reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny, chciałabym się Was poradzić. Po ilu dniach od odstawieniu Duphastonu dostajecie okres? Ja akurat przyjmuje dopochwowo mniej popularny Utrogestan, ale działanie takie samo. Jestem 5 dni od odstawienia leku, mam straszne bóle menstruacyjne, jakby to miało być „już, ale ani śladu… Tez tak macie? 🤔
Brałam dwa razy. 3-4 dni po.
Ale mój lekarz mówił, żeby się nie martwić, bo może być nawet do tygodnia po. Od course jeśli masz pewność, że w ciąży nie jesteś.

reklama
Brałam dwa razy. 3-4 dni po.
Ale mój lekarz mówił, żeby się nie martwić, bo może być nawet do tygodnia po. Od course jeśli masz pewność, że w ciąży nie jesteś.
Dziękuje za odpowiedz. Wiesz, przy tych staraniach każdy dzień oczekiwania dłużej brzmi jak wyrok 😅
No ale uzbroje sie w cierpliwość, bo Beta 14 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem jasno określiła moje położenie :/

Dziewczyny, chciałabym się Was poradzić. Po ilu dniach od odstawieniu Duphastonu dostajecie okres? Ja akurat przyjmuje dopochwowo mniej popularny Utrogestan, ale działanie takie samo. Jestem 5 dni od odstawienia leku, mam straszne bóle menstruacyjne, jakby to miało być „już, ale ani śladu… Tez tak macie? 🤔
Ja jak brałam duphaston to musiałam go najpierw wyrzygać i dopiero wtedy dostałam okres. Ale ja wyjątkowo źle reagowałam ma dupka...

Ja jak brałam duphaston to musiałam go najpierw wyrzygać i dopiero wtedy dostałam okres. Ale ja wyjątkowo źle reagowałam ma dupka...
Ja właśnie dlatego mam ten utrogestan, bo tez fatalnie reagowałam na dupka. Mój rekord to 3 tabletki, nigdy nie doszłam z nim dalej, bo miałam migreny z wymiotami, światłowstręt i ogólnie myslalam, ze zejdę z tego świata

Ja właśnie dlatego mam ten utrogestan, bo tez fatalnie reagowałam na dupka. Mój rekord to 3 tabletki, nigdy nie doszłam z nim dalej, bo miałam migreny z wymiotami, światłowstręt i ogólnie myslalam, ze zejdę z tego świata
To witaj w klubie. Ja zazwyczaj w ogóle nie wymiotuje. Ostatni raz (oprócz po dupku) chyba z 10 lat temu, nie licząc po alkoholu😄😄

Dziękuje za odpowiedz. Wiesz, przy tych staraniach każdy dzień oczekiwania dłużej brzmi jak wyrok 😅
No ale uzbroje sie w cierpliwość, bo Beta 14 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem jasno określiła moje położenie :/
Wiem jak to jest... Ja to świętowałam odstawienie Dupka, bo u mnie on powoduje jakieś stany depresyjne, lekkie zawroty głowy i mdłości. Ale ginekolog mówił, żeby czekać spokojnie, okres przyjdzie. Łatwo się mówi, że spokojnie jak się chce mieć już nowy cykl i mieć to z głowy. Także totalnie rozumiem, że się niecierpliwisz.

To witaj w klubie. Ja zazwyczaj w ogóle nie wymiotuje. Ostatni raz (oprócz po dupku) chyba z 10 lat temu, nie licząc po alkoholu😄😄
Identycznie! 🙌 ja tez nie miewam takich dolegliwości, ale dupek mnie mocno zweryfikował. U mnie te wymioty to był efekt tak silnej migreny.
Wiem jak to jest... Ja to świętowałam odstawienie Dupka, bo u mnie on powoduje jakieś stany depresyjne, lekkie zawroty głowy i mdłości. Ale ginekolog mówił, żeby czekać spokojnie, okres przyjdzie. Łatwo się mówi, że spokojnie jak się chce mieć już nowy cykl i mieć to z głowy. Także totalnie rozumiem, że się niecierpliwisz.
Ja byłam nawet u neurologa skonsultować te objawy i babka mi powiedziała, ze jest grupa kobiet którym ten lek wyrządza straszną krzywdę - niestety jak widać padło na nas :(

Dziekuje Wam za porady i zrozumienie!

@pluto_nova tak tu czasem zaglądam, a tu takie rewelacje! Gratuluję najmocniej i trzymam kciuki!
jeśli 10dpo to jesteś całkiem w normie i niedaleko średniej:)
Będę śledzić losy!

reklama
Melduję, że zaatakował mnie pms, stary wkurza mnie jak nie wiem co i robi to specjalnie i ze mnie smieszkuje 🤨 do tego chce mi sie cos zjesc a nie wiem co i nic mi nie smakuje. Wpadlam przed chwila na pomysl ze usmaze nalesniki i mialam juz wszystko w misce prawie, skonczyla mi sie maka, wiec musialam dosypac 1/3 kubka krupczatki i co? Byly w niej jakieś robale 😭😭 nie wiem co to ale na pewno nie mole bo tylko w tej jednej byly🤷‍♀️ wszystko wyladowalo w kiblu 😭 stary w te pędy przybiegł ubrał sie i pojechał po mąkę 🤣❤️

Do góry