reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej! Co oznacza wynik?
#trombofilia

Załączniki

• 5c73d5e8-e15c-4afa-82ef-f6beeb564037.jpg
    5c73d5e8-e15c-4afa-82ef-f6beeb564037.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 115
Hej! Co oznacza wynik?
#trombofilia
Zwiększone ryzyko zakrzepicy oraz zaburzenia wchłaniania witamin. Kwas foliowy metylowany, tak samo witaminy, kontrola poziomu homocysteiny i żelaza, acard na czas starań i prawdopodobnie lekarz przepisze Ci profilaktyczną dawkę heparyny od pozytywnego testu :) podobno tę mutację ma połowa społeczeństwa

Cześć ;) dziś zrobiłam test owulacyjny i wyszedł jeszcze ciemniejszy niż wczoraj, a wczoraj myślałam ze to już liczyć od tego czasu 24h. I teraz nie wiem kiedy owulacja już dzis czy jutro, co radzicie?

Załączniki

• A8DCEE7C-8520-44D4-85E2-88467E4B4A6D.jpeg
    A8DCEE7C-8520-44D4-85E2-88467E4B4A6D.jpeg
    811,7 KB · Wyświetleń: 75
Hej! Co oznacza wynik?
#trombofilia

Zwiększone ryzyko zakrzepicy oraz zaburzenia wchłaniania witamin. Kwas foliowy metylowany, tak samo witaminy, kontrola poziomu homocysteiny i żelaza, acard na czas starań i prawdopodobnie lekarz przepisze Ci profilaktyczną dawkę heparyny od pozytywnego testu :) podobno tę mutację ma połowa społeczeństwa
Nie no, tą mutacje to ma połowa ludzi i ona nie daje żadnych wskazań do heparyny, Acardu itd. Jedynie witaminy i kwas foliowy metylowane. Żadnej z tych groźnych dla krzepliwości mutacji nie masz więc jest dobrze :).

reklama
Nie no, tą mutacje to ma połowa ludzi i ona nie daje żadnych wskazań do heparyny, Acardu itd. Jedynie witaminy i kwas foliowy metylowane. Żadnej z tych groźnych dla krzepliwości mutacji nie masz więc jest dobrze :).
Jeśli występowały poronienia o niewyjaśnionej przyczynie to lekarz może z tym wynikiem przepisać heparynę profilaktycznie żeby dmuchać na zimne, ale nie jest to konieczne. Acard już zalecił o ile dobrze pamiętam. To nie zaszkodzi, chociaż patrząc po tych wynikach przyczyny trzeba by szukać gdzie indziej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry