Patka10
Aktywna w BB
Hejo. Dziewczyny, okresu dalej nie dostałam. Testu kolejnego nie robiłam. Jak myślicie, upewniać się? Zrobić bete sobie w sobotę? Czy uważacie, że to bez sensu? Bije się z myślami.
Testuj i pokazuj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hejo. Dziewczyny, okresu dalej nie dostałam. Testu kolejnego nie robiłam. Jak myślicie, upewniać się? Zrobić bete sobie w sobotę? Czy uważacie, że to bez sensu? Bije się z myślami.
Testuj a my trzymamy kciukiHejo. Dziewczyny, okresu dalej nie dostałam. Testu kolejnego nie robiłam. Jak myślicie, upewniać się? Zrobić bete sobie w sobotę? Czy uważacie, że to bez sensu? Bije się z myślami.
Na tej grupie chyba się nie dowiesz bo większość z nas wmawia sobie objawyHej dziewczyny, ja co prawda nie jestem staraczką, mam dzieci i kolejnych nie planowałam, jednak mieliśmy małą wpadkę i od tego momentu czekam na okres który ma się pojawić 8 stycznia. Wpadka była w teoretycznie dni nie płodne, choć mój cykl trwa nieraz 21 dni a nieraz 32 i pomiędzy wiec mogły to być dni płodne. Z poprzednimi dziecmi (mam 2) zachodziłam za 1 razem i ostatnia ciąża wykryta na teście w 23dc a objawy pojawiły się już 6 dni po przytulaniu i teraz mam wrazenie ze mam to samo. Wiem ze niby objawów nie ma tak wcześnie , ale u mnie w 2 ciążach były i teraz i się zastanawiam co z tego wyjdzie. Z chęcią się dowiem ile macie czasu do @ i czy macie jakieś objawy dziwnei życzę oczywiscie wszystkim tu powodzenia
![]()
Ja z prolaktyną nie miałam , ale za to PCOS jest. Od razu przeszłam stymulację lekami ze względu na długie cykle. Przy ostatnich trzech cyklach brałam Ovaleap- zastrzyki w brzuch i przy wielkości pęcherzyka 18mm ovitrelle - zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka . Dzisiaj jestem w 8t ciążyCześć dziewczyny! Dołączam do Was
A więc z mężem staramy się o dziecko od września 2021. Wtedy po 10 latach przestałam brac tabletki antykoncepcyjne.
W związku z tym, że mam PCOS (bardzo długie cykle nawet 60 dniowe) to mój ginekolog od razu zlecił mi badania.
3 dzień cyklu:
FSH 7,65 u/l - norma 3,5-12,5
LH 8,38 mlu/ml norma 2,4-12,6
Estriadiol 14,3pg/ml norma 12,4-233
17-OH progesteron 1,46 ng/ml norma 0,27-2,54
SHBG 38,4 nmlo/l norma 32,4-128
23 dzień cyklu:
Prolaktyna 895,4 miu/l norma 127-637
Progesteron 0,28 ng/ml norma 4-14
Już wiem, że lekarz bedzie musiał powalczyc z prolaktyna i progesteronem.
Wykupiłam sobie pakiet luxmed, aby mieć nieograniczoną ilosc wizyt u endokrynologa (umówiona jestem na wtorek)i ginekologa (umówiona jestem na czwartek).
Czy ktoras z was miała problemów prolaktyna?
Trzymam za nas kciuki![]()
Przede wszystkim się nie zamartwiaj,bo nawet ze stresu okres może Ci się opóźnić. A objawy tak jak u nas pragnących ciąży mogą byc efektem Twojej wyobraźni .Hej dziewczyny, ja co prawda nie jestem staraczką, mam dzieci i kolejnych nie planowałam, jednak mieliśmy małą wpadkę i od tego momentu czekam na okres który ma się pojawić 8 stycznia. Wpadka była w teoretycznie dni nie płodne, choć mój cykl trwa nieraz 21 dni a nieraz 32 i pomiędzy wiec mogły to być dni płodne. Z poprzednimi dziecmi (mam 2) zachodziłam za 1 razem i ostatnia ciąża wykryta na teście w 23dc a objawy pojawiły się już 6 dni po przytulaniu i teraz mam wrazenie ze mam to samo. Wiem ze niby objawów nie ma tak wcześnie , ale u mnie w 2 ciążach były i teraz i się zastanawiam co z tego wyjdzie. Z chęcią się dowiem ile macie czasu do @ i czy macie jakieś objawy dziwnei życzę oczywiscie wszystkim tu powodzenia
![]()
Tak zrobie, to znaczy jak będzie to nie będę płakać. Ale nie planowałam tegoNa tej grupie chyba się nie dowiesz bo większość z nas wmawia sobie objawy
A tak zupełnie serio, to zdaję sobie sprawę, że się stresujesz ale każdy organizm jest inny i nikt Ci nie powie czy to, że masz jakieś tam objawy to na pewno ciąża. Najlepiej zrób test i powtórz dla pewności za kilka dni.
Trzymam kciuki żeby to nie była ciąża skoro jej nie chcesz.
Mi wychodziły blade testy po terminie miesiączki. Najlepiej zrobić beta hcg z krwi i będzie sprawa jasna. Przy okazji polecam zbadać progesteron bo ważne jest by był odpowiedni poziom w razie ciąży.Cześć dziewczyny!
Mam 30 lat i 10 bezowocnych cykli za sobą.
Ostatni okres miałam 1 grudnia i powinnam być już w nowym cyklu ale chyba owulacja się przesunęła bo minęło 7 dni a okresu nadal nie ma. A testy negatywne. Moje pytanie, takie chyba trochę odrealnione- czy miałyście tak że wychodziły wam negatywne testy po terminie miesiączki a potem jednak byłyście w ciąży?