic poważnego...
A ogólnie czekam na upragnioną ciążę.
No to widocznie obie się nie zrozumiałyśmy.nie wiem co chciałaś mi tym screenem udowodnić bo mówi dokładnie to samo co ja, ale ok![]()
No to widocznie obie się nie zrozumiałyśmy.poza tym nie wiem co z Tobą, może wstałaś lewą nogą, albo taki Twój urok, że odpowiadasz tak uszczypliwie. Mówię jeszcze o poście dziewczyny, z której się wyśmiewasz, że czuje jakis objawy. Empatii trochę. Miłego dnia
![]()
@Zazuu jest jedna z najbadziej empatycznych dziewczyn jakie znam, delikatnie wyjaśniła ci, jak wyglada sytuacja, ja tam nie widzę uszczypliwości a co najwyżej próbę wyprostowania nieścisłości. Tyle w temacie.No to widocznie obie się nie zrozumiałyśmy.poza tym nie wiem co z Tobą, może wstałaś lewą nogą, albo taki Twój urok, że odpowiadasz tak uszczypliwie. Mówię jeszcze o poście dziewczyny, z której się wyśmiewasz, że czuje jakis objawy. Empatii trochę. Miłego dnia
![]()